Tarihi Karkamış

Mayınlar 2014 yılından önce temizlenmek zorunda

Görüntülenme: …

YusufSerce Üye
Konu acilmistir. Yetkililer 'yazismalari' isterlerse oraya tasiyabilir.
mustafasahin Üye
coskun;192975 wrote:İşi partizanlığa dökmenin manası yok. Siyasal iktidar başarılı da olur başarısız da o ayrı mesele...

İşin eleştiri boyutunu er kişi, körü körüne karalama kısmını her kişi yapar.
Şunu da belirteyim ki kimse eleştirilemez diye burda inad eden de yok. O cihetle bu kısır tartışmayı bir kenara bırakıp toplum nezdinde vicdanı rahatlatacak bilgileri paylaşmamız gerekir.

Elbette basına yansıyan tarafıyla olaya bakarsak (ki biz böyle görüyoruz) ortada kamu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yok. Hele yabancılara bu arazinin böyle bir stratejik konumda 49 yıllık kiraya verilmesi demek mayınlı kalmasından daha sakıncalı demektir.

Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti iktidarı hıyaneti vatan içinde olmadı-olamaz. Ben bunu böyle biliyor ve kabul ediyorum. Meclis çatısı altında kavga eder gibi muhaliflik yapmanıın ne faydası var. Kaldı ki burda fikir belirten bir çok ağabey-kardeşimiz hemfikir.
Bu meselede farklı bir bakış açısı teşkil edilmeli.

Bizim bilmediğim ulusal çıkarlar mı var ?
Veya elimizi bağlayan antlaşmalar mı ?
Değilse bu mayınlı araziyi temizleyemecek kadar aciz miyiz?
Bu husus yıllardır gündemde ama neden şimdiye kadar bir kurum veya kuruluş kapsamlı bir çalışma başlatmadı?
Neden kanun çıkmadan, ihalenin esamesi bile okunmadan peskes nutukları atılıyor? Yoksa Kasım Bey'in veya admin'in tespitleri çerçevesinde baktıgımızda koparılan bu fırtına bir aldatmaca mı?

Aksi halde başta da dediğim gibi mevcut halde soru işaretleri ile çıkacak böyle bir düzenlemede kamu vicdanının aydınlatacak ve rahatlatacak açıklamalar yapılmalıdır.
çoşkun abiciğim ilk cümlen harika gerçektende
işi partizanlığa götürüyorlar hiçbir manası yok

sayın cuhurbaşkanımız abdullah gül yabancı devletlere kiralama yı onaylamaz
tytyhgtyhgh Üye
felsefefe;193053 wrote:Hee kolay tabi
Düşünmeden hesap etmeden milleti savaşa sokmak size kolay
Savaş ne demek biliyor musunuz.
Uludağa pikniğe giderken bile
yolda kaldınız
üstüne üstlük aracınız bile kore malıydı.
Kore bile size araç satmaz.
Petrol bulmaz yedek parçanız olmaz
Silah sanayiniz zaten yok
Silahlarınızın hiç biri patlamaz.
Üstüne üstlük her yerde anarşi başlar
Ülke bütünlüğüzü bile sağlayamazsınz.
Iraktan kötü olur
evinizi kendi elinizle başınıza yıkarsınız.
Gerçekçi akılcı olun
bu beladan kurtulalım.
Geçen yıl Edremitte devre mülk'te, beş vakit namaz kılan dinci iki dürzü ile tarıştım.İkisi de sınır ötesi harekata, Kuzey Irak'a ambargo konmaması geektiğini,ölen PKK'lı teröristlerinde ana
kuzusu olduğunu, bu Kürdistanı ABD'nin kurdurmak istediğini, bizim güçsüz olduğunu bu nedenle de Güneydoğuyu vermemiz gerektiğini söylediler.Onları masamdan sandalyeyi kafalarına vurarak kovdumçKusura bakmasın felsefe de aynı onlar gibi bizi güçsüz mü gösterip komplekle teslim olmamızı mı istiyor? Kimse karnından konuşmasın.Şunu untmayın ki, koca ABD sizin bahsettiğiniz bütün silah gücüne rağmen, çapulcu birkaç gerilla ile başa çıkamayıp Irak'ta, Rusya ise en güçlü olduğu zamanda Afganistanda yenildi. Dikkat edin bu ABD'den korkanlar aşırı dinciler.Hani iman gücü hani şeytana karşı cihatta şehit olma arzuları? Maskeler şükür kendiliğinden düşüyor.Felsefe düşüncesinde samimi ise birdaha benim olduğum hiçbir yerde bulunmasın selam vermesin...
felsefefe Üye
Tabi bir şey verme konusunda benim sözüm yok
Ben sadece kimseyle savaşa girme şartlarının oluşmadığını söylüyorum
Almak isteyen gelir savaşır
Türk Milletinden bugüne kadar kimse kendi yaşadığı toprakları alamadı.
Bugün tarih boyunca tek kaybettimiz toprak bugünkü Rusyanın bulunduğu topraklar
Bu savaş şu anda bizi ilgilendirmemektedir.
Sen ne amaçla savaşa gireceğiz
Kiminle ve hangi silahlara savaşacağız
Sonunda hedefimiz yada kazanacağımız nedir.
Bu konuda biraz aydınlatta bilelim.
Ayrıca daha da derin girelim
Zaman zaman sorular soruyorum ki
Ne dediğimiz daha iyi anlaşılsın
Yoksa paket içinde düşünce verlir gibi
olmayalım

