{ işte Namaz insan için böyle kıymetlidir! } İsa aleyhisselam bir gün deniz kenarından geçerken nurdan yaratılmış bir kuş gördü. İnsan ona baktığı zaman nurunun aydınlığından gözünü açamazdı. Kuş gidip kendini çamura batırdı ve gidip denize girdi ve yine tertemiz olup parladı. Denizden çıkıp yine çamura battı ve gelip denize girdi temizlendi. Bu hal tam beş sefer tekrar etti. İsa aleyhisselam: "Bu kuş neden kendini çamura batırıyor sonra çıkıp denize giriyor ve temizleniyor?" diye kuşun haline şaşırdı. Allah-u Zülcelal İsa aleyhisselam'a şöyle vahyetti: "Ya İsa! O namazın temsilidir." Hakikaten de o kuş kendisini beş defa çamura batırdı. Daha sonra çamurdan çıkıp denize girerek kendini temizledi. İnsan da namaz kıldığı zaman aynı o kuşun denizde temizlenip nurlandığı gibi hatalarından temizlenip nurlanıyor. Yine hata yaparsa aynı kuşun çamura girmesi gibi zulmetle kaplanıyor ve namaz kıldığı zaman tertemiz oluyor. İşte namaz insan için böyle kıymetlidir.
insan fıtraten mutlaka birine kulluk yapacak şekilde yaratılmıştır, görülüyo,ki allah'tan başka her şeye gücü yeten ve bütün ihtiyaclara cevap verecek kimse yoktur, öylese ona kulluk etmeli ondan başkasının kapısını calmamalı bu duyguyuda ifade eden ve canlı tutanda namazdır..
paylaşım icin teşekkürler..
Yazının kaynağı ile ilgili olarak sıkıntı olsa da mana bakımından doğru bir tespit.. Çünkü; Namazın müslümanlara 5 vakit farz olması ancak 'Mirac' hadisesinden sonra vukua gelmiştir..
Namaz, dinin direğidir. O olmadan diğer ibadetlerin bir kıymeti olmayacaktır. Namazsız bir adam, direksiz, sütunsuz bir binaya benzer ve yıkılıp gitmesi, an meselesidir. Hadislerde geçen bazı müjdeli haberler; mesela, cömertlerin cennete gideceği haberi her ne kadar bir müjde olsa da bu, namaz kılan cömert için geçerlidir. Namazsız bir cömertlik işe yarasa da, insana cenneti garanti edemez. Benim kalbim temiz deyip, o kalbi veren Allah’ın en çok istediği ibadeti yapmayan insan, sadece kendini aldatır. Çünkü, kalb ancak Allah’ı anmakla tatmin olur. Allah yoksa bir kalpte, o kalb dünya sevgisiyle dolu demektir. Bir insan namaz kılmıyorsa, kalbinde Allah’a karşı derin bir boşluk var demektir ve her an bu insanın küfür sathına geçmesi sözkonusudur. Efendimiz buyuruyor ki; “ Namaz kılmayanla küfür arasında sadece bir perde kalmıştır.” Belki de bunun için Sahabi, namaz kılmayana neredeyse müslüman değil nazarıyla bakıyordu.Allah Resulü, “ Namazı terkeden, Allah’ın huzuruna, Allah ona çok kızmış bir halde çıkar.” buyurmuştu. Bunu bilen Abdullah bin Abbas, gözleri görmez olduğunda kendisine, sırt üstü yatıp bir kaç gün namazı ima ile kılması durumunda tedavisini yapabileceğini söyleyen doktora, “hayır bunu yapamam, çünkü Allah Resulü böyle buyurdu” demişti.Hazreti Ali bir gün sabah namazına kalkamaz. O gün akşama kadar ibadetle meşgul olur. Ertesi gün kendisini, tanımadığı biri namaza kaldırır. Hazreti Ali ona “sen kimsin” der. Şeytan olduğunu söyler. Niçin bunu yaptığını sorunca da, “Yine bütün gün Allah’a ibadet etmen beni memnun etmezdi” diye cevap verir. Evet şeytan vazifesini yerine getiriyor, Hazreti Ali de kendine düşeni yapıyordu. Namaz kılmayanlar, her gün şeytanı ne kadar sevindiriyorlar, düşünmeliler! Namaz, imandan sonra gelen en büyük hakikattir. Allah pek çok yerde, imandan hemen sonra namazdan bahseder. Mü’minleri tarif ederken hep, “iman eden ve salih amel işleyen” şeklinde tarif eder. Salih amelin başı ise, namazdır. Pek çok yerde de, imandan sonra direk namazı getirir.Daha Bakara Suresi’sinin başında ‘gayba iman edenler ve namazı dosdoğru kılanlar’ şeklinde, Allah mü’minleri tarif eder. Ensardan bir zat hurma bahçesinde namaz kılarken, gözü hurma salkımlarının gölgesine ilişir ve kendisine geldiğinde kaç rekat namaz kıldığını unutur. Sonra da Hazreti Osman’a gelerek, “Beni namazda oyalayan bu bahçeyi Allah yolunda feda etmek istiyorum” der. Hazreti Osman da bahçeyi elli bin dirheme satarak hazineye aktarır. O bahçe o tarihten sonra ‘elli binlik bahçe’ diye anılır. Evet, kuvvetli bir Allah inancına sahip olan sahabi, kendisini Allah’tan alıkoyan bahçesini yine Allah yolunda feda etmeyi hiç zor görmüyordu. Namaz onların nazarında buydu.
