Domatesli Bulgur Pilavı Yeşil Nizip'in yöresel yemeklerinden biride bulgur aşıdır.Yaz mevsiminin gelmesiyle domatesli bulgur pilavıda Nizip mutfaklarının vazgeçilmez yemekleri arasında yerini almıştır... Malzemeler 4-5 adet domates 2 adet soğan 2 adet yeşil sivri biber 2 su bardağı pilavlık bulgur 4 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası tuz,karabiber Yapılışı Soğanlar doğranır,yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.Doğranmış domates ve biberde ilave edilir.10-15 dk pişirilir.üzerine 4 bardak su ve salçalar ilave edildikten sonra kaynayan tencereye bulgur ilave edilir,kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.10 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır...
Başak, bende şimdi gördüm domatesli bulgur pilavını, bulgurun sağlığımıza çok yararları var, bir kere bağırsak kanserinin oluşumunu engelliyor (bağırsakları çalıştırdığı için) ben çok severim bu pilavı, ancak resime bakınca inan salata daha çok iştah açıcı duruyor çok güzel yapılmış üzerinde buzda unutulmamış. Ellerine sağlık
Ninem 88 yasında ve ondan güzel yapana daha denk gelmedim.dedim ona bikeresinde senden güzel yapanı görmedim diye.verdigi cevap manidardı<<<çok yaptigimiz için el alişiyor.bu fukara yimegi şimdikiler bilmez dedi.
vedatakkas;138638 wrote:ellerin dert görmesin,ne de güzel duruyor.yanında taze soğan ve ayran.... teşekkürler başak
vedat abi bende size tşk ederim saygılarımla
selma_ozmen;138894 wrote:Başak, bende şimdi gördüm domatesli bulgur pilavını, bulgurun sağlığımıza çok yararları var, bir kere bağırsak kanserinin oluşumunu engelliyor (bağırsakları çalıştırdığı için) ben çok severim bu pilavı, ancak resime bakınca inan salata daha çok iştah açıcı duruyor çok güzel yapılmış üzerinde buzda unutulmamış. Ellerine sağlık
selma abla güzel yorumunuz için tşk ler saolun saygılarımla
cadde27;139534 wrote:Olsada yesek :)
cadde kardeş zor bi yemek değil
ziya_eren27;140165 wrote:ellerinize saglik basak cok guzel gorunuyo ayrica tum nizip com ve mesajimi okuyan herkesin kandili kutlu olsun