Kiminle savaşacağız
Kim için savaşacağız
Neyle savaşacağız.
Nerde savaşacağız.
felsefefe Üye
Ayrıca neden savaşa girelim
Sen saldırmaktan söz ediyorsun
Yanlış bir kavram içinde ve ne dediğin belli bile değil.
Amerikayla savaşa girecek güçte miyiz.
Bana bunu söyle
Senin aklı başında mı konuşuyorsun
yoksa
hezeyan içinde
hayalperest
aklına geleni
ölçüp biçmeden
söyleyen bir mi
olduğunu bileyim.
İnsanlar gençken gaza gelip konuşur.
Vatanı kurataracağız
şunu yapacağız bunu yaparız diye
Eee hepimiz bu yaşı geçtik
Sende geçtin.
Kızıcaksan da
yazmayayım
ne de olsa sen bende yaşça büyüksün.
felsefefe Üye
Sonra yenildi gibi bir şeyler söylüyorsun
Rusya eknomik gücü yetmediği için Afganistandan çekildi.
Ama Amerika Irakta yenilmiş falan değil.
Bas bayağı galip
Irakı yerle bir etmiş
bütün kurumlarını yok etmiş
yeraltı ve üstü zenginliklerini talan etmiş
istediği gibi at koşturmaktadır.
Ben Amerikadan korkalım falan demedim.
Türk milleti savaşalım der
Meclisi karar alır
bende seve seve savaşa katılır
Ölürsem şehit kalırsam gazi olurum.
Ama Birinci dünya savaşına giren Osmanlı durumuna düşmeyelim diyorum.
Yanlış mı söylüyorum
Şartlar bizim savaşa girmemize müsait değil diyorum.
Konuyu doğru anlarsak
birbirimizi de incitmeyiz.
İnsanları itham ve kişiliklerinde saygı gösteremeyecek
bir karektere sahipsek benim diyeceğim zaten
konuşmamaktır.
tytyhgtyhgh Üye
felsefefe;193179 wrote:Sonra yenildi gibi bir şeyler söylüyorsun
Rusya eknomik gücü yetmediği için Afganistandan çekildi.
Ama Amerika Irakta yenilmiş falan değil.
Bas bayağı galip
Irakı yerle bir etmiş
bütün kurumlarını yok etmiş
yeraltı ve üstü zenginliklerini talan etmiş
istediği gibi at koşturmaktadır.
Ben Amerikadan korkalım falan demedim.
Türk milleti savaşalım der
Meclisi karar alır
bende seve seve savaşa katılır
Ölürsem şehit kalırsam gazi olurum.
Ama Birinci dünya savaşına giren Osmanlı durumuna düşmeyelim diyorum.
Yanlış mı söylüyorum
Şartlar bizim savaşa girmemize müsait değil diyorum.
Konuyu doğru anlarsak
birbirimizi de incitmeyiz.
İnsanları itham ve kişiliklerinde saygı gösteremeyecek
bir karektere sahipsek benim diyeceğim zaten
konuşmamaktır.
Olayı çarpıtma, ben gerekirse onur için savaşa girer ve ölmeliyiz diyorum, sen ve senin gibiler biz güçsüzüz savaşmayalım diyorsunuz.Sizin düşünceniz toplumu korkuya sindirmeye iten paralı ajanlardan ble tehlikeli.Herkes ikimizin de yazdığını baştan okusun ve kimin hayalci, kimin mandacı teslmiyetçi olduğuna karar versin. Sizin gibilerin mantığına göre,; güçsüz olduğumuz için bütün emperyalis güçlerin her istediğini yapmalı, her istediklerini vermeliyiz değil mi? Benim birdaha hiçbir yazıma cevap yazma.Umarım gerçek dindar ve vatanseverler sizin gerçek yüzünüzü anlamıştır.
YusufSerce Üye
Polen2734;193180 wrote:Olayı çarpıtma, ben gerekirse onur için savaşa girer ve ölmeliyiz diyorum, sen ve senin gibiler biz güçsüzüz savaşmayalım diyorsunuz.Sizin düşünceniz toplumu korkuya sindirmeye iten paralı ajanlardan ble tehlikeli.Herkes ikimizin de yazdığını baştan okusun ve kimin hayalci, kimin mandacı teslmiyetçi olduğuna karar versin. Sizin gibilerin mantığına göre,; güçsüz olduğumuz için bütün emperyalis güçlerin her istediğini yapmalı, her istediklerini vermeliyiz değil mi? Benim birdaha hiçbir yazıma cevap yazma.Umarım gerçek dindar ve vatanseverler sizin gerçek yüzünüzü anlamıştır.

Mahmut bey agabeyim cikisini anlayamiyorum! Konu tam olarak buraya nasil geldi bilemiyorum ama her iki tarafin yazilarini da okudum. Mahmut abi fevri davraniyorsun. Osman bey abimiz bahsettiginiz hususta kesinlikle sizinle AYNI fikirdedir.

Hicbir TURK evladi TESLIMIYETI KABUL ETMEMISTIR ETMEZ DE. Ortada zaten fiili savas felan da yok. Dusuncemizi birbirimizi yipratma yerine sizin de sayisiz sekilde ifade ettiginiz gibi kendi sozlerinizle 'birbirimizi kucaklamak' icin kullanmali degil miyiz?

Dusman ordaysa sagi-solu, dincisi-laiki gibi kavramlar yine sizin dediginiz gibi ne anlam ifade eder?
fsoyarik Üye
Sevgili dostlar sohbet etmek çok hoş şey fikri sabit olursa bu tartışma olur tartışmanın kimseye faydası olmaz yüreklerin incinmesinden başka
Çok özür dilerim İnsanlık Kanser olmuş can çekişiyor biz sigaranın zararların konuşuyoruz bir birbirimizle sohbet ederken elektrik gibi olalım ÇARPMADAN AYDINLATIRSAK BUNU ADI İLİM OLUR.Selmlar
vedat bozkurt Üye
konuyla yorumlar arasında uçurum var nedense.millet neredeyse birbirine girecek.sorun amyın değil mi? yetkililer hepimizin düşündüğünü düşüüyordur haliyle.ben diyorum ki o temizlnecek alan en verimli şekilde değerlendirilecekse o şekilde olsun inşallah.tabi ki önceliğim ülke insanın işletmesi.bir de bitecek gapla orası coşar inşalah.ülkemize çok faydası olacağına inanıyorum sizle de inanın ve ümitvar olun.nizip.com a da bu yakışır zaten değil mi..?
coskun Üye
Şavaş istenmez ama savaştan da kaçılmaz.

