Genç Muhabbet

Güneşi görmeyin!

Görüntülenme: …

mehmet karakaş Üye
Hafta sonu Açık ögretim sınavları için Gaziantepdeydim,sınav bittikten sonra sinemaya gittim ve herkesin ballandıra ballandıra anlattığı,filmi izlerken mendil almamı tavsiye ettiği Mahsun Kırmızıgülün ‘Güneşi gördüm’filmini izledim.

Filmi daha önce izleyenlerin bana söyledği ‘herkese dokunduruyor.hem Pkk ya hem askere’Ama filmi izlediğimde ben bu kanıya varamadım.Filmde Türkiye düşmanlığı yapılıyor.Buna nasılmı vardım?İşte filmden kareler.

1-Askerler Köylülere köyü boşaltın diyor.

Göç eden ailenin dramı bundan sonra başlıyor.13 yaşında evlenen 6 çocuk doğuran kadın hastalanıyor,Aile içinde birisi travesti oluyor,Çocuklardan biri ölüyor.Bunların sorumlusuda devlet gibi gösteriliyor.Halbuki oradaki köylüler Pkkya yardım ediyor.Ne tesadüfdürkü Norveç’e göçen aileye hiç bir şey olmuyor.Bütün aile bireyleri iş bulup çalışıyor.Ayağı olmayan çocuga protez ayak takılıyor.

2-Aile bireylerin birisi asker diğeride terörist.Terörist olan gece köye geliyor.Asker olan ve terörist olan arasında konuşma şöyele geçiyor:

A-Abi dağda karşılarşırsak ne olacak?

T-İkimizden birimiz ölecegiz.Sen ölürsen şehit oldu diyecekler,ben ölürsem terörist öldü diyecekler.Ne yapalım teröristedemi şehit diyelim!

Terörist olan bu konuşmadan sonra ölüyor.Kimlik tespiti için babasını çağırıyorlar.Babası oğlunu tespit ediyor.Ekrana verilen görüntü şöyle:Şehit olan askerler Türk bayrağına sarılı tabutlara konulmuş,teröristler yerde yatıyor.Baba,bir tabutlara birde oğluna bakıyor.Ne yapalım yani onlarıdamı Türk bayrağına sarılı tabutlara koyalım.

Filmi giden büyük çoğunluk terörün neden başladığı ve yapılan yanlışlıkları görmek için gidiyor.Fakat filmde herkesi etkileyen Annenin hasta olmasından sonra çocukların ve ailenin çektiği acı.Yani berbat bir film.
rasimm Üye
Mehmet Kardeşim;
MahsunKırmızıgül ün ne olduğu belli zaten yaptığı film ne olacak. Şimdi biz eleştirirsek diyecekleri aynen şöyle... "Siz kim oluyorsunuz da eleştiriyorsunuz" "Sanaattan anlamıyorsunuz" "Sanaat budur işte" .... vs. vs. vs.
Şimdilerde her kim ki T.C. Devletini karalayacak bi şey yaparsa ondan prim yapıyor kazançlı çıkıyor kâr ediyor.....
Kendi adıma içinde Mahsun Kırmızıgül bulunan bir filmi bir şarkıyı ne seyrederim ne de dinlerim....
müslüm akpek Üye
Bu film bence tam bir bölücülük propogandası, gidipte beğenenlerin tekrar izlemesini rica edeceğim,aralarda öyle mesajlar veriliyorki, tam bir PKK propogandası.
mahmut Üye
mehmet karakaş filme gitmişsin iyi hoşta filmi beğenip beğenmeme ve filmi kötüleyip burda açarak neden filmi kötülüyorsun. o filme ben ilk çıktığı gün gittim. ve bana göre güzel bi filmdi. zevkler ve renkler tartışılmaz ama senin bu konuyu burda açman yanlış. ki filmde geçen çoğu sahne gerçekti. bunu inkar edemezsiniz. ayrıca film bölücülük propogandası yaptığıda yok sadece gerçekleri göz önüne seriyor. gerçeklerden ne kadar kaçacağız ? ki belki bana pkk propogandası yapıyor diyeceksinizdir. asla. ama eğri oturup doğru konuşmak gerek.

ve mehmet karakaş köy boşaltıltığı gerçek bir olay neresinde hata var ?.
2.si aileden biri asker biri terorist olan gerçek bir olay. haberlerde bile çıktı bu olay.

filmde belki bazı şeylerin abartıldığı gibi bazı şeylerinde geçiştirildiği de gerçek ama bu türkiye düşmanlığı veya pkk propogandası yapıyor anlamı vermez.

aslında söylenecek çok şey var ama burada olmaz...

saygılarla
zeynel1982 Üye
Bugün terörü ve teröristleri savunmak sanat, insan hakları ve demokrasi olmuş. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her açılım ve oluşum bazı çevrelerin (vatan hainlerinin) yüreğini okşasada unutmasınlarki TÜRK MİLLETİ son sözünü söylememiştir.

Cennette yaşıyorlar Cehennemi yaşamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
mehmet karakaş Üye
Mahmut Özdemir,bana film izleme hakkı verilip 7tl para alıyorlarsa bende o filmi GÖZÜMLE izlyerek fikirlerimi beyan ederim.
mehmet karakaş Üye
Köyün boşaltılması ve 2 kardeşten birinin terörist diğerinin asker olmasını kim inkar ediyor? Oradaki konuşmalar ve görüntüleri iyi tahlil et.
mahmut Üye
zaten diğerine şehit de demiyoruz.
ama sadece o iki olayı belirterek diğerine de mi şehit diyelim anlamnını yüklemen tuhaf geldi bana. ve bir tabuta bir oğluna bakıyor deyip diğerine demi türk bayrağını saralım diyorsun. her türk bayrağına sarılan şehit mi sayılıyor senin yanında ?.
orda bişeyler anlatılmaya çalışılıyor ama bana göre bazılarımız olayı sadece şehit-terorist olayına bağlamış.
mehmet karakaş Üye
Bizim tartışmamız yersiz.Filmi izleyen diğer arkadaşlar da kendi yorumlarını belirtirlerse orta yolu buluruz.
mahmut Üye
bencede...
şükrü çiftçi Üye
ben müslüm abiye katılıyorum
kavgam Üye
filmi henüz izlemediğim için herhangi fikrim yok bu konuda.
dilruba Üye
Ben filmi izledim..ve beğendim neden doğrular insanları rahatsız ediyor?.. orada bölücülük propagandasının işi ne?? sadece doğu gercekleri vurgulanmış.. ama siz ''bu nasıl olsa mahsun kırmızıgül ne oldugu belli diyarbakırlı '' diye önyargılarla giderseniz bişey anlamazsınız.. ayrıca bu kadar ön yargıyla niye bir filme gidilir eleştirmek için mi bilemeyecegim.. malesef ki bugüne kadar vatanımız üzerinde bir cok oyun oynanmıştır bu aşikar.. oynanacaktır da bize düşen oyuna gelmemek.. bu vatan tüm ''unsur''larıyla ''BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR'' öncelikle bunu unutmayalım... bir film için bu kadar siyaset cok fazla..ve mehmet abi çıkarımlarınız cok subjektif bence... begenenler yorum yapsın demişsin davete icabet ettik biz de..

vesselam...
kenan2780 Üye
filmi izledim ve begendim .hiç pkk propagandası yapmıyor bence asıl terörün insanlara verdigi zararı gözler önünü getiriyor, bana göre filmin teması terörden ötürü zarar görmüş insanların çektigi sıkıntı terör sebebiyle göç etmek zorunda bırakılarak büyük şehire uyum saglamanın sıkıntıları ve çocuk sevgisi .. emek verilen ve büyük bölüm tarafında begeni kazanan filme berbat bir film demek etik degildir bence böyle yazılar yazarak insanları etkilemeyin insanlar izlesin ve onlar karar versin .böyle yaparak o insanların emeklerine saygısızlık etmiyormusunuz sizce ...burdan yazıorum ailenizle eşinizle izyeceginz çok hoş bir film .eşimle izledim sinemadan çıktıktan sonra çocuklarımıza ulaşmak için sabırsızlandık ..çünkü filmin bir konusuda çocuk sevgisi ve çocugun ailedeki önemi .....
nizipli_mehmet Üye
bende flimi izledim ama beğenmedim o kadar çok antıldık ki medya da bende gerçekten müthiş falan sandım izledim ama anlatılar kadar yoktu...
Mir'at Üye
yersiz bir konu burası bir film eleştiri forumu degil kardeşim....kaldı ki ortada bir emek var ve bence film terörü degil antiterörü propaganda ediyor... ama bakış acısı tabi nereden bakmak isterseniz oradan görürsünüz... ırkçılık noktasına indirgemeyin herseyi... bunu cok yapıyorsunuz zaaflarınızın biraz önüne gecin o zaman gercek bir milliyetci olursunuz...

