Turizm ve Gezi Alanları

Nizip Kilisesi Nizip Turizmi İçin Bir Fırsat Olabilir!

Görüntülenme: …

baba_sultan Üye
onu deyerlendirecek kişiler ben göremiyorum
müslüm akpek Üye
2007 nin 4 üncü ayında açılan bu başlığa yazılan yazıları okudum ve bazılarımızın gerçekten çok cahil olduğunu anladım, gavurun yeri diyen gavura kilisemi yapılacak diyen, ne gereği var camilerimizi yapalım diyen çok enteresan ve cahilce söylenmiş laflar var, Niziplinin söylememesi gereken laflar.

Bakın şimdi Nizipte şöyle dört dörtlük turistik bir otel varmı yok, peki butik otel varmı oda yok (butik otel tarihi binaların aslına uygun restore ederek otel haline getirilmesi) peki Nizip te tarihi eser varmı var hemde çok, nizipte otantik eski bina varmı oda çok ama artık yıkılmaya yüz tutmuş, peki Niziplilerin bir eli yağda bir eli baldamı koca bir HAYIRRRRRRRR Nizip'in zengini Nizip'i sevmiyor o yüzden bu konu Nizip halkını çok yakından ilgilendiriyor.

Şimdi Nizip'i şöyle düşünün : 5 Yıldızlı Turistik bir otel, ilçedeki tüm eski binalar restore edilmiş çoğu turizme açılmış, ilçede 10 un üzerinde butik otel, kilise restore edilmiş ve müze olmuş zeugmadan çıkanlar orada sergileniyor, eski çarşıda bulunan birer tane kalmış el zanaatları dükkanları aslına uygun restore edilip turizme açılmış, ilçede turistlerin gidip geleceği yöre yemeklerinin hijyen ortamda yapılıp verildiği turistik restorantlar, yolları yapılmış, karpuzatan, taşbaş,zeugma,baraj, birecikteki kelaynak kuşları , sıra geceleri, bunlar olunca Nizip'e turist akmaya başlar ve binlerce insana iş kapısı açılır, bütün bunları neden bazılarımız istemez anlamıyorum, ben Nizipte hiç turist görmedim siz gördünüzmü.
şükrü çiftçi Üye
ahmetbudak;51214 wrote:Allah aşkına ne yapacaksınız elin gavurunun ibadet yerini.Öncelikle biz kendi camilerimizi kendi okulumuzun eksiklerini giderelim.Tarih düşmanı gibi konuşuyor olmuş olabilirim ama öncelikle can sonra canan.
bence çok yanlış düşünce bence çok saçma bi düşünce bizde din kardeşliği var tarih var bizde ama malesef bi r kardeşimiz nasıl kafasına bu düşünce gelmişse şaştım neymişte gavur ibadet yeri çok yazık tabi orhan abimiz bir açıklık getirmesi lazım
Mustafa KANAL Üye
Bir an önce, kilisenin restarasyon işlerine başlanarak turizme kazandırılması lazım.
Sitti senedir, kilise aynı şekilde öylece duruyor.Kimsenin bir el attığı yok maalesef.Şöyle sebze halide dahil, istimlak edilse kilise ortada kalacak çekilde park olsa, kilise de turizme kazandırılsa ne iyi olur değilmi?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim