Ne zaman, “Mescid-i Aksa (El Aksa Camii)” Hakkında Yerli ya da yabancı medyada bir haber çıksa “Kubbetu’s Sahra” Resmi belirir! Bunun sebebi, toplumsal bilgisizlik meydana getirmek. Arkasında yatan ise; bir İsrail Planı!
Siyonist kaynaklar bu resimleri çok ucuza hatta bedavaya bütün dünyaya pazarlıyorlar…
Müslümanlar bu resimleri evlerinde ve ofislerinde Mescid-i Aksa’nın resmi olduğunu düşünerek astıkları için yeni nesiller iki mescid arasındaki farkı ayırd edemeyeceklerdir…
Hatta günümüzde Müslümanlar bu iki mescidi ve aralarındaki farkı unutmuş hale gelmiştir. İsrail, Mescid’i Aksa’nın resmini Müslümanların hafızalarından çıkarmak istemektedir.
Böylece En büyük hedefleri olan Mescid-i Aksa’yı yıktıkları ve yerine kendi tapınaklarını yaptıkları zaman Müslümanların tepkisini çekmemeyi başarmaya çalışıyorlar.
Müslümanların, Kubbetüs-Sahra Yerinde durdukça Mescid-i Aksa’nın yerinde olmadığını düşünmemelerini sağlamaya çalışıyorlar.
Ne plan ama!
AYRICA, MESCİD-İ AKSA İLE EL AKSA CAMİİ, ASLINDA AYNI MABEDİN İSMİDİR; ANCAK GEREK MEDYADA GEREKSE ÇOĞU KAYNAKTA BU MABEDDEN FARKLI İSİMLER İLE BAHSEDİLMESİ DE BİR ÇARPITMA OLARAK DİKKAT ÇEKİCİDİR.
Tüm Müslümanlar bu çarpıtmalardan haberdar olmalı ve diğer insanları Mescid-i Aksa hakkında bilgilendirmelidir.
Kubbetu’s-Sahra, diğer adıyla Hz. Ömer Camisi. Kubbetu’s-Sahra, Resulullah (s.a.v.)’ın miraca çıkarken bastığına inanılan kayanın üzerine inşa edilmiştir. Sahra kelimesi de kaya anlamına gelir ve Kubbetu’s-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiştir.
Ancak Türkiye’de hala birçokları tarafından Mescidi Aksa olarak bilinen mabed işte bu mabeddir.
Gerçekte Mescidi Aksa, Kubbetu’s-Sahra’nın kıble tarafında bulunan daha büyük ve geniş bir mabeddir.
PEKİ BU PLANIN SEBEBİ VE AMACI NE?
YAHUDİLER BUGÜNKÜ MESCİDİ AKSA’NIN YERİNDE DAHA ÖNCE, SÜLEYMAN HEYKELİ, DİĞER ADIYLA SİYON MABEDİ ADINI VERDİKLERİ BİR MABEDİN BULUNDUĞUNU VE BU MABEDDEN BUGÜN GERİYE KALAN TEK ŞEYİN AĞLAMA DUVARI ADINI VERDİKLERİ DUVAR OLDUĞUNU İLERİ SÜRMEKTEDİRLER.
BU YÜZDEN YAHUDİLER MESCİDİ AKSA‘YI YIKARAK DAHA ÖNCE YERİNDE BULUNDUĞUNU İLERİ SÜRDÜKLERİ SİYON MABEDİ’Nİ İNŞA ETMEYİ AMAÇLAMAKTADIRLAR.
1969 YILINDA YAHUDİLER TARAFINDAN YAKILAN ANCAK YIKILAMAYAN MESCİD-İ AKSA’YI YIKMA PLANLARI DEVAM ETMEKTEDİR.
İKİNCİ İNTİFADA YA DA EL AKSA İNTİFADASI DA, KATİL ŞaronN’UN MESCİD-İ AKSA (EL AKSA CAMİİ) ALTINDA AÇILAN TÜNELLERİ ZİYARET ETMESİ İLE BAŞLAMIŞTIR.
Mescidi Aksa’nın İslâm’daki müstesna yerinin sebebi Resulullah (s.a.s.)’in mirac mekânı olmasıdır. Yüce Allah, İsrâ suresinin birinci âyetinde Mescidi Aksa’yı adıyla anarak şöyle buyurur: “Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir.”
KUBBETU’S SAHRA ( Hz. Ömer Camii )
Kubbetu’s-Sahra, diğer adıyla Hz. Ömer Camisi. Kubbetu’s-Sahra, Resulullah (s.a.s.)’ın miraca çıkarken bastığına inanılan kayanın üzerine inşa edilmiştir. Sahra kelimesi de kaya anlamına gelir ve Kubbetu’s-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiştir. Ancak Türkiye’de hala birçokları tarafından Mescidi Aksa olarak bilinen mabed işte bu mabeddir. Gerçekte Mescidi Aksa, Kubbetu’s-Sahra’nın kıble tarafında bulunan daha büyük ve geniş bir mabeddir.
Bütün bunlara tepki gösteriyorsunuzda Kabe yanındaki Osmanlı Kalesini yıkıp yerine otel yapılırken neden tepki göstermediniz, kaldıki bunu yapan da müslüman bir ülke, siz oraları bırakın da kendi ülkenize bakın.
müslüm akpek;183476 wrote:Bütün bunlara tepki gösteriyorsunuzda Kabe yanındaki Osmanlı Kalesini yıkıp yerine otel yapılırken neden tepki göstermediniz, kaldıki bunu yapan da müslüman bir ülke, siz oraları bırakın da kendi ülkenize bakın.
ona da tepki gösterdik Müslüm abi.. Osmanlımızın kalesi ile Mescid-i Aksayı neden bir kefeye koydunuz anlayamadım.. bizim burada Araplar ile işimiz yok, işimiz siyonsitlerin cevirdigi sinsi planları bir nebze anlatabilmek..(konu tam olarak bu) selam ile..
Aslında ilgilenilmesi gereken konular ama bunlardan önce inanın o kadar çok problemimiz varki, Türkiyede ulusalcı , cumhuriyetci,atatürkçü olanlara karşı başlatılan hareket bence şu an en önemli konumuz.
müslüm akpek;183489 wrote:Aslında ilgilenilmesi gereken konular ama bunlardan önce inanın o kadar çok problemimiz varki, Türkiyede ulusalcı , cumhuriyetci,atatürkçü olanlara karşı başlatılan hareket bence şu an en önemli konumuz.
Size üstadın bir dizesiyle cevap vermek istiyorum Müslüm abi; '' yamadık dünyamızı yırtarak Dinimizden; din de gitti dünya da elimizden...'' evet muhakkak problemler vardır herkese göre degişiklik gösterir bunlar... herkesin muhakkak haklı oldugu taraflar da vardır.. saygı duyuyorum selam ile
müslüm akpek;183499 wrote:Bende sana bir dizeyle cevap vereyim,
Terzi kendi yırtığını görmez
Gözü hep komşunun yırtığındadır.
bu ülke meselesi degil Müslümanlık meselesi... Ümmet olmakla alakalı.. orası sadece Filistin'i ilgilendirmiyor...mescid-i Aksa diyorum fark edin Farkı... mesele o ya da bu degil ''biz'' olmaktır asıl mesele....
Bu kadar param parça olmuş müslümanlığın neresinden tutacağız, bence biz kendimize bakalım.
bu soruna yanıtım da yine şöyle olacak; Ehl-i sünnet vel cemaat demiştim ya... ona istinaden buyurun okuyun Müslüm abi Soru: Ehl-i sünnet vel cemâ'at ne demektir?
Cevâb: Hadîs-i Şerîfte, (Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72'si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshâbımın yolunda gidenlerdir) buyuruldu. Bu fırkaya, Ehl-i sünnet vel cemâ'at, kısaca (Ehl-i sünnet) denir. Ben ehl-i sünnet i'tikâdındayım demek, Peygamber efendimiz ve Eshâbı nasıl îmân etmiş ise, nasıl inanmış ise ben de öyle inandım demektir. O hâlde, Cehennemden kurtulmak için her müslümanın ilk önce Ehl-i sünnet i'tikâdını öğrenmesi, daha sonra da dînimizin emir ve yasaklarına riâyet etmesi lâzımdır.
Arkadaşlar konu çok güzel, ancak müslüm ammi söyledigin dogru amma yeri burası degil yoksa söylediginde haklısınız burasıda yeri degil amma, Konuşma ve söylemek ayrı bir ilim ve sanattır.Bu ilim içinde karşı tarafa sen burada şu hatayı yapıyorsun diye dogruyu söylemek bu ilim ve sanatın içine girmiyor ammi Sizin sözlerinizi şu sözlerle pekiştireyim size veya düşüncenize karşı olmadıgımı veya olmadıgımızı ifade edeyim -Biz kendi acizligimizi görürsek ve acizlikten kurtulursak Alemi islama ve insanlıga sahip çıkalım.Zira insanlıgın ve alemi islamın son kalesi bu ülke Bize Dünya şarbını içirmişler sarhoşlar gibi dolanıp onlar gibi tartışıp kavga ediyoruz.İnşallah bu necip millet uyanırda İnsanlıga tekrar güzel ahlak yayar. Yoksa İsrailde ADEM a.s çocugu amcamız evlatları.Amma bizim amca çocuklarımız Hiristiyan alemi onları kesti gidip onlara bulaşmıyor duvar dibine sinmiş evine ekmek götüren babayı oglunun gözü önünde çocuguda babanın gözü önünde katlediyor.Buna yürek dayanırmı Yoksa yahudiye Toprak satan filistinliye onları 800 bin nufusla oraya yerleştiren şimdide bar bar bagıran filistinliye bizde tesüfle bakıyoruz.Selamlar
_dilruba_;183538 wrote:bu soruna yanıtım da yine şöyle olacak; Ehl-i sünnet vel cemaat demiştim ya... ona istinaden buyurun okuyun Müslüm abi
Soru: Ehl-i sünnet vel cemâ'at ne demektir?
Cevâb: Hadîs-i Şerîfte, (Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72'si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshâbımın yolunda gidenlerdir) buyuruldu. Bu fırkaya, Ehl-i sünnet vel cemâ'at, kısaca (Ehl-i sünnet) denir. Ben ehl-i sünnet i'tikâdındayım demek, Peygamber efendimiz ve Eshâbı nasıl îmân etmiş ise, nasıl inanmış ise ben de öyle inandım demektir. O hâlde, Cehennemden kurtulmak için her müslümanın ilk önce Ehl-i sünnet i'tikâdını öğrenmesi, daha sonra da dînimizin emir ve yasaklarına riâyet etmesi lâzımdır.
Dilruba şimdi seni alnından öptüm, cenabı allah bizi, cennete giden fırkadan eylesin. Kendine müslümanım diyen bir çok insanın ve cemaatin aslında müslüman olmadığını böylece ispatlamış oldun.
Açtığın konuda savunduğun insanlar ve mekanları bu açıdan sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.
fsoyarik;183548 wrote:Arkadaşlar konu çok güzel, ancak müslüm ammi söyledigin dogru amma yeri burası degil yoksa söylediginde haklısınız burasıda yeri degil amma, Konuşma ve söylemek ayrı bir ilim ve sanattır.Bu ilim içinde karşı tarafa sen burada şu hatayı yapıyorsun diye dogruyu söylemek bu ilim ve sanatın içine girmiyor ammi Sizin sözlerinizi şu sözlerle pekiştireyim size veya düşüncenize karşı olmadıgımı veya olmadıgımızı ifade edeyim -Biz kendi acizligimizi görürsek ve acizlikten kurtulursak Alemi islama ve insanlıga sahip çıkalım.Zira insanlıgın ve alemi islamın son kalesi bu ülke Bize Dünya şarbını içirmişler sarhoşlar gibi dolanıp onlar gibi tartışıp kavga ediyoruz.İnşallah bu necip millet uyanırda İnsanlıga tekrar güzel ahlak yayar. Yoksa İsrailde ADEM a.s çocugu amcamız evlatları.Amma bizim amca çocuklarımız Hiristiyan alemi onları kesti gidip onlara bulaşmıyor duvar dibine sinmiş evine ekmek götüren babayı oglunun gözü önünde çocuguda babanın gözü önünde katlediyor.Buna yürek dayanırmı Yoksa yahudiye Toprak satan filistinliye onları 800 bin nufusla oraya yerleştiren şimdide bar bar bagıran filistinliye bizde tesüfle bakıyoruz.Selamlar
Allah razı olsun abim de... yeri neresi olur bu konunun ben anlamadım... her nevi konu rahatca acılıyor nedense bu tarz konulara muhalif bir tavır sergileniyor... ne yapmalı yeri nersesidir? müslüm abi sen de soyle nerde yayınlayalım bu tarz konuları? İslami forumlarda mı? Ki zaten oralarda yayınlanıyor.... havadan sudan konular Rahatca acılıyor tepki yok ama neden...?
DİLRUBa arkadaşım ben müslüm ammiye dedim konu güzel açılmış senin bu ülkenin problemlerine bakalım demenin yeri burası degil diye ammiye söyledim sana degil iyi oku.Selamlar
müslüm akpek;183549 wrote:Dilruba şimdi seni alnından öptüm, cenabı allah bizi, cennete giden fırkadan eylesin. Kendine müslümanım diyen bir çok insanın ve cemaatin aslında müslüman olmadığını böylece ispatlamış oldun.
Açtığın konuda savunduğun insanlar ve mekanları bu açıdan sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.
abiciğim Allah razı olsun ben de ellerinden öperim... . bu konuda mutabık olmamıza sevindim....Allah dogru yoldanayırmadıklarından eylesin...
fsoyarik;183552 wrote:DİLRUBa arkadaşım ben müslüm ammiye dedim konu güzel açılmış senin bu ülkenin problemlerine bakalım demenin yeri burası degil diye ammiye söyledim sana degil iyi oku.Selamlar
Fatih abi... dikkatsizlik yapmışım affen abi.... oradaki hak verme bölümünü ben müslüm abiye yordum... hakkını helal et... selam ile
Müslüm ammi içinfdeki müftü ile dogruyu aramak istiyor çok haklı çogu konuda mutabıkız ancak SOL DAMARI fazla attıgı için heheeeeeeeeeeee, hemen dalıyor,iyi insan seviyoruz seni ammi.Selamlar
Estaf iki gözüm haşa Biz kimiz af edelim seni kırdıksa biz özür dileriz seninde, müslüm ammininde , bizimde , onlarında dertleri aynı Karıncanın bile bir yerinin oldugu şu Dünyada İnsan gibi yaradana kul olalım,zira ONDAN GELDİK YİNE ONA DÖNÜCÜLERİZ. Gayemiz bir yahudi dahi Şeytanın arkadaşı olup cehenneme girmesin yahudide Allahın kulu Adem babamızı çocugau amma zalimleri allah sevmiyorki biz sevelim.Selamlar güzel insanlar
müslüm akpek;183558 wrote:Dilruba,Fatih,Oktay daha doğrusu nerde ne kadar Nizipli varsa hepsini bende çok seviyorum, sağolun.
Ama konu dağıldı galiba, dilruba hakkını helal et.
helal olsun abi... hemen toparlayalım.... :)
Açtığın konuda savunduğun insanlar ve mekanları bu açıdan sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.[/QUOTE] senden alıntı...
abiciğim actıgın konuda savundugun insanlar demişsin.... sayın abim şuan ki asıl mesele insanlar degil İslam alemi için önemi cok büyük bir Mescidden bahsediyorum... selam ve dua iLe
fsoyarik;183557 wrote:Estaf iki gözüm haşa Biz kimiz af edelim seni kırdıksa biz özür dileriz seninde, müslüm ammininde , bizimde , onlarında dertleri aynı Karıncanın bile bir yerinin oldugu şu Dünyada İnsan gibi yaradana kul olalım,zira ONDAN GELDİK YİNE ONA DÖNÜCÜLERİZ. Gayemiz bir yahudi dahi Şeytanın arkadaşı olup cehenneme girmesin yahudide Allahın kulu Adem babamızı çocugau amma zalimleri allah sevmiyorki biz sevelim.Selamlar güzel insanlar
eyvAllah abim... bir selam da benden olsun güzel insanlar.. nizipimin güzel abileri ablaları, kardeşleri.... Müslüm abinin dedigi gibi biz de seviyoruz :)