Geleneklerimiz Anılarımız
Unutulmadan burada paylaşalım.
Tarihimiz Kültürümüz
Merhaba değerli forum üyeleri. Aslında bölgemizde hakiki manasıyla aşiret kalmamış olmakla beraber ismen de olsa yaşamaktadır. Bu başlık altında herke
Merhabalar üniversite öğrencisiyim hocamız ödev verdi. Nizip'in bilinmeyen kültürel değerleri hakkında internette olmayacak bir ödev hazırlamam gereki
Yiğit lakabıyla anılır. Bazılarımızın lakapları biliniyor, bazılarımızın bilinmiyor. Bazı insanlarımızı lakabıyla anmazsak kimse tanımaz. Bildiklerimi
Asım mıhçıoğlunun Facebook'undan alıntıdır. Nizip'te arap devleti ! 30 Ekim 1918 de Mondros Mütarekesi şartlarına göre Osmanlı Ordusu terhis edilir. B
Eskilerin "Kuyruk Doğarsa Havalar Serinler" dedikleri doğruymuş. Bir büyüğümden duyduğuma göre sabahları gün doğmadan önce doğuda görülen parlak yıldı
Uzun süren araştırmalarım sonucunda "Nizip" kelimesinin kökenini ve de anlamını bulmuş bulunmaktayım. Nizip kelimesi İncil'de ve de Tevrat'ta "Nezib"
Nizip’imizin birçok noktasında eski yapılar görürsünüz.Bir çoğumuz bu eski yapıları luzumsuz harebe sanırız.Halbuki tarihe şahitlik etmiş bu dokular ç
Yaşları 80’in üzerindeki (eski kuşak, yaşam duayeni) Nizipliler bir bir göçüp gidiyor… O, değerli insanlarımızın tümü, rahmetle anılmayı hak eden, onu
Nizibde kurtuluş savaşı günlerinde verilen mücadelelerin ne kadarını biliyorsunuz? İşde o yıllarda yaşananlar... Nizibin çevresindeki tüm il ve ilçele
Arkadaşlar hepimizinde bildiği gibi çeşitli takvimler vardır. Bunlar başta olmak üzere Miladi, Rumi, Hicri takvim isimleri sayılabilir.Bunlar 12 aya b
Değerli site üyeleri. Elimde Pdf formatında bazı yıllara ait Halep Salnâmeleri mevcuttu. Dün vaktim vardı ve sizler için en son yıla ait olan 1905 Hal
1925 yılında Nizip ve çevresi hakkında resmi bir yazışmadır.. TÜRKİYE’NİN SIHHI-İ İCTİMAÎ COĞRAFYASI URFA VİLAYETİ (1925) ÜÇÜNCÜ KISIM Vilayetin Taksi
Sevgili Nizipliler ,biliyorsunuz 1980’’li yillarda bazi köy ve kasaba Türkçe degil diye degistirildi. Hiç alakasi yok. Sadece Türkçe olmayanlari degil
Bir Milli Mücadele Öyküsü... Eşkiyalıktan Çete Reisliğine... Prof.Dr.Cahit Tanyol'un G.Antep Mücadelesinin halk cephesinde yaşananları, o günlerin en
GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET SARI’NIN “25 ARALIK GAZİANTEP’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU” NEDENİYLE YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİ Gaziantep Savunmasın
Tarih araştırma dergisi olan YESEVİ dergisi, bu ayki sayısında Nizip köylü birkaç annemizin dövemeleri ile tarihin ilk yıllarına ait bulunan kalıntıla
Yeni ve güzel bir konu ile karşınızdayım. Bu seferde soyadlarımızın nasıl alındığı ve neye göre soyadı alındığı üzerinde yazalım. Bakalım kimler soyad
QAZIANTEP ILI NIZIP ILÇESINDE BULUNAN GELENEKSEL ANTEP IŞLEMELERI قاضيان تئپ ايلي نيزيپ ايلچه سينده بولونان گَلنَکسل آنتئپ ايشله مه لري Kezban Sönmez
NİZİP TARİHİ Bölgemizin kültürel ve tarihi devirlerini Taş Devri, Hitit (Eti), Mitani, Asur, Iran, İskender, Roma, Bizans, İslam-Arap, Türk-İslam, Osm
Bir Fransız fotoğrafçı tarafından çekilen yukarıdaki tarihi fotoğraf bizim bölgemizdeki simit-kahke-katmer üreticileri ile ilgili önemli ipuçları verm
Kültüre dair Kültürün ne olduğunu ‘’azdan çoktan’’ bilmeyenimiz yoktur, Sosyo-Kültürel değerlerimiz deyimini de… Ben yine de, yazı konumun girişi için
Merhabalar. Ben eskilerden "Fırıncı Ahmet" lakablı bir zatı arıyorum. Gerçi kendisi vefat ertmiştir ama en azından onun çocuklarına veya torunlarına u
19. Asırda Osmanlı Padişahı II.Mahmut ile Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa arasında yaşanan Nizip Savaşını, Nizipcom kütüphanesinde okumuşsunuzdur. Bu sav
Kebabın Tarihçesi Geçmişten günümüze sevilerek yenilen kebaplar ve kebap pişirimi hakkında… Kebap ile ilgili araştırma yapılmaya başlandığında öncelik
Sitti Tenzile Ünzüle Oruç Yumma Zılha İsmihan Fattım Pembe Marıban İsey İso Emmun Minire Ancıl Mırcey Samura Fındık Hazne
Nuh Peygamberin bereket sembolü olarak “Tufan”da gemisine aldığı Kelaynaklar (Geronticus eremita) geçmişte Türkiye’den Kuzey Afrika’ya, Arap Yarımadas
Arkadaşlar biliyorsunuz ki, son günlerde bir 'Kürt Açılımı' adı altında bir tartışmadır gidiyor.. Benim burada dikkatimi çeken husus, yerleşim alanlar
Mustafa YürekliHaber 7 Abdülhamit’in hülyasına bakarak büyümek Abdülhamit’in hülyasına bakarak büyüyen Adanalı gençler, bu tarihi Demirköprü’nün anlam
wowturkey.com dan aldığım 3 adet resim