Nizip'in YunusEmre Mahallesi Deribaşı Sokağı'nda oturan A.Y., iddiaya göre bir yılönce Kilis'teyaşayan 17 yaşındaki M.M.'ye kaçarak, resmi nikahsız evlendirildi. Çiftin 1.5ay önce Orhan adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Ancak, geçen hafta çiftkavga etti ve işsiz olan kocası M.M., iddiaya göre eşi A.Y.'yi dövüp, evdenkovdu. Bunun üzerine A.Y. de Nizip'te hurdacılık yapan babası Orhan Y.'nin evinedöndü. A.Y. bebeği rahatsızlanınca Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nüfuskaydı olmayan ve solunum rahatsızlığı yaşayan Orhan Bebek, 'Bebek Yılmaz'olarak kayıtlara geçirilip, tedavi edilirken, hastane yönetimi de CumhuriyetSavcılığına suç duyurusunda bulundu. Orhan Bebek,muayenesinin ardından annesi A.Y. ile kaldıkları eve gönderildi. Dün geceyeniden fenalaşan Orhan Bebek, getirildiği Nizip DevletHastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada yapılan suç duyurusu üzerinepolis, A.Y.'nin ifadesini hastanede aldı. A.Y., polisteki ifadesinde eşiyleailesinin istememesine rağmen kaçarak evlendiğini, geçim sıkıntısı çektikleriiçin ise Kilis'tebulunan eşi M. M.'nin kendisini dövüp evden kovunca, babasının evine dönmekzorunda kaldığını söyledi.
12 YAŞINDA KAYSERİ'YE GELİN GİTTİ
Oğlunun başından ayrılmayan A.Y., polislere 12 yaşındayken görücü usulü ileevlendirildiğini Kayseri'ye gelin gittiğini anlattı. A.Y. nisan2010'da ailesi tarafından Kayseri'de yaşayan 21 yaşındaki Emre Ç. ileevlendirildiğini, bir hafta sonra olayın duyulması üzerine baba evine döndüğünüsöyledi. Nizip polisininaraştırmasında A.Y.'nin bu evliliğiyle ilgili Kayseri polisininişlem yaptığı, sağlık kontrolünde çocuk gelinin kemik yaşının 15-16 olduğuyolunda doktor raporu verildiği ve eşinden ayrıldığı için soruşturma dosyasınınkapanmış olabileceği belirtildi.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü son evlilik ileilgili soruşturma evrakını, suçun işlendiği Kilis'egönderdi.
AĞLATAN TAVSİYELER
Nizip DevletHastanesi Çocuk Servisi'nde tedavisi süren çocuğuna refakat eden A.Y., kızlaraküçük yaşta kesinlikle evlenmemeleri çağrısında bulanarak şunlarısöyledi: "Ailem kaçmama kızdı. Çünkü, daha önce istemişlerdi ve ailemvermemişti. Biz ise o nedenle ailemizin rızasını almadan kaçarak evlendik. Eşimçalışmadığı için geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle kavga etmeye başladık.Eşim beni her gün dövüyordu. Evden kovuyordu. Ben de dayanamadım aileme döndüm.Genç kızlar akılları varsa küçük yaşta kesinlikle evlenmesinler. Ben evlendimpişman oldum, onlar olmasınlar. Gerçekten çok güç durumdayım. Devletbüyüklerinden yardım bekliyorum."
NİZİP'DE BİR AYDA 3 ÇOCUK GELİN
Çocuk gelin A.Y.'nin aynı kaderi yaşayan bir başka çocuk gelin 13 yaşındakiB.Y. ile aynı sokakta yaşaması ve soyadlarının aynı oluşu dikkat çekti. 18yaşındaki Yunus Y. ile evlendirilip, 3 aylık Sedef adını verdikleri bebekleriolduğu 9 Ocak'ta ortaya çıkan B.Y.'nin A.Y. ile akrabalıklarının olmadığıöğrenildi.Nizip'tegeçen pazar günü de polis durdurduğu düğün konvoyunun gelini H.K.'nın 13yaşında olduğunu belirleyince yuvaya teslim etmişti. Son olayla birlikte Nizip'te biray içinde ortaya çıkan çocuk gelin sayısı 3'e yükseldi.