Dini İçerikli Konular

Menzil Hakkında Basında Çıkan Yazılar

Görüntülenme: …

Cali Üye
sen o işin ticaretini yapmışsın, Tövbe almak için gitseydin o Komik dediğin şeyler sana fayda sağlardı... Niyet Niyet Niyet....
Mustafa Bilici Üye
Nasiplenme meselesi demek ki kısmetin yokmuş abi ticari açıdan gitmişsin gel bi defada beraber gidelim ticari olmasın bide alıcı gözle bak belki fikrin değişir...
bu mesaja cvp yazmadan önce senden ricam Hekimoğlu İsmailin yazısını oku herşeyi anlarsın
okumadan cevap yazmak hiç hoş değil...
Hekimoğlu İsmail çok sevilen bir yazardır...
müslüm akpek Üye
Haca gider gibi oraya gidip kendini peygammer sanan bir zatın elini eteğini öpmek, adaklar adamak, hastaların iyileşmek umuduyla oraya gitmesi ve dönen çok büyük paralar, hele yapılan zikirler çok komik ,daha ne anlatayım
ziya_eren27 Üye
cumali kardesim ticaretde olsa o yolda para kazanmis,
hic degilse musteri veli nimettir saygi duyulmasi gerekirdi,
ama komik olan ne onu anlamis degilim
muslum abi aciklar isallah
Mustafa Bilici Üye
müslüm akpek;155029 wrote:Haca gider gibi oraya gidip kendini peygammer sanan bir zatın elini eteğini öpmek, adaklar adamak, hastaların iyileşmek umuduyla oraya gitmesi ve dönen çok büyük paralar, hele yapılan zikirler çok komik ,daha ne anlatayım
bilmediğiniz çok belli kimse kimseyi peygamber sanmıyor,elini eteğini öpmüyor adak adanmıyor,dönen para demişsiniz ne parası dönüyor, zikir demişsiniz ne zikir yaptıklarını gördünüz...

Komik olan bişey yok...

biz size hergün 10 kişi çorba içmeye gelelim içirebilecekmisiniz....
mehmet karakaş Üye
Cumartesi gelecekmisin müslüm abi?
Yılmaz Korkmaz Üye
Vallahi Müslüm abi Allah vekil sonra ağzın burnun eğrilir devrim mevrim yapamazsın bak yanlış anlama ben seni sevdiğimden söylüyorum yorum yazık olmasın sana... :D
müslüm akpek Üye
mehmet karakas;155034 wrote:Cumartesi gelecekmisin müslüm abi?
Ctesi geleceğim ama beni yakalayıp menzile falan götürmezler değilmi.
Mustafa Bilici Üye
korkma müslüm abi biz kimseyi zorla bir yere götürmüyoruz bu iş gönül işi...
mehmet karakaş Üye
:)yok yok karşılıklı konuşun buradan atışma olmuyor.
ziya_eren27 Üye
mehmet karakas;155038 wrote::)yok yok karşılıklı konuşun buradan atışma olmuyor.
evet haklisin memet kardes
ziya_eren27 Üye
Mustafa Bilici;155037 wrote:korkma müslüm abi biz kimseyi zorla bir yere götürmüyoruz bu iş gönül işi...
niyetde onemli bellimi olur belki muslum abim gelir
Mustafa Bilici Üye
Gelin cumartesi köfteyi yiyelim sonrada hep beraber menzile gidelim...
Orhan abi sen ne dersin bu işe...
Yılmaz Korkmaz Üye
İnşallah rahman yüce mevlam müsade ederse ben gelirim hacim...
Kasım Böler Üye
Eskiden sarraflar alıp sattıkları altınları mihenk taşına vurarak kalb olup olmadığını anlarlarmış, halk ta kendi arasında yaptığı alışverişlerde mihenk taşına sık sık başvururmuş,

Zamanın birinde bir zat Hacca gitmek için bir miktar altın para biriktirmiş vakti gelince de yola çıkmış çeşitli yerlerde konakladıktan sonra Hicaz'a varmış ihtiyaçlarını karşılamak için paralarını bozdurmak istediğinde altın paraların kalb olduğu söylenmiş sağa sola koşmuş ancak ne yazık ki paralar sahte imiş bakırın üzerine altın kaplanmış oysa o zat ne emeklerle o paraları kazanıp biriktirmiş, bir anda Hicaz gibi bir yerde parasız kalınca tanıdık birilerini bulup utanarak yardım istemiş üç ondan beş bundan dönüş parasını zar zor borç etmiş.

En çok pişman olduğu konu ise altın paraların kalb olup olmadığını anlamak için mihenk taşını hesaba almadan yola çıktığı içinmiş.

Evet çok şükür ki o yolculuğun dönüşü var idi...

Şimdi;

Allah dostları Peygamber efendimizden (S.A.V) sonra tüm zamanların tartışmasız mihenk taşlarıdır, bizler genellikle aileden veya çevremizden edindiğimiz bilgilerle Allah'a ibadet ediyoruz ancak yaptığımız ibadetlerin kalb veya gerçek olduğunu tam olarak bilmiyoruz, bu şekil üzerine hak dünyaya göçtüğümüzde geri dönüş yok..!

O halde yolculuk ansızın bizi bulmadan yaptığımız ibadetleri mihenk taşına vurarak gerçeği öğrenmemiz şarttır.

Altınlarımız gerçekse ne ala,
Allah korusun değilse henüz yolculuk sırası bize gelmediği için değiştirme imkanımız var.

Bu yaptığımız işin bize herhengi bir zararı yok eğer gerçekten böyleyse belki kurtuluşa ereceğiz,

Peki mihenk taşları gerçek ise ve bizim ibadetlerimizde gösterişten ibaret altın görünümlü bakır ise...

Artık ah vah demenin de bir faydası yok üstelik orada borç alabileceğimiz birileri de olmayacak.

Hal böyleyken akıl sahibiyim diyen her kişi doğru yolu bulacaktır.
müslüm akpek Üye
Kasım kardeşim allah senden razı olsun, benim senelerdir anlatamadığı sen bu hikayede antalmışsın, demekki hep aynı fikirdeyiz, adam kalp malp dinlemiyor illaki benimki gerçek diyor, alıp atıyoruz mihenk taşına işte görüyorsun bu kalp diyoruz hala ,yok benim param gerçek diyor, inşallah cenabı allah bize gülmüyordur.
Mustafa Bilici Üye
müslüm abi çorbalar noldu...
müslüm akpek Üye
Mustafa Bilici;155056 wrote:müslüm abi çorbalar noldu...
:confused::confused::confused::confused:
Cali Üye
Hem nalına hem mıhına vuruyorsun müslüm bey...
o mübarek insan hakkında nasıl komiklik diyebiliyorsun ben hala onun şokundayım. oraya giden niyetine göre nasibini alır döner. Şişmi Saplıyorlar? Çocuğunu aç susuz bırak yanımızamı gel diyorlar? Bize bağışmı yapın diyorlar? ne ne anlamış değilim... sen tanıyamamışsın, Bak Mustafa Kardeşim Hekim Oğlu İsmailin Yazısını oku diyor... Şifa isteyen Buyursun Dua isteyen gelsin, himmet isteyen gelsin diyor... Farkındaysanız isteyen diyor, Veren demiyor... Sinirli halimde, Kör dedim size YanLış anlamayın Kalp Gözünüz kapanmış...
fsoyarik Üye
Gençler sabırlı ve nazik olun İslama göre size sövenle sizi seven yanınızda bir olmadıkça güzel ahlak sahibi olamazsınız.Ki müslüm bey düşüncesini söylüyor size sövdügüde yok

Müslüm bey sizi gayet iyi anlıyorum din güzel ahlaktır. Başta ben olmak üzere her konuya degilse bazı konulara islami yorum getirmemiz veya getirilmesi güzel ahlakı anlatmak yoksa başka bir amacımız yok karıncanın bile bir yeri bir yolu olan dünyada müsade edin insanlar bir birine maneviyat alıp satsın zira mal alıp mal satana kimsenin karışmaya hakkı olmadıgı gibi bu ticaretede kimsenin müdehale etmesi uygun olmaz diye düşünüyorum.Selamlar
müslüm akpek Üye
Cumali kardeşim benim söylemek istediklerimi yine anlamıyorsunuz, ben oradaki zata asla dil uzatamam bu benim kişiliğimde de yok zaten, benim kızdığım oraya giden insanlar, adamın beli bükülmüş tedavi olması mümkün değil, sinirler kopmuş, o adamı binbir zorlukla tutup oraya götürüyorlar tabi sonuç sıfır, kimin bir derdi varsa menzile nakşibendi dergahına gidiyor ama büyük bir çoğunluğu hüsranla dönüyor bir tek benim gördüğüm alkol uyuşturucu ve kumar alışkanlıkları olanlara faydası oluyor bunlara hacın da faydası oluyor, ben orada kapılarda günlerce yatan burada yazılmayacak kadar abuk subuk istekleri olan insanlar gördüm, evini kocasını çocuklarını terkedip kapılarda yatan kadınlar gördüm, bütün servetini buraya bağışlayan insanlar gördüm ve daha neler neler yani benim derdim oraya gidip gelen insanlarla, ölçü kaçıyor her şeyde olduğu gibi buradada ipin ucu kaçmış durumda, ordaki zat ne bir peygamber nede orası hac bana inanın oraya gidip hacı olduğunu söyleyenlerle karşılaştım.
Yılmaz Korkmaz Üye
Diline yüreğine sağlık Fatih abicim ne güzel söylemişsin...Değilmi Müslüm abi ???????
Yılmaz Korkmaz Üye
müslüm akpek;155063 wrote:Cumali kardeşim benim söylemek istediklerimi yine anlamıyorsunuz, ben oradaki zata asla dil uzatamam bu benim kişiliğimde de yok zaten, benim kızdığım oraya giden insanlar, adamın beli bükülmüş tedavi olması mümkün değil, sinirler kopmuş, o adamı binbir zorlukla tutup oraya götürüyorlar tabi sonuç sıfır, kimin bir derdi varsa menzile nakşibendi dergahına gidiyor ama büyük bir çoğunluğu hüsranla dönüyor bir tek benim gördüğüm alkol uyuşturucu ve kumar alışkanlıkları olanlara faydası oluyor bunlara hacın da faydası oluyor, ben orada kapılarda günlerce yatan burada yazılmayacak kadar abuk subuk istekleri olan insanlar gördüm, evini kocasını çocuklarını terkedip kapılarda yatan kadınlar gördüm, bütün servetini buraya bağışlayan insanlar gördüm ve daha neler neler yani benim derdim oraya gidip gelen insanlarla, ölçü kaçıyor her şeyde olduğu gibi buradada ipin ucu kaçmış durumda, ordaki zat ne bir peygamber nede orası hac bana inanın oraya gidip hacı olduğunu söyleyenlerle karşılaştım.

Ya bak ben size söylemedim mi Müslüm abi dinine devletine düşkün bir insan diye
fsoyarik Üye
Müslüm bey bazı düşüncelerinizin altına imzamı atarım allah dostu allah için ziyaret edilip güzel ahlak ögrenmek için ziyaret edilir milletimiz bu konuyu anlamıyor kimisi kızını evlendirmeye,kimisi hastalıktan kurtulmaya kimisi borçtan kurtulmaya v.s v.s haklısınız
Zaten o mubarek zatın güzel bir lafı var bize insanlar bize allah için din ögrenmek için gelmiyor hastalık için geliyor doktora gitsinler biz sadece dua ederiz bazen allah hiristiyan papazının duasını dahi kabul eder diyorlar.Selamlar
akhenaton Üye
Müslüm beyin haklı oldugu konular var elbette. cahiliyet en büyük sıkıntımız bizim. bazen tarikat mensubu kardeşlerim bilmeden konuşabiliyor. oradaki mübarek zatı çok sevdikleri için bazen dozunu kaçırıp olayları abartılı anlatabiliyorlar. bunun için yine Hacegan yayınlarından çıkmış olan DR. Dilaver selvi imzalı ''velileri sevmede ölçü'' adlı kitabı okumak lazım. ama şunu çok iyi biliyorunki menzil dediğimiz yer dünya üzerindeki hayattan çok farklı bir mekan, maneviyatın soluduğumuz havayı kuşattığı bir mekan. herkesin hataları oldugu gibi oraya gidip gelen kardeşşlerimizinde hatası olacak mutlaka ama bunu bir zümreye mal etmek yanlış olur.
menzili bir kaç gidiş geliş yaparak çözemeyiz, biraz sabırlı olup ziyareti sürekli kılmalıyız ve şunu unutmayalımki oraya giden insanlar ordaki mübaregi ziyarete giidyorlar , ne zamanki o mübbarek yanlış yaparsa , gelin elimi etegimi öpün derse o zaman bu işin altında birşeyler arayalım. yoksa bikaç iyi niyetli kardeşimizin bilmeden yaptığı yanlışlara bakarak nekşibendi tarikatını ve menzildeki o mübareği yargılamayalım....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim