Nizip'lilerin severek yedikleri en güzel yemeklerinden biri yapma ve yuvarlaktır.bu yemeğin yanında buzlu ve limonlu şerbet , turşu güzel olur.
YAPMA
malzemeler
1kg simit
yarım kg yağsız et(çekilmiş)
1 soğan
3 yemek kaşığı pul biber
tuz ,karabiber
1 çay bardağı un
1 yumurta su
yapılışı:el,su ile ıslatılarak iyice malzemeler karıştırılak yoğurulur.içine bir yumurta kırılır.yuvarlak ve yassı şekil verilerek kızgın yağda kızartılır.
not:yanında limonlu şeker şerbetiyle güzel olur.
Nizipli_mehmet;67667 wrote:basak bunları sen mı yaparken resmını baskası cektı yoksa baska sı yaparken sen mı cektın buyuk bır ıhtımal ıkıncısı ama yınede sorayım :D
annem yaparken ben resmini çektim.sakın benim obur biri olduğumu düşünmeyin.ben sadece site için yemeklerimizin tanıtımını yapmaya çalışıyorum.:)
Bir gün bir köye gitmiştim orada otururken ev halkının nerede olduğunu sordular yakınları da yapma yapıyorlar deyince bende çok severim yapmayı olsa da yeseydik deyince herkesi bir gülme aldı ben anlayamadım ama meğerse orada tezek in diğer ismi yapmaymış,çok mahcup olmuştum :((
sayın acun 27 çooooooooooook da komik bir hikaye olmasa gerek.... bu nezih yemek programından sonra.... böyle YAPMA'yın arkadaşlar ayıp oluyor haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
abi sen taplamayı bilmiyon mu? :)
taaplama ev ekmeği yaparken yapılan küçük boyutta bir ekmektir, normal ev ekmeğinden biraz daha küçüktür ve dürüm yapmada kullanılır :)