Kalitesiz kömürün önüne geçilmesi gerekiyor bu konuyu denetleyen bir yer yokmu.
Sorunlarımız Önerilerimiz
çevre bakanlığının da bu konularda çalışmaları varmış orayada mail atacam allahtam hayırlısı olur işalllah
sizce yukardaki resimde görülen duman su buharına benziyormu.
kimse fabrikalar kapansın demiyor, ama binlerce insanın sağlılına zararlı olan bir maddenin doğaya salınmasıda pek hoş bir durum değil.
Yenilik iyidir abi farklı sesler sitemize renk katıyor.
Fabrika Dumanları Nizip i Zehirliyor!
Görüntülenme: …
SorunNeden filtre koymuyorlar. anlamıyorum.
Belediyemizin bu işe bir el atması lazım
kalitesiz kömürü zaten belediyeler dağıtıyor... :(müslüm akpek;155262 wrote:Kalitesiz kömürün önüne geçilmesi gerekiyor bu konuyu denetleyen bir yer yokmu.
evet nizipte felaket hava kirliliği var bunun için camdan dısarı bakmak yetiyo zaten bunlar hem sera gazı olarak ozon tabakasınada zarar veriyo hemde bizde bi güzel zehiri soluyoruz işte
bu kalitesiz kömure takanlara takmak zorundayim.nerden cikariyorlar kömurlerin kalitesiz oldugunu .neden fakire fukaraya yardim edildigini övmek yerine karaliyorlar.dogan medya ve onun yayin kuruluslarini takip edipte karalamasinlar.o söyleyenler o yazanlar acaba hic sogukta kalmislarmidir ki?bilen bilir onu bilgi sahibi olmadan yorum yapan cahiller Türkiyenin SOSYAL DEVLET BILE OLDUGUNU BILMIYORLAR:TÜRKIYE CUMHURIYETI SOSYAL BIR DEVLETTIR:bu anayasanin iklk maddelerinden biridir...sosyal devletin sorumluluklarinin ne oldugunu bilmek icin önce sosyal devlet oldugumuzu bilmelerigerek!!!eee neymis secim yatirimiymis falanmis filanmis.zamaninda nizipte tansu ciller türban dagitiyordu!!!yapamayanlar yapabilenleri gör+nce cildiriyor.aradaki gelir esitsizligi bir nebze oilsun azalinca kendilerinin söz+m ona elit kesimin bir ayricaligi kalmaz cünkü.bunlarin ayricaligi ben satafat icinde yasarken bir kesimde altimda ezilmeli...böyle seyleri övün övün övün...
Kimse oy uğruna başkalarının sağlığıyla oynayamaz.
ekremciğim kömürü belediye dagıtmıyor kaymakamlık dağıtıyor belediye gıda ve giyim eşyalarını dağıtıyormavi_hilal27;155346 wrote:kalitesiz kömürü zaten belediyeler dağıtıyor... :(
Arkadaşlar konu kömür değil Fabrika dumanları o noktaya yoğunlaşalım.
sevgili gökhan abi ntv yeşil ekrana ekledim kabul edilince link verecemGökhan Dokuyucu;155428 wrote:Arkadaşlar konu kömür değil Fabrika dumanları o noktaya yoğunlaşalım.
çevre bakanlığının da bu konularda çalışmaları varmış orayada mail atacam allahtam hayırlısı olur işalllah
akşamları denetim yok heralde ondan akşamları yakıyorlar ayrıca fabrikaların filitre takması zorunlu olmalı ve bu kirlilik ve çevre konusuyla ilgili bakanlıga muracatta bulunmalı nizipliler
Sadece Nizipte değil Türkiyenin her yerinde duman gece salınır, baca flitreleri çok pahalı olduğundan fabrikalar böyle yapıyor ama hem insan sağlığı hemde doğayı kirletmeleri umurlarında değil.
bu resimler ilglili makamlara detayları ile iletilirse belki birşeyler yapılabilir..
ayrıca E5 ten nizipe girene kadar çok pisbir koku yayılıyor
ayrıca E5 ten nizipe girene kadar çok pisbir koku yayılıyor
ben istasyon mahallasinde yıllarca oturdum ve halen ailem orada istasyon lojmanlarında oturuyor fabrikalaradan gelen kokunun iğrençliğini kimse istasyon sakinleri kadar bilemez evde oturamıyorduk anladığım kadarısıyla şuandada berbat durumda yetkililerin işine gelmiyor galiba bu işin üzerine gitmek nizip insanı kendisi bulmalı bunun çözümünü nasıl olacak denilecek en az 50 kişilik yürüyüş komitesi oluşturulmalı nizipte bir saat sloganlı yürüyüz her şeyi halleder deneyelim görelim
altay kardeşime katılıyorum.
o koku yoldan arçla geçerken bile fark ediliyor.
konunun bir şekilde yetkili mercilere bildirilmesi lazım arkadaşın dedigi ğibi yürüyüşle vs.
ama bu olay sadece istayon mahallesi ile sınırlı kalmamalı bence çevre mahallelerdende destek görmesi lazım.
sorun sadece istasyon mahallesinin degil nizipin bir sorunu olarak ele alınmalı...
o koku yoldan arçla geçerken bile fark ediliyor.
konunun bir şekilde yetkili mercilere bildirilmesi lazım arkadaşın dedigi ğibi yürüyüşle vs.
ama bu olay sadece istayon mahallesi ile sınırlı kalmamalı bence çevre mahallelerdende destek görmesi lazım.
sorun sadece istasyon mahallesinin degil nizipin bir sorunu olarak ele alınmalı...
arkadaşalr kusura bakmayın ama kendi görüşümü değil geçen bi arkadaş sanki bu formu okumuş gibi bir şeyler söyledi ben aynen ağzın dakini vereyim
"keşke fabrikalar olsada çalıssak ta dumanı bizi zehirlesin açlıktan ölmektense kapitalmidir nedir onların zehirinden ölürüm daha iyi" dediğini duydum
demek istediğim niizipte öyle aham şaham sanayi yok olan 3 5 tanede bizi zehirliyor anlaşılan
"keşke fabrikalar olsada çalıssak ta dumanı bizi zehirlesin açlıktan ölmektense kapitalmidir nedir onların zehirinden ölürüm daha iyi" dediğini duydum
demek istediğim niizipte öyle aham şaham sanayi yok olan 3 5 tanede bizi zehirliyor anlaşılan
belediye değil kaymakamlık dağıtıyomavi_hilal27;155346 wrote:kalitesiz kömürü zaten belediyeler dağıtıyor... :(
arkadaşlar, ne mutlu ki çalışan bir fabrikanız var,
bursa'da fabrikalar kapanıyor, işsizlik çığ gibi büyüyor,
siz tutmuş bacadan çıkan dumanı ,çıkan kokuyu kötülüyorsunuz,
ne fabrikasıymış bu bakem,
çıkan her duman zararlı duman değildirki,
su kaynatıncada duman/buhar çıkıyor,
bana fabrikanın ne üzerine çalıştığını söyleyin ,size proses gereği olması gereken sınırları veya söyleyeyim.
Dumanı tutan baca , çalışan makina fabrika demektir,
hadi selametle
ilker
bana fabrikanın ne üzerine çalıştığını söyleyin ,size proses gereği olması gereken sınırları veya söyleyeyim.
hadi selametle
ilker
yaaaaaa arkadaşlar bişi soracam ,
hep bakıyomda yeni yeni arkadaşlar türemiş ve bayağıda ele geçirmişler siteyi, :)
millet uyuyormu, hooopppp bizim kuşşşşaakkkk neredesiniz yahuu
hep bakıyomda yeni yeni arkadaşlar türemiş ve bayağıda ele geçirmişler siteyi, :)
ilkaytrade;164732 wrote:arkadaşlar, ne mutlu ki çalışan bir fabrikanız var,
hadi selametle
ilker
sizce yukardaki resimde görülen duman su buharına benziyormu.
kimse fabrikalar kapansın demiyor, ama binlerce insanın sağlılına zararlı olan bir maddenin doğaya salınmasıda pek hoş bir durum değil.
isteseler bu konu hemen çözülür ama ne hikmetse kimse yanaşmıyor acaba bazı kişilerin çıkarımı var diye düşünmedende edemiyorum bu belediye ne iş yapar anlamış degilim sadece tazievi itfaiyemi 5 yıldan beri aynı sözle başka yok
70 kuşağımı 80 kuşağımı :)ilkaytrade;164736 wrote:yaaaaaa arkadaşlar bişi soracam ,
Yenilik iyidir abi farklı sesler sitemize renk katıyor.
başta cevre bakanlıgı kaymakamlık belediye vebenzeri bir resmi daireye muracaat varmı arkadaşlar önce onu bi bilelim
türkiyenin kanayan yarası bir gerçektir ki insan kendi kıyametini kendi yapıyor
çok doğru şükrü kardeş/abi,
bu gibi yerlerde yazılan her türlü yazı- foto-yorum vs.
aynı zamanda bir suç duyurusu sayılır,
kapansa dahamı iyi fabrika
bu gibi konuları buraya yazarak değil firmayı ziyaret ederek konuşmakta uyarmakta fayda var,
takmıyorsa işte o zaman ilgili yerlere adam gibi müracaatınızı yapın
selamlar
ilker
bu gibi yerlerde yazılan her türlü yazı- foto-yorum vs.
aynı zamanda bir suç duyurusu sayılır,
kapansa dahamı iyi fabrika
bu gibi konuları buraya yazarak değil firmayı ziyaret ederek konuşmakta uyarmakta fayda var,
takmıyorsa işte o zaman ilgili yerlere adam gibi müracaatınızı yapın
selamlar
ilker
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.