[FONT="]3- Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]43- Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]45- Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]83- Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]110- Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]152- O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]177- Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]238-Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]239-Eğer bir korku hâlindeyseniz, yaya veya binekli olarak giderken kılın, (korkudan) emin olduğunuz zaman da böyle bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin (namazlarınızı yine her zamanki gibi huşû ile kılın).[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]277- İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında elbette mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar.[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]NISA SURESİ[/FONT]
[FONT="]12 - Allah, İsrailoğularından söz almıştı. İçlerinden on iki müfettiş göndermiştik... Allah şöyle demişti: " Ben, muhakkak sizinle beraberim. Namazı dosdoğru kıldığınız, zekatı verdiğiniz, peygamberlerime iman ettiğiniz ve onlara yardımda bulunduğunuz, (mallarınızı) Allah yolunda güzelce sarfettiğiniz takdirde, günahlarınızı mutlaka örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlere korum. Fakat sizden her kim de, bundan sonra küfrederse, dosdoğru yoldan sapmış olur.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]55- Sizin asıl dostunuz Allah'tır, O'nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]58- Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]91 - Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]106- Ey iman edenler! İçinizden birine ölüm (emareleri) geldiği zaman, vasiyet sırasında aranızdaki şahitliğin hükmü, kendi içinizden iki adaletli şahit, yahut yeryüzünde yolculuğa çıkmış iseniz, ölüm (emareleri de) size gelip çatmışsa, sizden olmayan diğer iki şahit tutmaktır. Eğer (bunlardan) şüpheye düşerseniz, namazdan sonra onları alıkorsunuz. Onlar da Allah'a şöyle yemin ederler: "Akraba bile olsa, yemini bir çıkar karşılığı satmayacağız, Allah'ın şahitliğini gizlemeyeceğiz. Aksi halde günahkârlardan oluruz".[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="] ENAM SURESİ[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]72- Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]92- Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]162- De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.[/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="][/FONT] [FONT="][/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT][FONT="][/FONT][FONT="][/FONT][FONT="][/FONT][FONT="]
[/FONT]
Al sana kaynak, al sana kaynak. Yav yeter! sana kur-andan habire ayet delil getiriyoruz,sende bıkmadan usanmadan hemen bir başka konuda yine delil istiyorsun bak bıkıyorum ha ona göre.
[FONT="]ARAF SURESİ[/FONT]
[FONT="]170- Kitaba sarılanlara ve namazı kılmaya devam edenlere gelince, biz o iyilerin ecrini hiçbir zaman yitirmeyiz.[/FONT]
[FONT="]ENFAL SURESİ[/FONT]
[FONT="]3- Onlar ki, namazı gereği gibi kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yoluna harcarlar.[/FONT]
[FONT="]TEVBE SURESİ[/FONT]
[FONT="]71- Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir.[/FONT]
[FONT="]YUNUS SURESİ[/FONT]
[FONT="]87- Biz Musa ile kardeşine şöyle vahyettik: "Kavminiz için Mısır'da birtakım evler hazırlayın ve evlerinizi kıbleye karşı yapın ve namazı kılın ve müminlere müjde verin."[/FONT]
[FONT="] [FONT="]RAD SURESİ[/FONT][/FONT]
[FONT="]22. Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler. İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır.[/FONT]
[FONT="]IBRAHIM SURESİ[/FONT]
[FONT="]31- (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: "Namazı dosdoğru kılsınlar, alış-veriş ve dostluğun olmadığı bir günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve gizli (Allah için) harcasınlar."[/FONT] [FONT="]37- "Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları için, senin Beyt-i Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir. Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır ki şükretsinler.[/FONT] [FONT="]40- "Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et![/FONT]
[FONT="]MERYEM SURESİ[/FONT]
[FONT="]31- "Beni, nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti."[/FONT] [FONT="]55- Ailesine ve çevresine namaz kılmayı ve zekat vermeyi emrederdi ve Rabbinin katında hoşnutluğa ermişti.[/FONT]
[FONT="]TA-HA SURESİ[/FONT]
[FONT="]14- Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl.[/FONT] [FONT="]132- (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinindir.[/FONT]
[FONT="]ENBIYA SURESİ[/FONT]
[FONT="]73- Onları buyruğumuz altında (insanlara) doğru yolu gösterecek önderler kıldık. Kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı, zekat vermeyi vahyettik. Onlar bize kulluk eden kimselerdir.[/FONT]
[FONT="]MÜ'MİNUN SURESİ[/FONT]
[FONT="]2- Onlar ki, namazlarında huşû içindedirler.[/FONT] [FONT="]9- Ve onlar ki, namazlarını muhafaza ederler.[/FONT]
[FONT="]HAC SURESİ[/FONT]
[FONT="]35- Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer. Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar.[/FONT] [FONT="]78- Artık namaz kılın, zekat verin, Allah'a sarılın. O sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır![/FONT]
[FONT="]NEML SURESİ[/FONT]
[FONT="]3- Ki o (müminler) namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve ahirete de kesin olarak iman ederler.[/FONT]
[FONT="]NUR SURESİ[/FONT]
[FONT="]37- Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.[/FONT] [FONT="]56- Hem namazı kılın, zekatı verin ve peygambere itaat edin ki rahmete eresiniz.[/FONT]
[FONT="]RUM SURESİ[/FONT]
[FONT="]31- Başkasından geçerek hep O'na gönül verin ve O'ndan sakının. Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın.[/FONT]
[FONT="]LOKMAN SURESİ[/FONT]
[FONT="]4- Onlar, namazı kılarlar, zekatı verirler, âhirete de kesin olarak inanırlar.[/FONT] [FONT="]17- "Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten sakındır. Başına gelenlere sabret, çünkü bunlar, azmi gerektiren işlerdendir."[/FONT]
[FONT="]AHZAB SURESİ[/FONT]
[FONT="]33- Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor.[/FONT] [FONT="] FATIR SURESİ[/FONT] [FONT="]18- Hem günah çeken bir kimse, başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan, onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun. Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı dürüst kılarlar. Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir. Nihayet dönüş Allah'adır.[/FONT] [FONT="]29- Allah'ın kitabını okuyan, namazı kılan ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık olarak verenler, kesinlikle batma ihtimali olmayan bir ticaret umarlar.[/FONT]
[FONT="]MÜCADELE SURESİ[/FONT]
[FONT="]13. Gizli (özel) bir şey konuşmanızdan önce sadaka vermekten korktunuz da mı yerine getirmediniz? Fakat Allah da sizi affetti. Şu halde namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.[/FONT]
[FONT="]MEARİC SURESİ[/FONT]
[FONT="]22- Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır.[/FONT] [FONT="]23- Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar.[/FONT] [FONT="]34- Namazlarına devam ederler.[/FONT]
[FONT="]5- Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur.[/FONT] [FONT="] CUM'A SURESİ (cuma namazi)[/FONT] [FONT="]9- Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.[/FONT][FONT="]10- Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.[/FONT]
[FONT="]142- Münafıklar, Allah'ı aldatmaya çalışırlar. Halbuki Allah, onların oyunlarını başlarına geçirecektir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar. Allah'ı pek az anarlar.[/FONT] [FONT="].[/FONT]
[FONT="]NAMAZIN FAYDASI [/FONT]
[FONT="]Ankebut-45- Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.[/FONT] [FONT="]NAMAZIN VAKİTLERİ[/FONT] [FONT="]ISRA 78- Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar (belirli vakitlerde) gereği üzere namazı kıl, bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazında, gece ve gündüz melekleri hazır bulunur.[/FONT] [FONT="]ISRA 79- Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat makamına) göndermesi kesindir.[/FONT] [FONT="]RUM 17- O halde akşama girdiğiniz zaman da, sabaha girdiğiniz zaman da tesbih Allah'ındır. (daima O, tesbih edilir).[/FONT] [FONT="]RUM 18- Göklerde ve yerde, ikindileyin de, öğleye erdiğiniz zaman da hamd O'na mahsustur.[/FONT]
Kıl beni ey namaz
Çöllerden topla hücrelerimi
Rahmetinin vahasında ağirla bu yitik kalbi ..
Kıl beni ey namaz
Secdede ruhumu yeniden fısılda bana
Şahdamarı yakınlığından emzir bu puslu bedeni..
Kıl beni ey namaz
Küçülsün dağlar
Denizler taşsin
Dağılsın kalabalıklar
Rüku rüku doğrult eğriliklerimi..
Kıl beni ey namaz
İkiye bölünsün kalbim
Ortasından çatlasın kıblenin şakağinda
Sevginden işaret parmaği değsin yeter ki göğsüme..
Kıl beni ey namaz
Topla sevdalarımı kırık aynaların çatlaklarından
Ömrüme ilikle sevinçlerimi
Firuze düşler düşür alnımın şafağına ..
Kıl beni ey namaz
Tenim İbrahim gibi ateşe düşmüşken
Uzak tut nefsimin Nemrudundan beni
Gül kokulu serinlikler yağdır yüreğime..
Göznurum ey
Canım namaz
Kıl beni ey ömrüm namaz
Secdene al beni de
Gül değdir gönlüme
Aşkına yaz beni de yarim namaz ..
Kıl beni ey namaz
Günahın, isyanın, nisyanin kuytusunda büyüttüğüm
Pişmanlığımın yüzünü yerden kaldır
Utandırma beni
Al karanlıklarımı
Gözbebeğinde yıka ..
Kıl beni ey namaz
İnsan kıl beni
Doğru kıl
Duru kıl
Diri kıl beni
İnsan kıl bu bedeni ..
Ah, alnımı dayadığım secdegâhıma kim serpti bu incileri kim?
Kim bu dua hammalı ellerimin yüküne ortak kim?
Ah, ziyankâr-ı çarık
Ah, namütenahim kavrayışın yolcusu
Ah, içimde biriktirdiğim yalnızlığın seyrüsefer gölgesi ah..
Gitmek, gidememektir kendimden
Amentünün arasatında bir tedirginim ben
Aklımın köşe bucak ilticaları sevgilide kaldı
Hangi gaflete büründü ki ellerim
Sızlatıyor dokunduğu tenleri ah..
xxhidayet;198076 wrote:Atışmalarınız.. Aşıkların atışmalarına taş çıkartır valla.. Her ikinizi de seviyorum..:p
Bizde seni çok seviyoruz Hido.Yanlız kusura bakmassan eğer, daha aydınlatıcı daha bilimsel konular açarsan bilmediğimiz şeyleride öğrenmiş oluruz ha ne dersin.Korkma sen Müso dayıdan aç dini konuları.:)
MENES;198083 wrote:Bizde seni çok seviyoruz Hido.Yanlız kusura bakmassan eğer, daha aydınlatıcı daha bilimsel konular açarsan bilmediğimiz şeyleride öğrenmiş oluruz ha ne dersin.Korkma sen Müso dayıdan aç dini konuları.:)
Namaz konusu gerçekten önemli.. Duyarlı arkadaşlar zaten acizane belirtiyorlar ama ben ufak tefek bazı konulara değinmeden de edemeyeceğim. İşe girersin, "Çalışmak da bir ibadettir!".. Askere gidersin; "Nöbet de bir ibadettir!" gibi.. alakasız gerekçelerle namazın önüne set çekilmeye çalışılır. Namaz önemlidir hem de 'Dinin direğ'i olacak kadar...:)
xxhidayet;198340 wrote:Namaz konusu gerçekten önemli.. Duyarlı arkadaşlar zaten acizane belirtiyorlar ama ben ufak tefek bazı konulara değinmeden de edemeyeceğim. İşe girersin, "Çalışmak da bir ibadettir!".. Askere gidersin; "Nöbet de bir ibadettir!" gibi.. alakasız gerekçelerle namazın önüne set çekilmeye çalışılır. Namaz önemlidir hem de 'Dinin direğ'i olacak kadar...:)
Onlar boş işler hido, kim ne derse desin kılan her yerde kılıyor.
Namaz yol kenarlarında, okul sıralarının üstünde, minibüsü aniden durdurup çayırlarda yada ağaç altlarında, giden kamyonun kasasında, uçan uçağın içinde, yolcu gemilerinin güvertelerinde, sahilde balık tutanların arasında, evlerin teras yada damlarında herkesin görebileceği yerlerde kılınır.
müslüm akpek;198353 wrote:..... herkesin görebileceği yerlerde kılınır.
Kimsenin görmesi içn özel bir çaba değil demek istediğim.. Rabbim le hoş muhabbet.. Açılan gök kapılarına nida... İnsanlar ise burada sonuncu sırada...