Yağlı köfte pratik ve lezzetli bir yemektir.piknik alanlarında, evde çay saatlerinde akşamları acıktığımızda en kolay yapılan yemeklerden biridir.
MALZEMELER:
6 çay bardağı simit
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı pul biber
1 adet soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ(isteğe göre katı yağ konulabilir)
YAPILIŞI:domatesler,soğan,sarımsak küçük küçük doğranır.diğer malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
not:kişi başı bir çay bardağı ölçü kullanılır.
arkadaşlar ben yağlı köfte yapmayı bilmiyorum:(,bilseydim canınız sagolsun.
kaç kilo olduğuma gelince,benim için kaygılanmanıza gerek yok.zayıf bir öğrenciyim.:D
ibocan abi,yemeklerle pek ilgili değilim.annemden yardım alıyorum.anneme teşekkür ederim.:)
Patatesli köfteyide atarsan sevirim:) öğrenci iken Antepli olduğum belli olsun diye misafirliğe gelen arkadaşlara az yapmadım da:D Eski resim adresi geçersiz.
abi sen gel bende yaparım diyeceğim ama artık 1 yıla kadar zor gelirim Nizip'e :(
ama sen bin elazığa gel hem köfteyi yersin hemde bir doğu turu atmış olursun:)
:) devrim kardeş sende ismine uygun davra n evde bir devrim ortamı yarat bak o zaman baban kapı kapı kız arar seni evermek için:D
bak bir de babanın ayakkabısını evin duvarına topuğundan çivi ile çakmayı dene belki bu işe yarar...
Gökhan Dokuyucu;66102 wrote:Patatesli köfteyide atarsan sevirim:) öğrenci iken Antepli olduğum belli olsun diye misafirliğe gelen arkadaşlara az yapmadım da:D
kaşıkların anlamını da artık her Nizipli bilir:)
ooo gökhan abi ellerinize sağlık.tepsidende yemesi güzel olur