ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
1 kg taze yaprak
1 kg pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
2yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
4 baş soğan
1 baş sarınsak
1,5 su bardağı zeytinyağı
pirinç 1 saat sıcak suyla ıslatılır.yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.önceden ıslatılmış pirinç yıkanarak malzemelerin hepsi karıştırılır,ve sarılır.pişirilirken üzerini kaplayacak kadar su konulur.pişme süresi yaklaşık 60 dk.
not:bu tarif annemin her zaman yaptığı sarmanın ölçü değerleri,istenirse yarım kg yapraktan diğer ölçülerde yarıya indirilerekte yapılırmış.
abiler resmen iskence ediyorsunuz bize ya.bu melekette ne dgru dürüst erik var nede et.herseyin saman gibi tati var yaw,valla ben en cok da sivedizi öledim.simdi taze samirsak coktur....
HakanSahin;65988 wrote:BAŞAK ARKADAŞIN YEMEKLERİNİ PRETOSTO EDİYORUM. BİZ YEMEDİKTEN ELLERİYLE YAPIP BİZE DAVET ETMEDİKTEN SONRA NE GERENK VAR. BİLİDİĞİMİZ YEMEKLER ;))
gerek yoksa bundan sonra yemeklerin tanıtımını yapmam.
Ben 29 yıldır istanbul 'dayım ve baharda 10 kilo erik alır derin dondurucuya koyarım. Kış gelince bile 10 günde bir Sivas'lı eşime erik tavası yaptırır afiyetle çoluk çocuk yerim...
HakanSahin;66023 wrote:yaw bu başak çok secaatli hem kızıyor yaw. her seferinde açıklmak lazım şaka diye
yeni açılan osmanlı parkının müdürü babamın tanıdığı biriymiş.hakan abi,sizde ailenizdeki bayanları getiriseniz.orada yemek yiyebiliriz.:Dhem ben kızmıyorumki:mad:
osmanlı parkıında bu aralar menüde sadece gözleme ve sıkma varr erik tavası daha cıkmıyor ama son duyduğum duyumlarıma göre bacan yemeklerii yapılcakmışş....