ben Atatürk'ü gercekten cok seviyor ve onun yapmıs olduğu ilke ve inkılaplara cok deger veriyorum.. ben kapalı değilim ama kapalı olan insanlarada saygı duyuyorum sonucta herkes özgürdür tercihlerinde.. ama ben yolda kara carsaflı birini görünce biraz korkuyorum çünki içinde kim var bilmiyorum :(
Genç Muhabbet
Müslüm abi kimsenin kimseye baskı yaptığı yok. kimse secretgarden'a kapan demedi, örtülü olmadığı için eleştiri de yapmadık. ama malesef siz ve siizn zihniyetinizdeki insanlar medeni tartışma platformlarındaki fikir alışverişlerini bile mahalle baskısı olarak adlandırıyor. secretgarden çarşaflılardan korktugunu söyledi biz de bunun yersiz oldugunu anlattık. biri çıkıp başörtüsüzlerden korkuyorum dese siz tepkisiz mi kalırdınız?
Abi konu hassas bir konu, yangına körükle gitmek denilen şeyi hep yapıyorsun.
Bunu ya gercekten din karşıtı oldugun için yapıyorsun yada ilgi odağı olmak için. bunun başka bir açıklaması yok. durup dururken konuyu mahalle baskısına getirdin, sağduyulu olmanız gerekirken , olayları ateşleyecek yorumlar yapıyorsunuz. sonrada haklıymış gibi tavır yapıyorsunuz....
bundan böyle yazilarinin altina yorum yapmayacagim.yada yazdiklarini degistirme oki.
yazdigini silme silcegini yazma yada
edit :Admin
Atatürk'ün sansürlenen fotoğrafları
Görüntülenme: …
iicinde kim var bilmiyorum-
ya bu kadar basit düsünülmesi hic hos degil.bu kadar cinayetleri hirisizliklari cirkeflikleri kara carsafliklarmi yapiyor? icinde kim var bilmiyorum -
kimin icindekini bilebilirizki.neler görüyoruz neler üniversite profesörü acik sacik kizlarin annelerini öldürmelerimi dersin vs vs
ben acilana da karismam kapanana da herkesin kisisel tercihi. Ama yazik günah kapananlari yadirgamak bu kadar asagilayici olmamali. onlar bizim dedelerimiz ninelerimiz
ya bu kadar basit düsünülmesi hic hos degil.bu kadar cinayetleri hirisizliklari cirkeflikleri kara carsafliklarmi yapiyor? icinde kim var bilmiyorum -
kimin icindekini bilebilirizki.neler görüyoruz neler üniversite profesörü acik sacik kizlarin annelerini öldürmelerimi dersin vs vs
ben acilana da karismam kapanana da herkesin kisisel tercihi. Ama yazik günah kapananlari yadirgamak bu kadar asagilayici olmamali. onlar bizim dedelerimiz ninelerimiz
dikkat edersen herkese saygı duyuyorum dedim
yeni nesile çarşaf bir öcü olarak öğretildi. sakal ise irticanın ifadesi olarak anlatıldı ve taraflı basın bizim önümüze böyle sundu . hepimiz de bunu afiyetle yedik...
oysa çarşaf ninelerimizin giysisi, kapanmak ise dinizmizin emri, sakala gelince o da peygamberimizin sünneti.
bence uyanalım artık...
oysa çarşaf ninelerimizin giysisi, kapanmak ise dinizmizin emri, sakala gelince o da peygamberimizin sünneti.
bence uyanalım artık...
haberlerde yalan onu diyenlerde yalan.bu mazlumlarin agzi var dili yok.konusmuyorlar konusamiyorlar.
kimin hadidne kalkipta acik sacik birine sen neden acik saciksin dmeek.cünkü onlar konusur
bunlarin sesi cikmiyor diye yüklenmeyin yazik günnah
kimin hadidne kalkipta acik sacik birine sen neden acik saciksin dmeek.cünkü onlar konusur
bunlarin sesi cikmiyor diye yüklenmeyin yazik günnah
yav ben bişi dedimKi sanki bana baglı bu kimin ne giyecegi beni ilgilendirmez herkes nasıl giyinmek istiyosa giyinsin ben kapalı değilim ama kapalılarada saygı duyuyorum burdada son noktayı koyuyorum çünki konu hassas ister istemez yanlıs anlasılmalar olacak konuda uzadıkca uzuyacak son sözüm..ATA'M SENİNLE GURUR DUYUYORUM VE SENİ ÇOK SEVİYORUM...