bu tarz bir miliyetcilik sonu hüsran olacak tarzda bir milliyetciliktir.. şovanistligin lüzmu yoktur.. biz hepimiz once Elhamdulillah müslümanız degil mi.. o zaman sorunun büyük bir kısmı atlatılmıştır.. neden 3 5 kişinin ideasını bir millete yüklüyorsunuz genelleme yapmak haramdır...

secretgarden Üye
bende filmi izlemedim o yüzden bişi diyemiycem (mahsun kırmızıgülün sanatı bana hitap etmediği içinde pek izlemeyi düsünmüyorum zaten işin acıkcası) ama yaptıgınız elestriler birbirine çok uç çok zıt... bu arada mirat burası bana göre paylasım forumu yani bi filmin bi kitabın vs.. sanatsal içerikli şeylerin pek tabi elestrisi yapılabilir... evet hatta bundan sonra izlediğimiz filmlerin okudugumuz kitapların da yapalım elestrisini :)
akınzeybek Üye
bu film ile görüşleriniz elbette sizi ilgilendirir.kardeşim ama bir gerçek var oda renkler ve zevkler tartışılmaz hiç bir zaman sonuçta bir emek bu emeği karalamak hiç hoş olmuyor.
YusufSerce Üye
He, gordum. Gunesi de filmini! de.

Vay efendim kellifelli adamlar, sanatina hayran oldugumuz insanlar da soyleyince(Altan Erkekli) dedik vacip oldu! Hayatimda ender film seyretme iskencelerinden birini yasadigimi soylemeliyim. Vallahi bitiremedim. Zorluyorum zorluyorum, i iih, olmuyor. Sonunu getiremedim ama o benim sonumu getirdi:)))

Yahu adam, adam dediysem Mahsun Kirmizigul(hani su adi mahZun=huzunlu ile karistirilan aslinda mahSun=guzel olan anlamli) yeni bir tur denemis mi diye inandirmaya basliyacam kendimi ama...

Allahi var iyi para dokmus herif! Mubarek adam o parayi liselere hatta ilkokullara bagisla da guzel 'piyesler' cikariyorlar, finanse olsunlar.

Filmin konusu mu dediniz? Hangi filmin??? Egleniyor musunuz benle ya?:))))
mehmet karakaş Üye
Bu film oscara aday adayı olmuş.Orhan Pamuk'un Nobel ödülü almasından sonra Mahsun Kırmızıgül'ün bu filmle oscarı alması beni şaşırtmaz:)
M.KÜÇÜK Üye
Ben 2 kez izledim hiçte olaya sizin baktığınız yerden bakmadım. Orada ağlayan baba hem yerde yatan terörist oğluna ağlıyor hemde sehit olan asker Ahmet'e ağlıyor. Baba dağa çıkan oğlunu asla teşvik etmiyor,asker oğlunuda engellemiyor.Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Baba evde duvara asker oğlunun resmini asıyor, sakat olan oğlu terörist abisinin resmini de getiriyor bunu da as diye adam onu asmıyor.Bence güzel bir film'di baya emek verilmiş.
müslüm akpek Üye
Türkiyeyi karalayan bir film yaparsanız sizide hemen oskara aday yaparlar, biraz incelerseniz ödül alan bütün Türk filmleri Türkiyeyi kötüleyen karalayan filmlerdir.
mahmut Üye
nedense biz övülmeyi çok seviyoruz biz hiç kötü bişey yapmıyoruz. biz çok iyiyiz değil mi ?

