Bugün Nizip için tarihi bir gün yaşandı. Yaklaşık 90 gün önce Akevler mevkisinde bulunan bir grup mozaiğin, sökülüp G.antep Müzesi depolarına götürülmesi için çalışma başlatılmışdı.
Fakat bizler mozaiklerin yerinde sergilenmesi için bir kampanya başlatmıştık. Şimdi başlattığımız bu kampanya meyvelerini verdi ve G.antep milletvekilimiz Mehmet SARI'nın gayretleriyle, Kültür Varlıkları Koruma ve Müzeler Genel Müdürü Ökkaş Dağlıoğlu, Kazılar ve Araştırma Dairesi Başkanı, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, ilgili Bölge müdürleri, Belediye Bşk.Fevzi Akdoğan, Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği yetkilileri ile birlikte bölgeyi gezdiler.
Çıkan kültür varlıklarına ilgimizi, Milletvekilimiz Mehmet Sarı'nın ve Belediye bşk.Fevzi Akdoğan'ın istekliliğini gören Kültür Varlıkları Koruma ve Müzeler Genel Müdürü Ökkaş Dağlıoğlu memnun oldu ve mozaiklerin artık sökülüp götürülmemesi yerinde sergilenmesi için gerekenlerin yapılması hususunda ilgili amirlerine direktiflerini verdi. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu'da artık bu eserlerin yerinden sökülüp götürülemeyeceğini belirtti.
inş nizibimize faydalı olacak.henüz erken ama seviniyoruz işte.
valla abi senin çok büyük emeğin oldu bu işte.sürekli kazı alanına gittin,gerekli yerlerle irtibata geçtin kısacası elinin uzandığı her yere ulaşmaya çalıştın.bu eserler gerçekten nizipte kalırsa(kalacak inş.)senin çok emeğin geçmiş olacak.sana ve ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.memlekete hizmet işte budur bence.
Arkadaşlar bu iş sahip çıkma meselesiydi. Hep beraber birbirimizi teşvik ederek, konuyu bu safhaya getirdik.
Özellikle, konuya başından beri duyarsız kalmayan G.antep milletvekilimiz Mehmet SARI beye bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Bu konu ile ilgili onlarca yetkiliyle dirsek temsında olduğunu ve ısrarcı bir mücadele sergilediğini biliyorum.
Bizlerde bundan bu konunun takipcisi olacağız.
Selam nizip.com ailesi valla çok sevindim ...buna emeği gecen herkese teşekkürler..sevincimi belirtmek için büyük harflerle yazdım .....hani ne derler çocuklar ........yupiiiii
Kültür varlıkları koruma ve müzeler genel müdür ökkeş bey,Mozaiklerin burada kalacağına dair söz verdi.Genel müdürü kararlı gördük.İnşallah mozaikler burada kalıp Nizip Turizm merkezi olacak.Ayrıca genel müdür ve Gaziantep müze müdürü tescil edilmiş kültür varlıklarının restore edilmesi için başvuru yapılmasını istedi.
Kültür Varlıkları Koruma ve Müzeler Genel Müdürü Ökkaş Dağlıoğlu
Sanki masadakiler biraz zayıf kalmış,yinede kandırmışsınız Ökkeş Beyi:)
Mehmet kardeşim,hay Allah razı olsun senden.Mehmet Sarı Beye de gerçekten teşekkürler.
Öyle oldu,böyle oldu derken kopardı bu işi.:)
Gerçekten yabana atılacak cinsten değil bu gelişmeler,inşallah devamı da gelir.
Emeği geçen herkese tekrar,tekrar teşekkürler.
gercekten okudugumda sevindim zeugma gibi olmadi en azindan.nizip.com'un büyük katkisi oldu ama hepimizin ders almasi lazim konunun bu kadar hasas olarak üzerine düştügümüz anlamış olmalılar nizip'in sahibi demekki bi yerlerde varmış emeği gecen bütün herkeze teşekkürler herşey yerinde güzel
Bu durum bana; Toplum olarak duyarlı davranırsak, bir sinerji oluşturursak her işin üstesinden gelebileceğimize inandırdı.
Mücadelede katkısı olan herkese sonsuz teşekkkürler.
Dilerim tamamına erer.
Dilerim bu sinerji diğer konulara da sıçrar.
Sevgiler...
Umarım bu ısrarlı takip devamlı olsun ve Nizibimize DEĞER katacak bu tarihi eserler yerinde sergilensin. Kurulan yeni dernek kökleştikçe daha çok başarılı işler gerçekleştirebilecektir. Çabası geçen herkesi kutlarım
Videoyu izledim, sabah sabah gözlerim yaşardı, inanın çok duygulandım, bu ederlerin Nizip'te kalmasının kesinleştiğini en yetkili ağızlardan duymak beni çok sevindirdi, başta milletvekilimiz Sayın Mehmet SARI olmak üzere herkese çok teşekkür ederim, belkide uğraşmasaydık bu eserler Nizip'ten gidecekti, artık içimiz rahat, Nizip'imiz için hayırlı olsun diyorum.