İşte çok basit bir örnek mahalle baskısı secretgarden'e yapılmaya başladı, işte bu işler böyle gelişiyor ne varki ya , ne olmuşki ya diye diye bu ülkenin başına bu işler gelecek, kadınlar dikkat edin sizleri kafeslere kapatmaya çalışıyorlar ve bunuda din adına allah korkusuyla yaptırmaya çalışıyorlar.
müslüm akpek;158851 wrote:İşte çok basit bir örnek mahalle baskısı secretgarden'e yapılmaya başladı, işte bu işler böyle gelişiyor ne varki ya , ne olmuşki ya diye diye bu ülkenin başına bu işler gelecek, kadınlar dikkat edin sizleri kafeslere kapatmaya çalışıyorlar ve bunuda din adına allah korkusuyla yaptırmaya çalışıyorlar.
Müslüm abi kimsenin kimseye baskı yaptığı yok. kimse secretgarden'a kapan demedi, örtülü olmadığı için eleştiri de yapmadık. ama malesef siz ve siizn zihniyetinizdeki insanlar medeni tartışma platformlarındaki fikir alışverişlerini bile mahalle baskısı olarak adlandırıyor. secretgarden çarşaflılardan korktugunu söyledi biz de bunun yersiz oldugunu anlattık. biri çıkıp başörtüsüzlerden korkuyorum dese siz tepkisiz mi kalırdınız?
Abi konu hassas bir konu, yangına körükle gitmek denilen şeyi hep yapıyorsun.
Bunu ya gercekten din karşıtı oldugun için yapıyorsun yada ilgi odağı olmak için. bunun başka bir açıklaması yok. durup dururken konuyu mahalle baskısına getirdin, sağduyulu olmanız gerekirken , olayları ateşleyecek yorumlar yapıyorsunuz. sonrada haklıymış gibi tavır yapıyorsunuz....
resimler yasaksa sizler nereden buldunuz?
böyle bir sansür varsa,serbest mi birakıldı?
konu Atatürk'ün yayınlanmamış resimleri olabilir
Türkiye'de bazı yer ve evlerde Atatürk ve İnönü'ye ait yayınlanmamış bir çok resim olduğuna inanıyorum
üstelik müslüm kardeşin de yazdığı gibi devrim öncesi çekilmiş resimler.
o zamandaki anadolu insanı bütün bunları aşmışta,biz nasıl aşamamışız anlam vermek mümkün değil.
son olarak,hala kimlik arayışı içerisinde olmamız da ne kadar acıdır.
hepinize selamlar...
böyle bir sansür varsa,serbest mi birakıldı?
konu Atatürk'ün yayınlanmamış resimleri olabilir
Türkiye'de bazı yer ve evlerde Atatürk ve İnönü'ye ait yayınlanmamış bir çok resim olduğuna inanıyorum
üstelik müslüm kardeşin de yazdığı gibi devrim öncesi çekilmiş resimler.
o zamandaki anadolu insanı bütün bunları aşmışta,biz nasıl aşamamışız anlam vermek mümkün değil.
son olarak,hala kimlik arayışı içerisinde olmamız da ne kadar acıdır.
hepinize selamlar...
Müslüm bey siz değerli eşyalarınızı ne yapıyorsunuz? Altın,para,döviz vs nereye koyuyorsunuz?
ben cevap vereyim büyük ihtimalle kasaya koyarsınız değerli eşyalarınızı..
Kadınlarda bizim için değerlidir.
bizim için değerli olanı başkasının görmesi hoş değil.
kapalı olmaktan kasıt budur.
çok şey paylaşılır ama kadınlar asla!!!!
Kadınlarda bizim için değerlidir.
bizim için değerli olanı başkasının görmesi hoş değil.
kapalı olmaktan kasıt budur.
çok şey paylaşılır ama kadınlar asla!!!!
Kadın bir bireydir , bir eşya veya birisinin malı hiç değildir onları kasaya saklamak? evde saklamak?,demekki Müslüm beyin dediği gibi yarında evde saklayacaksınız
Biz eşlerimizi kapatmayan veya kapanmayan bayanları birileriylemi paylaşıyoruz bu nasıl bir mantıktır,ne demek istediğini anlamadım
peki erkekler değersiz mi bizi niye kimse saklamıyor?
kapanmak istemek kişisel özgürlüktür ama bunu birey kendi istiyorsa yoksa erkekler istiyor diye yapılıyorsa veya bazı ülkelerde olduğu gibi zorunluluktan oluyorsa ben bunada karşıyım.
1980 e kadar herşey karşılıklı hoşgörü çerçeyesinde giderken ihtilalin işgüzarlığı bu saçma sapan cepheleşmeye itmiştir.
Biz eşlerimizi kapatmayan veya kapanmayan bayanları birileriylemi paylaşıyoruz bu nasıl bir mantıktır,ne demek istediğini anlamadım
peki erkekler değersiz mi bizi niye kimse saklamıyor?
kapanmak istemek kişisel özgürlüktür ama bunu birey kendi istiyorsa yoksa erkekler istiyor diye yapılıyorsa veya bazı ülkelerde olduğu gibi zorunluluktan oluyorsa ben bunada karşıyım.
1980 e kadar herşey karşılıklı hoşgörü çerçeyesinde giderken ihtilalin işgüzarlığı bu saçma sapan cepheleşmeye itmiştir.
mantıklı müslüman kimseyi zorla bir yere kapatmaz kadınlarında gezmeye görmeye hakkı vardır.yeri geldiğinde beraber gezmesinide biliriz!
benim eşim değerlidir onun saçını bile görmeni istemem sen rahatsan bişey diyemem...
benim eşim değerlidir onun saçını bile görmeni istemem sen rahatsan bişey diyemem...
secretgarden;158812 wrote:dikkat edersen herkese saygı duyuyorum dedim
bundan böyle yazilarinin altina yorum yapmayacagim.yada yazdiklarini degistirme oki.
yazdigini silme silcegini yazma yada
edit :Admin
turbanli turbansiz neyi kastederki kalbin temiz olmadiktan sonra ????
herkes biliyoki allah (cc) kulunun kalbine bakar giyimine degil???
herkes biliyoki allah (cc) kulunun kalbine bakar giyimine degil???
Umarım birbiriizi kırmıyorsunuz.
Kim ne derse desin, kim neye inanırsa inansın, bizler Mustafa Kemal Atatürkün izinde gitmeye devam edeceğiz ve onun devrimlerinin sonuna kadar savunucusu olacağız, kara çarşaf Türkün kıyafeti değildir bu kıyafet daha sonra Osmanlıya girmiş, kadınları seks sembolü olarak görenlerin uydurduğu bir kıyafettir eğer aslımıza dönmek istiyorsak Orta asya türklerinin giyindiği gibi giyinelim, neden Türk insanı illaki birilerine benzemek zorundadır, kimi Araplaştırmaya kimi Hristiyanlaştırmaya çalışıyor, bizlerin kökeni Orta Asyadadır ve atalarımızn kıyafetleri içinde çarşaf yoktur, bence kadınları kapatmaya çalışmanın mantığı onları birer seks objesi olarak görmektir. Kadını sosyal ortamdan soyutlayıp evine kapatıp onları eğitimsiz bırakıp daha sonrada üstüne imam nikahıyla 2 kadın daha getirmek bu işin son noktasıdır.
kim ne derse desin bizler de kainatın bile hatrına yaratıldığı efendimiz (s.a.v)'in yolunda yürümeye gayret göstereceğiz.
çarşaf atalarımızın kıyafeti değilmiş, bu yüzden giymeyecekmişiz:)
islamda atalarımızın dini değil, eskiden göktanrıya inanırmış atalarımız, istersen islamiyeti de benimsemeyelim abi ne dersin?
atalarımız ne yaptıysa onunlamı hareket edelim? gecenlerde de medeni olalım diyordun, çağa ayak uyduralım diyordun, şimdi ise atalarımızın yaptığı gibi orta asya türklerinin giydiği kıyafeti giyelim diyorsun.
bence bu perhiz mideni bozar abi :)
çarşaf atalarımızın kıyafeti değilmiş, bu yüzden giymeyecekmişiz:)
islamda atalarımızın dini değil, eskiden göktanrıya inanırmış atalarımız, istersen islamiyeti de benimsemeyelim abi ne dersin?
atalarımız ne yaptıysa onunlamı hareket edelim? gecenlerde de medeni olalım diyordun, çağa ayak uyduralım diyordun, şimdi ise atalarımızın yaptığı gibi orta asya türklerinin giydiği kıyafeti giyelim diyorsun.
bence bu perhiz mideni bozar abi :)
Biz islamiyeti kabul ettik.Arabın kültürünü değil.
kapanmak arabın kültürü değil, Allahın emri.
Söylediklerinize sizde inanmıyorsunuz, evet müslümanız ben kapanmaktan söz ediyorum müslümanlığı arap kültürüyle kabul etmek zorunda değiliz, kapanacak kadın Türk kültürüyle kapanabilir.Arabistanın iklim koşulları öyle kapanmaya zorlamış insanları ama ben burada çarşafla kapanacağım diye bir zorunluluk yok.
Burada şunu söylemeden geçemeyeceğim galiba kadınlarında işine geliyor böyle kapanmak.
Burada şunu söylemeden geçemeyeceğim galiba kadınlarında işine geliyor böyle kapanmak.
sanırım cehaletin konuştuğu yerde susmak gerekiyor. son yazdığın cümle aklı başında ve olgun birine yakışmadı müslüm bey. olayı nereye getirmeye çalıştığınızı anlıyorum. bu konuya yaptığım son yorumdur. ne demiş mevlana hz.leri : ''sen ne kadar bilirsen bil, senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.''müslüm akpek;159120 wrote:Söylediklerinize sizde inanmıyorsunuz, evet müslümanız ben kapanmaktan söz ediyorum müslümanlığı arap kültürüyle kabul etmek zorunda değiliz, kapanacak kadın Türk kültürüyle kapanabilir.Arabistanın iklim koşulları öyle kapanmaya zorlamış insanları ama ben burada çarşafla kapanacağım diye bir zorunluluk yok.
Hayır aksine bu konuyu şiddetle tartışmamız gerekiyor, çünkü ben kadınları bir türlü anlamıyorum, erkek egemenliğinin en büyük boyutu din kullanılarak yapılmaktadır, kurandaki örtünme ayetleri çok değişik yorumlanmaktadır, bunların hangisinin doğru olduğunu anlamamız gerekiyor yoksa süper gücler bu konuları sonuna kadar kullanmakta ve kadını her zaman dışlattırmaktadırlar çünkü Türk kadını cesaretli yırtıcı ve milliyetçidir, Türk kadınından korkmaktadırlar, bunu Çanakkale ve Kurtuluş savaşında gördüler.akhenaton;159124 wrote: sanırım cehaletin konuştuğu yerde susmak gerekiyor. son yazdığın cümle aklı başında ve olgun birine yakışmadı müslüm bey. olayı nereye getirmeye çalıştığınızı anlıyorum. bu konuya yaptığım son yorumdur. ne demiş mevlana hz.leri : ''sen ne kadar bilirsen bil, senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.''
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.