Mayın temizlenmesi ile savaş arasında nasıl bir bağlantı kuruldu anlamadım.
Eğer böyle bir savaş hesabı varsa biz kaçsak bile onlar üstümüze gelecektir. Dolayısıyle zilletle yaşamaktansa izzetle ölmek en güzelidir. Kaldı ki böyle bir hesabın zahmet çeksek bile bu milletin menfaatine olacağını düşünüyorum....
Onlar korksun. Bize ölüm yok.
mehmet karakaş Üye
felsefefe;192908 wrote:Dediğin gibi Kıymetli Kasım
Bu işin tarımla falan alakası yok.
Gel gelelim nasıl çıkacağız bu işin içinden.
Ne savaşacak gücümüz var ne de hayır diyecek
halimiz.

Osman abi neden savaşıyoruzki? Bize ait topraklardaki mayınları temizlemek istiyoruz.Bunuda biz yapalım diyoruz.49 yıllığına neden israillilere verelim.Sabahtan beri gazetelere bakıyorum.Hükümetin neden israilli firmaya verildiği konusunda net bir açıklaması yok.Başbakan gene gündem değiştirmeye çalışıyor 'Faşizan yaklaşım' diyerek.Mayınlı arazilerin temizlenmesi maliyetinin 50 milyon dolar civarında oldugu söyleniyor.CHP soru öneregesi vermiş:'Mayın temizleme maliyeti ne kadar diye'
ilgili bakan ihale olduğu için açıklama yapamam demiş.Bu nasıl iş arkadaş? Bu arada bu 50 milyon dolar doğruysa çok acı bir şey,Başbakan yeni bir uçak alıyormuş 62 Milyon dolara.
Mustafa Bilici Üye
Bu tür olaylara çok üzülüyorum hükümet kendi kredisini hızlı hızlı düşürüyor tahminim bir dahaki seçimde iktidar olmayı düşünmüyor ...
müslüm akpek Üye
Birdahaki seçimlerde CHP iktidar olacak zaten.
Mustafa Bilici Üye
o biraz zor abi..
tytyhgtyhgh Üye
coskun;193227 wrote:Şavaş istenmez ama savaştan da kaçılmaz.

Mayın temizlenmesi ile savaş arasında nasıl bir bağlantı kuruldu anlamadım.
Eğer böyle bir savaş hesabı varsa biz kaçsak bile onlar üstümüze gelecektir. Dolayısıyle zilletle yaşamaktansa izzetle ölmek en güzelidir. Kaldı ki böyle bir hesabın zahmet çeksek bile bu milletin menfaatine olacağını düşünüyorum....
Onlar korksun. Bize ölüm yok.
Coşkun'dan bu açıklamayı duymak benim için harika.Felsefenin geçmiş mesajını okuyanlar, O'na göre mayından temizlenecek araziyi israil'e vermezsek savaşmak zorunda kalacağız.Savaş keyfi yapılacak birşey değil ama sömürge durumuda yaşamaktansa gerekirse savaştan da korkmamalıyız.Gerçek iman gücü gerektiğinde Cihat ve şehadeti gerektirir.tebrikler Coşun'a...
mustafasahin Üye
müslüm akpek;193259 wrote:Birdahaki seçimlerde CHP iktidar olacak zaten.
2050 yılında mı :)
müslüm akpek Üye
mavi_şahin;193307 wrote:2050 yılında mı :)
Tayyip bu umursamaz tavırlarına devam ederse, erken seçimle bile 2-3 sene de CHP iktidara gelir.
felsefefe Üye
15 güne kadar chp iktidar mış
masal tabi
coskun Üye
Ne yani osman abi müslüm abimiz ebedi muhalefet mi demek istiyon :)
Cali Üye
Durun! ne yapıyorsunuz? Adamı az bişey ümitlendirdik, Kursağında bıraktınız :) Soda iç müslüm abi anca sindirirsin...:)
felsefefe Üye
Mahmut Abi bu arada çok kızıyor.
Fakat ciddi bir açılım getirmiyor.
Sadece bizi eleştiriyor.
Eleştiriyi bırakın
İtham ediyor.
Korkaklık falan.
Ben daha ciddi yorum beklerdim ondan ama
Nerde
tytyhgtyhgh Üye
felsefefe;193336 wrote:Mahmut Abi bu arada çok kızıyor.
Fakat ciddi bir açılım getirmiyor.
Sadece bizi eleştiriyor.
Eleştiriyi bırakın
İtham ediyor.
Korkaklık falan.
Ben daha ciddi yorum beklerdim ondan ama
Nerde
Tabi tabi Mahmut abin amigo gibi hükümet karşıtı ve iftiradan başka birşey bilmez deği lmi? Sen değilmisin ki; Mayın temizleme ihalesini İsraile verip topraklarımızı kiralamazsak, yedek parçanız yok, tüfeğiniz atmaz,yedek parça satanınız olmaz, uçağınız uçmaz kımıldayamaz diyen, savaşmak intihardır diyen? Bu tarzın, milleti komplekse sokarak pasifize etmek değilmidir.Cevaplarımın hiçbir yerinde ABD ile savaşalım demedim ama çok gerekirse, ülkenin bağımsızlığı, doğal kaynaklarımızın halkın hizmetinde kalması için ölümüne onurumuz için savaşmalıyız diyorum.Mayınlı arazinin temizlenmesi işi tahmini 35 milyon dolar ama hükümet bu parayı veremeyiz diyor ama öbür yandan Başbakan'a çok acil ve gerekli olmadığı halde 61 milyon dolara uçak alabiliyorlar.Bu mayınları TSK kuvvetleri temizleyebilirim diyor ama istediği para hükümetçe verilmiyor.Görüşülen kanun teklifinde, açılacak ihalede adeta İsrail tarif ediliyor.Şükür ki sitede aklıselim arkadaşlar da bu oyunu görüp idealinin kendi imkanlarımızla mayınların temizlenip yöredeki topraksız çiftçilere toprak reformu çerçevesinde dağıtılarak, organik tarımla sağlıklı ürünlerle maddi ve manevi kazancın içeride kalmasını söylüyorlar.Organik tarımla gelecek zenginliğin yanında, İsrail'in kuruduktan beri izlediği yayılmacı politikaları be Tevratta yazılı Fırattan Nil'e vaadedilmiş topraklarda Büyük israil devleti ideallerinin varolduğu da bilinmesine rağmen bu peşin ihale neden? Burada bizlerin bilmediği ama senin bildiğin söz ve mecburiyetler mi var? Hükümet vermezse Türkiyeye savaş açılıp zorla alınacağını mı biliyorsun? Bilsen bile, bu ülkenin satılık olmayan her evladına, ölüm pahasına vatanın her karış toprağını gerekirse son damlasına kadar savunmak düşmez mi? Bu kadar gariban Mehmetçik PKK terörüyle boşuna mı şehit oluyor.Burada karnından konuşan sensin.Açıkça söyle; Türkiye bu ihaleyi İsraile vemek mecburiyetindemi, vermezsek ABD ve İsrail bize savaş mı açacaktır? Bu konudaki düşünceni kıvımadan erkekçe yaz, sana çözümünü söylemeye çalışalım.
müslüm akpek Üye
Bence Osman da rahatsız bu konudan ama AKP li olduğundan Tayyibe toz kondurmak istemiyor, Osman anla artık Tayyip bazı şeylere gizlice imza atmış geri dönüşü de yok, 900 km lik sınırımızı İsraile teslim ediyoruz. Gerisini sen düşün.

Sen ilk erken seçimde CHP ye oy ver bak biz Kıbrısı nasıl aldık, buralarıda hallederiz evel allah.
felsefefe Üye
:)
Bence Mahmut Abi Ak Parti karşıtı olduğundan
karşı çıkıyor.
Ne var yani İsrail nede nasiplensin.
:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim