ayrıca bir oğlu asker bir oğlu terörist olan baba. asker olan oğlunun fotoğrafının yanına terörist oğlunun resmini koymuyor. oda terörü sevmiyor.
ve filmde oğluyla beraber 2-3 terörist ile 3 asker şehit düşüyor. ve babasını teşhis için çağırıyorlar.
ve adam orda ağlıyor hem şehitlere ağlıyor hemde canından olan oğluna ağlıyor. şimdi adamın oğlu terörist diye adam canı gitti diye ağlamayacak mı ? hanginiz çocuğunuz ne olursa olsun cenazesinde (Allah göstermesin.) ağlamaz? canının bir parçası sonuçta.
Sevgili mahmut kardeşim benim nesebim öyle karışıkki anlatamam arap türk kürt hepsi var bundanda onur ve şeref duyuyorum Seni çok çok iyi anladım Devletimizi 1850 lerden sonra bölmek istediler ve böldüler 22 milyon km milliyetçilik yüzünden parçalandı osmanlı hem yapmadıgı için hemde ittihatçılarla birlikte milliyetçilik yaptıgı için parçalandı burada ifrat ve tefrit çok önemli Mahmut kardeşim benim gogrularım şu; Devlet dogu ve güney doguya Egitim Sanayi sosyal haklar İçtimai hak ve istekler saglık adelet cumhuriyet ve demokrasi götürmedi çok dogru bir tesbit kimsenin itiraz hakkı olamaz Ancak Ankaranın 32 km ötesindeki köylerde aynı ben iç anadoluda çalıştım oturup aglarsın yer Tuzlu ilçe ve köyde içilecek tatlı su yok malesef suyumuzu yanımızda götürüp içiyorduk malesef bu böye diye isyan etmek dogru degil İşte mahsun bey bunu işeseydi çok daha etkili olur PKK sempatizanı ve PKK lılara büyük bir ders olurdu haksızmıyım sizce Bir bak bizim zenginlerimiz ve agalarımız bogdu bizim insanınmızı zira DEVLET ADI altında Onlar gözüktü devletin görünen yüzü bunlar oldu halada öyleler Bunları konuşmak ve kocunmamak lazım Aslında suçu kendimizde aramamız lazım işsizlik diyorsunuz her yer meraydı doguda bir hayvancılık yapan varmı hele bir bak inan batıda merada yok burdaki köylü 2inek bakıp geçimini saglıyor DOGUNUN VE GÜNEY DOGUNUN HALKI TEMBEL MAHMUDUM TEMBEL arıcılık yapar halıcılık yapar hayvancılık yapar Ha! işte burada devleti sorgulayacagız niye bu hizmetleri yani Türkiyenin Tarım Hayvancılık haritasını çıkarıp insanını organize etmedi diye burada devlete kızmak lazım amma bunu yapmayanda yine o bölgenin milletvekili demem o ki aynı şey antep içinde geçerli adana içinde kayseri içinde peki bunlar niye ülkenin sanayi kenti olduda DİYARBAKIR olmadı bence bunları sorgulamak lazım Anarşi ile hiç bir şey çözülmez Sultan Abdulhamit zamanında İngilizler doguda isyan çıkarmak istiyorlar sultan Abdulhamit han tarafından dogudaki beyler ve aşiret reisleri ile toplantı yapılıyor 20.000 mavzer ve osmalı altını ile aşiretler güçlendiriliyor ve isyan önleniyor ya şimdi Aynı oyunu çerkezlere yaptılar amma tutturamadılar son zamanda Lazlar için oynadılar amma onuda tutturamadılar Dogu Ergil denen Bir Profösör ve batılı ekip kan örnegi almak için DNA ölçecekler güya trabzona geldiler laz kardeşlerimiz kafalarını kırıp geri gönderdi Benim şu an yaşadıgım yerde bir trabzonlu yaptıgı iş ve inşatçılıgı ile övünürken dogulu ve güney dogulu yaptıgı kavgayı dedesinin nasıl adam vurdugunu anlatıyor Mahmudum bu gün sen egitim görmüş bir insansın ve vatanını bu konuyu açan mehmet kardeşimden daha çok sevdigine eminim. Suçun çogu bizde biz insan olmanın şartlarını yerine getirsek her şey hallolur işsizlikte kalmaz köyde boşalmaz İnsan olmak lazım işte arap iş çok para çok amma her türlü pislik yine var niye Egitim yok HEM MADDİ HEM MANEVİ Seni ben anlıyorum hemde çok .selamlar
haklısın ben sadece doğuda var demiyorum bunlar. ama batıya göre çok çok fazla. batıda köylerde olurken doğuda illerde ilçelerde bile bu sorunlar olabiliyor.
devletin bana göre burda en büyük hatası köyü boşaltın dedi sadece ama köylüler ne yapacak nereye gideceklerini bilmiyordu. halbuki devlet güzel biyerde onlara ufak bi yer ayarlasa yerleştirse geçimlerini sğalayacak şekilde iş verse o zaman çoğu problem düzelirdi.
ama devlet sadece boşalttırdı ve kendi başlarına bıraktı. doğudaki eğitim çok az ya da hiç yoktu. eğitim bilmeyen adama yanlış bilgiyi öğretmek çok kolaydır. yanlış haberler yaparak devleti düşman yapabiliyorlar. şu an olduğu gibi.
Eğitim yok,iş imkanı yok sözlerine ben katılmıyorum.Doğuda yüzlerce öğretmen katledildi.Neden? Orada iş yapmak için giden mühendisler öldürüldü.Neden? Apoda Üniversite mezunu.Üniversite okumuş da ne olmuş.PKKnın dağ kadrosunun neredeyse tamamı üniversite mezunu,bu eğitim masalından bizi yutturmasınlar.
Mahmut kardeşime canı gönülden teşekkür ederim,işte devle büyüklerimizin hatası bu insanların bu kardeşlerimizin köyünü boşaltırken onlara imkan saglamak lazım hem iş hem barınmak için gerçekten ihtiyaçları var İNANIN pkk lıda müslüman evladı bu vatanın evladı benim içim parçalanıyor inşallah uyanır tövbe eder allaha ve bu ülkeye dönerler.selamlar
mehmet karakaş;210720 wrote:Eğitim yok,iş imkanı yok sözlerine ben katılmıyorum.Doğuda yüzlerce öğretmen katledildi.Neden? Orada iş yapmak için giden mühendisler öldürüldü.Neden? Apoda Üniversite mezunu.Üniversite okumuş da ne olmuş.PKKnın dağ kadrosunun neredeyse tamamı üniversite mezunu,bu eğitim masalından bizi yutturmasınlar.
eğer doğuda öğretmen katledilebiliyorsa bu devletin güvenliğinin acizliğidir. devlet kendi adamlarını koruyamıyorsa orada bir problem vardır. ya da yeteri kadar ilgiyi göstermiyor sadece formaliteden öğretmen atıyordur.
katledenler varsa onlarda pkk dır. köylüler veya oralılar yapmıyorlar. bizim köye öğretmen geldimi ne kadar seviniyor köylüler gözü gibi bakıyorlar...
evet üniversite mezunu olabilirler. apo da üniversite mezunu ve aynı zamanda bir devlet memuruydu. ve onu görevlendirende devletti.