Kuru Fasulye(zeytinyağlı) Ulusal yemeklerimizden biride kuru fasulyedir.Atamız MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün en sevdiği yemeklerden biriydi.Özellikle kış aylarında yapılan etli veya zeytinyağlı kuru fasulye besin değeri yüksek bir yemektir.
malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su yapılışı: fasulye bir gün önceden ıslatılır,ertesi gün suyu süzülür.soğanlar doğranarak sıvı yağda pembeleştirilir.5 su bardağı sıcak su ilave edilerek salçalar konulur,fasulye ilave edilir.düdüklü tencerede yaklaşık 30 dk pişirilirç15 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
not:tarif yaklaşık 6-7 kişiliktir.
valla sulu yemegı severım ama ıkı gun ard arda hıc yemeyı sevmem fasulyeyıde severım ama fasulye yedıktetn sonra maça gıdınce hıc kosulmuyor mıdeyı çok yoruyor
[güzelquote=fevzi_cilkiz;107511]başakcım annenin ellerine sağlıkkk çok nefis görünüyooo ama sana da TEŞEKKÜR ederimmmm saolasınnnnnnnn :D[/quote] fevzi abicim esas ben size tşk ederim güzel yorumlarınız için saolun:)
iş bulamassan bi lokanta açç..iyi iş yaparsınn...:) yalnız tarıflerı verıyon da bı hazır yapıpı yollasan..uygulamalı olarak tadını kontrol etsek daha ıyı yorumlarda bulunabılırz sanırım...:)
active;108105 wrote::pbende bu güzel yemek tarifleri için Başak'a teşekkür ederim. Bu pek değişik bi tarif olmamış ama oradaki salatayua diktim ben gözümü:p
aktive bende tşk ederim kuru fasulye milli bi yemeğimiz:)
boroboro;108107 wrote:iş bulamassan bi lokanta açç..iyi iş yaparsınn...:) yalnız tarıflerı verıyon da bı hazır yapıpı yollasan..uygulamalı olarak tadını kontrol etsek daha ıyı yorumlarda bulunabılırz sanırım...:)
iş bulamayacağımı sanmıyom yinede kısmet diyelim ya ben adreslere kargoyla yollayayım:D