eeee kara verdinizmi kimin birinci olduğuna kimse puan vermemiş ve hep aynı kişiler katılmış yarışmaya bu gidişle gömlek yarışmayı düzenleyend kalcak birde jürlinin olması lazım bence burada ve bir fıkra sınırlaması lazımdı ki sonuç ortaya çıksın dimi ama
Fıkra Yarışması Kuralları
1- En az 20 kişi Fıkra anlatmalıdır..
2-Bir fıkra yarışmaya dahil edilir. Ama istediğiniz kadar fıkra yazabilirsiniz.
3- Herkes fıkrasına bir numara veya kod (menes1) (İbrahim13) gibi kod verecektir.
4-Bu fıkralara site üyeleri 1 ile 5 arası puan verecektir.
5- Bir kişi sadece bir fıkraya puan verecektir.
Yarışmacılara pardon fıkracılara başarılar.
Memleketin birince 3 cuma arka arka ya gitmeyenleri idam ediyorlarmış. Günlerden bir gün zaptiyeler adamın birini tespit etmişler . Yakalayıp doğruca padişahın yanına götürmüşler .Padişah adama demiş kanunlarımıza göre seni idam edeceğiz fakat 3 dilek hakkın var demiş ve ilk dileğini sormuş.
Adam da düşünmüş düşünmüş sonra demişki ben vezirin karısı ile beraber olmak istiyorum . Tabi vezir itiraz etmiş fakat padişah ibnelik olsun diye yasa böyle deyip veziri mecbur etmiş . Adama vezirin karısını teslim etmişler .
Ertesi gün yine sormuşlar dileğini . Adam da bu sefer demiş padişahın karısını isterim demiş. Tabi bu seferde vezir atlamış yasa boyle emrediyor diye. Padişah bakmış olmayacak mecbur kabul etmiş .Adam da o gece padişahın karısı ile beraber olmuş .
Ertesi gün olmuş . Hem padişah hem vezir kızgın . Adama demişler çabuk söyle son dileğini sonrada götürüp asalım demişler . Adamda başlamış bıyığı ince ince burmaya . Bu arada da bir veziri kesiyor bir padişahı .
Tam o sırada vezir demişki padişahım ben bu adamı sanki geçen cuma günü camide görmüştüm. Padişah demişki ne sankisi adam benim yanımda kılıyordu namazı :D
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı, "adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış"; fizikçi, "adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş"; jeolog, "burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış"; matematikçi, "sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış"; antropolog, "adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş". Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar., Adam cevap verir: - "Boru yetmedi."
Temel TRT 1 de bir yarışmaya katılır ve kazanır. Kendisine bir kitap hediye edilir. Kitabın adı da 'düz mantık' tır. Temel hediyeyi alırken sorar; -Bu kitapta ne yazıyor?[FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman]-Okuyunca öğrenirsin... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Ben onunla uğraşamam, anlat bakayım sen bana. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Ok bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı mesela? [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Evet var... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-O zaman içinde su da vardır? [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-İçinde su varsa balık da vardır.... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Balık varsa hayvanları da seviyorsundur sen? [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Evet.... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-Hayvanları seviyorsan insanları da seversin her halde? [/FONT]
[/FONT][FONT=Times New Roman]-Evet... [FONT=Times New Roman]-O zaman senin sevgilin de vardır? [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Evet var. [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Yaşlı görünüyorsun o zaman sen evlisindir? [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Evet. [/FONT] [FONT=Times New Roman]-E karın olduğuna göre de, homoseksüel değilsindir? [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Evet. [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Bak gordun mu?... [/FONT] [FONT=Times New Roman]Temel çok etkilenir. Kitabı alır koltuğunun altına eve doğru giderken Dursun'u görür. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dursun sorar; [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Temel o ne? [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Düz mantık kitabı! [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Nasıl bir şey anlat bakiiim. [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı? [/FONT] [FONT=Times New Roman]-Yook! [/FONT] [FONT=Times New Roman]-O zaman sen homoseksüelsün[/FONT][/FONT]
----Ecevit basbakanliktan ayrildiktan sonra Rahsaniyla artik yuvasinda mütevazi bir hayat sürüyor.... birgün telefonu çaliyor, ortada artik sekreteri vs olmadigi için tabi kendi telefonuna kendi bakmak zorunda.......telefonu açinca bir adam sesi:
- Iyi günler, TC Basbakaniyla görüsebilir miyim?
Ecevit gülüyor:
- Bayim ben artik TC Basbakani diilim.....
Bunun üzerine telefon kapaniyor... derken 5 dakika sonra tekrar telefon......Ecevit açiyor, yine ayni adam..
- Iyi günler, TC Basbakani lütfen?
Ecevit sasiriyor.....
- Az önce arayan siz diil miydiniz? Bakin ben artik TC Basbakani diilim.....
Telefon yine kapaniyor....... Ecevit tam yerine oturucakken tekrar telefon çaliyor...
- Iyi günler, TC Basbakani orada mi?
Ecevit artik çok kiziyor:
- SEN LAFTAN ANLAMAZ MISIN????? KAÇ KERE SÖYLEMEM GEREKIYOR, BEN ARTIK TC.BASBAKANI DIILIM...!!
Bunun üzerine karsi taraf gülüyor:
- BILIYORUM...........BILIYORUM
AMA TEKRAR TEKRAR DUYMAK ÇOK HOSUMA GIDIYOR...!!!
Alıntıdır.
Türkiye Cumhuriyetinde başbakanlık yapmış kişiye böyle bir fıkra yazılması yanlış...
Temel paraşüt satıyormuş. Bir müşteri gelmiş:
- ''Beyefendi bu paraşütle 40000 fitten atladık diyelim''..
- ''Evet''..
- ''Açılmazsa ne olacak?''...
- ''Birinci düğmeye bas açılır''...
- ''Ya açılmaz sa?''...
- ''İkinci düğmeye bas açılır''...
- ''Ya açılmaz sa?''...
- ''Kardeşim üçüncü düğmeye bas kesin açılır.''
- ''Tamam beyefendi üçüncü düğmede de açılmadı, ne olacak?''...
- ''Eeee amma uzattın kardeşim, getir değiştiririz''
Bir banka kayıplara karıştı !
Yazar: cecenistan Rusya’da hiç benzerine rastlanmamış bir olayla karşılaşıldı.
Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Russkiy Bank Delovova Satrudniçestva adlı bankanın zamanında gerekli bilgileri Merkez Bankasına vermemesinden dolayı lisansı elinden alındı. Denetleme için bankanın bulunduğu adrese giden Rusya Merkez Bankası yetkilileri, bankayı belirtilen adreste bulamadı. Daha önce de bankanın adresine lisansın bankanın elinden alındığına dair postayla bir yazı gönderilmiş, fakat belirtilen adreste banka bulunamadığı için yazı Merkez Bankasına geri dönmüştü. Kurallar gereği, bankanın adres değişikliği olması durumunda bunu Merkez Bankasına bildirmesi gerektiğinden, bankanın bu adreste bulunamaması ve Merkez Bankasına hiçbir bilgi verilmemesi bankanın kayıplara karıştığı şeklinde yorumlandı. Şu ana kadar Rusya’da bankalar kayıplara karışsa dahi, bu durum bankanın lisansının elinden alınmasından sonra meydana geliyordu. Bankanın resmi internet sitesinin de olmamasından dolayı, banka temsilcileri ile irtibata geçmek te mümkün olamadı. https://cecenistan.azeriblog.com/
Batman Merkez'e bağlı Yolveren köyünde ikamet eden ve iki dönemdir 2 oy alarak muhtar seçilen Mehmet Alcu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.
29 Mart yerel seçimlerinde Yolveren köyünde muhtarlığa aday olan Mehmet Alcu, 27 seçmeni bulunan köyde seçmenlerin oy kullanmaması üzerine kendisi ve eşinin oylarıyla muhtar oldu. İki dönemdir Yolveren köyünde 2 oy alarak muhtarlık yapan Mehmet Alcu, köyde seçmen olarak bulunan kişilerin köyde ikamet etmediklerini ve dolayısıyla seçmen olarak kendisinin ve eşinin bulduğunu, eşinin de kendisine oy vermesi üzerine 2 oy alarak tekrar muhtar seçildiğini söyledi.
Alcu, önümüzdeki dönemde de yine 2 oy alarak muhtar olması durumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağını belirtti.