ülkenin kendi gerçekleriyle yüzleşmesi gerekiyordu. Türkiye'yi karalayan bir film değil Türkiye'nin acı gerçekleri bunlar ne yazık ki.

belki rahatsız olabilirsiniz ama bu gerçeği değiştirmez.
fsoyarik Üye
Mahmut kardeşim ben filmi seyretmedim gerç.ekle yüzleşmek ve dogruları söylemek bir şeyin aslını gizlemekle olmaz,niye olaylara böyle yaklaşıyorsunuz kusura bakma amma sizi anlamakta bende zorlanmaya başladım,niyemi?
Eger filinmde dagdaki PKK lının hakkını ararken devletin askerine kendi kabilesinden insana zarar veriyor bununu yapmaklada insanlık düşmanı devlet düşmanlıgı yaptıgını sergilerse mahsun beyi anlından öpmek lazım
Dogunun ve güney dogunun gelişmedigini insanların cahil kaldıgını fedol agalık yapısına deayandıgını bu agaların milletvekili olup toplumun gelişme ve egitiminin önünü kestigini burada yaşayan ahalin,inde OY vewrerek bunlara ******lık yaparak kendi kendine zarar verdigini anlatırsa anlından öperim
Dahyası okuyup çalışan insanların bu bölgenin kalkınması yerine batıya kaçıp kendi insanını sırtından vurduıgunu anlatırsa anlından öperim
Daha sayayımmı
Sizin yaklaşımınızla bakarsak
Bu ülkede Lazın isyan etmesi
Çerkezin isyan etmesi
Hele hele Çingene vatandaşların Ülkemizi NERON gibi yakıp yıkması lazım
Baş örtüsü takamayanların eline silah alıp daga çıkmasımı lazım Bak kardeşim bu zihniyetin mecliste seçileni bile Apo denen haine hak arıyor Lütfen bu olaylara balıklama dalma
İnsanların içtimai hakları verilmiyor veya istedigi dili konuşamıyor gibi yaklaşımlarla devcletini bölmek isteyenlerin hiç bir haklı tarafı nolmaz
Eger bir batılı binlerce yazar dururken Arif pamuga ödül verir sonrada konuşturup Türkiyeyi bölmeye kalkarsa ben düşünürüm
şimdide bu filimi aday gösterecekler aynı seneryo
KIsaca devletine düşman bir toplulugu anlatırken HEM NALA HEM MIGA VURULMAZ
Bu gün devletin zerresi kadar o bölgenin insanı gidip bölgesine hizmet etse vallahi batıyı geçer
Yine kendi çocugunu okutmayan iş için kan davası için çok çocuk yapmayı geri kalmanın en büyük yanlışlıgını anlatsalar
Keşke bu konuları işlesede insanlar kendi vicdanlarında kendi yanlışlarını arasalar.
mahmut Üye
fatih abi yanlış anladın galiba. filmde doğudaki terör ve terör yüzünden yaşanan olaylardan dolayı boşaltılan köyleri ve sonrasını anlatıyor kısaca..

yani benim anlamadığım bu film de Türkiye nasıl karalanıyor bana biri izah edebilir mi ? zamanında doğudaki köyler boşaltılmadı mı ? avrupaya göçler kaçışlar olmadı mı ? batıya göç edenler işsizlikten dolayı ya hırsız, ya piskopat ya da sokak serserisi vs.. olmadı mı ?

film bunları anlatıyor diye bu Türkiye'yi karalamak mı oluyor.. Yani artık bazı yaşanan olayların filmde gösterilmesi karalamak oluyor demekki.

ama biz Türkiye olarak nedense eleştiriyi hiç sevmiyoruz yanlışımız varsa yanlışımızın söylenmesinden rahatsız oluyoruz niye acaba ? Sadece övünmeyi seviyoruz. Eleştri eleştiri tarzında olursa yanlışların farkına varılır ve düzeltilmeye çalışılır.

o zaman bu ülkede basın olmasın, film yapılmasın, dizi yapılmasın hiç bişey yapılmasın biz kendi kendimizi övelim duralım.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim