Gurbetten Duyurular Etkinlikler

Senin o dediğine zannedersem nakkare diyorlar, dolayısıyla sende Nakkarezen oluyorsun.:D
Stuttgart çevresindeki hemşehrilere DUYURU
Görüntülenme: …
Şu ana eve yeni geldim, ayaklarımı uzattım (ayaklarıma kara sular indi) laptop karnımın üzerinde yazıyorum bu mesajı.
Her sene katılım daha da artıyor, ortalama 8000 kişi civarında katılım oldu iki günde Elhamdulillah. Çevre İllerden de gelen Nizipli ve Gaziantepli doslarımız da beni onurlandırdılar.
Kebabıyla, köftesiyle, çiğköftesiyle, antepli müzisyenleri ile vs. tam bir memleket ortamı oldu.
Gelemeyenler çok şey kaçırıyor vesselam.
Bizleri onurlandıran dostlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
(Kuyumcu; bu ayın onbirinde Mühlacker'deki toplantıya etraftaki Gazianteplilerle birlikte bekliyorum hepinizi)
Her sene katılım daha da artıyor, ortalama 8000 kişi civarında katılım oldu iki günde Elhamdulillah. Çevre İllerden de gelen Nizipli ve Gaziantepli doslarımız da beni onurlandırdılar.
Kebabıyla, köftesiyle, çiğköftesiyle, antepli müzisyenleri ile vs. tam bir memleket ortamı oldu.
Gelemeyenler çok şey kaçırıyor vesselam.
Bizleri onurlandıran dostlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
(Kuyumcu; bu ayın onbirinde Mühlacker'deki toplantıya etraftaki Gazianteplilerle birlikte bekliyorum hepinizi)
Pala dayı bu senmisin

Bende o mikrofonu anlayamadım, ne için kullanıyor acaba.
Hey gidinin koca Fatihi, kalkaydıda şu mehteranı bir göreydi.müslüm akpek;194541 wrote:Bende o mikrofonu anlayamadım, ne için kullanıyor acaba.
Bende İstanbul Fatih İlk Okulunda okurken mehter takımındaydım, bu resimler anılarımı tazeledi, ama bizde mikrofon yoktu.
Abim zannederim belli alan içerisinde mehter başı mehterana sesini duyurmak ve komutları hem mehterana hemde izleyicilere duyurmak için kullanıyor mikrofonu.
menes abi pala abim o değil avatardakine benziyomu ki...
Benzemediğini bende görüyorumda, kendisi ben mehter başıyım dediği için benzetemediğimden sordum...benbaskan;194674 wrote:menes abi pala abim o değil avatardakine benziyomu ki...
Abi mehterde görev neydi,zurnazenmiydin.Yani Nizip deyimiyle zurnaçımıydın.:Dmüslüm akpek;194548 wrote:Bende İstanbul Fatih İlk Okulunda okurken mehter takımındaydım, bu resimler anılarımı tazeledi, ama bizde mikrofon yoktu.
menes abi net olarak fotolarda çıkmamış bir kaçtanesinde ters yerlerde çıkmış...
Hımmm.....benbaskan;194686 wrote:menes abi net olarak fotolarda çıkmamış bir kaçtanesinde ters yerlerde çıkmış...
Sevgili menes dostum, sen bu Mehter takımını zor kurarsın:D
Sebebine gelince Mehterdeki görevleri karıştırdın, o gördüğün sakallı vatandaş ''ÇORBACIBAŞI''dır, ben MEHTERBAŞI'yım. Ben çorba yapmasını bilmediğim için çorbacıbaşı olmadım:p
Mehter takımının yüzlerinin dönük olduğu tarafta duran ben oluyorum;)

Sebebine gelince Mehterdeki görevleri karıştırdın, o gördüğün sakallı vatandaş ''ÇORBACIBAŞI''dır, ben MEHTERBAŞI'yım. Ben çorba yapmasını bilmediğim için çorbacıbaşı olmadım:p
Mehter takımının yüzlerinin dönük olduğu tarafta duran ben oluyorum;)
Pala abim! benim senin olduğun yerde mehter kurmak, yada mehterin içindeki sıralamayı bilmek ne haddime. Sen kur mehteri, çorbayı biz yaparız... Sonra bizim mehter hayali olacak sitede kim nerde duracak diye hayali bir mehter anlayacağın.
Mesela
Çorbacıbaşı:Mehmet parlar...evet devam
Mesela
Çorbacıbaşı:Mehmet parlar...evet devam
Zurna çalmasını bilmem ama benim çaldığım kola takılan iki adet küçük davulcuk tu, yani iki dümbelek, dümbelekçiye ne deniyor şimdi hatırlamıyorum.:DMENES;194679 wrote:Abi mehterde görev neydi,zurnazenmiydin.Yani Nizip deyimiyle zurnaçımıydın.:D
Aman abi yav! bir an ben zurna bilmem saksafon çalarım diycen zannettim ödüm koptu.müslüm akpek;194833 wrote:Zurna çalmasını bilmem ama benim çaldığım kola takılan iki adet küçük davulcuk tu, yani iki dümbelek, dümbelekçiye ne deniyor şimdi hatırlamıyorum.:D
Senin o dediğine zannedersem nakkare diyorlar, dolayısıyla sende Nakkarezen oluyorsun.:D
Her zamanki gibi etkinlik yine muhteşem geçmiş,eeee ne de olsa baş aktör Pala abimiz.O bir kükredi mi evvelAllah almanyayı da Avrupayı da sallar...emeklerine sağlık usta.şimdi de biz sizi bekliyoruz,hayırlısıyla memleketi ne zaman şereflendireceksiniz?Ramazan Tarhan;193790 wrote:
başta çetin bey olmak üzere emegi geçen tüm kadeşlerime teşekür ediyorum. gurbetten gurbete selam olsun.
Sayin Nizip´li hemserilerim, bu etkinligi önemli isiniz olmadigi halde kacirdinizsa yaziklar olsun. Helede Mehter takimi programa basladiginda tüylerim diken diken oldu. Kendimi aglamamak icin zor tuttum.
Tüm Eppingen camiisi görevlilerine tesekkür ediyorum, ben Almanyada cok Camiilerin etkinliklerine katildim ve görev aldim. Fakat böyle bir insan selini hic görmedim. Bu kalabaligin üstesinden, hic kimseyi üzmeden, gelen Eppingen Diyanet Camii´si görevlilerini tebrik ediyorum. Allah hepisinden razi olsun
Niçin yazıklar oluyormuş!:mad: dinkofcaliskan27;195773 wrote:Sayin Nizip´li hemserilerim, bu etkinligi önemli isiniz olmadigi halde kacirdinizsa yaziklar olsun. Helede Mehter takimi programa basladiginda tüylerim diken diken oldu. Kendimi aglamamak icin zor tuttum.
"Eppingen camiis" bu camiye türkçe isim koymayı Almanlar engelliyorlarmı, biz burada kiliselere istedikleri isimleri koymalarına izin veriyoruz.
İsmini Şıh Müslüm cami koyarlarsa camiye 5 vakit gelecekmisin dayı...:Dmüslüm akpek;195827 wrote:"Eppingen camiis" bu camiye türkçe isim koymayı Almanlar engelliyorlarmı, biz burada kiliselere istedikleri isimleri koymalarına izin veriyoruz.
ben katilcaktim eppingen bize 120 km uzaklikta inanin gelmeyi cok istedik ama o gün berlinden misafirlerimiz gelmisti gelmedim cokda üzüldüm:( insallah baska etkinlige katilirim..:)caliskan27;195773 wrote:Sayin Nizip´li hemserilerim, bu etkinligi önemli isiniz olmadigi halde kacirdinizsa yaziklar olsun. Helede Mehter takimi programa basladiginda tüylerim diken diken oldu. Kendimi aglamamak icin zor tuttum.
Almanya da Her camii nin ismi vardir eppingen deki caminin ismi Mevlana Camii dir bölge olarak eppingen sehri oldugu icin öyle diyoruz Saygilar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.