Sorunlarımız Önerilerimiz

sebze hali taşınmasın lütfen

Görüntülenme: …

OsmanLı Üye
değerli nizipli hemşerilerim inşaatı devam etmekte olan yeni sebze hali az bir süre sonra faliye geçecektir. güzel olmuş hoş olmuş ama esnafımıza artıları eksileri nelerdir. bence taşınmaması daha hayırlı. çifci meyva ve sebzesini temin edip şehre inmeden köyüne geri dönecektir. eski fıstık halini şehrin dışına kaydırdılar ve şehir esnafı hala kan kaybetmekte. bu sadece bir örnektir. zeytinini sebze ve meyvasını getiren cifci yine aynı şekilde şehre uğramadan köyüne dönecektir. bu hem bizi hemde çevre esnafını olumsuz yönde etkileyecektir. belediye başkanından bu konuda duyarlılık bekliyoruz. zaten piyasa allak bullak. birde bu taşınma işi işleri bıcak gibi keseceği kaçınılmaz bir son olur. şehrin dışına kayan sebze haline giden esnaf ve halkımız 12 km ilerde birecigede gidedebilir. birecik teşvik kapsamında oldugu için sebze ve meyva nizip halinden daha ucuz. bu konuda biz esnaflarımızı yanlız bırakmamanızı arzuluyoruz. biz esnaflar olarak bir önerimizde var, eski sebze hali yıkılıp yerine cok güzel bir sebze hali yapılabilir gecici olark başka bir yerde yeni insaat bitene kadar faliyette bulunada bilirler.
sakalli0727 Üye
yeni yeri nerde bilmiyorum ama eski yeri artik son kullanma tarihini çoktan geçti.ordaki esnaflara gelince .yükünü tutan tuttu zaten.yeni hal civarina dogru yerleşmeye başlasınlar.bu sebze halinin taşinmasi fikri son 20 senedir hep var.20 senedir önlemini alsaydı esnaf.bugunki işini yarına bırakmamak laızm.taşinmasi nizip adina iyi
HakanSahin Üye
Kırsal Garajı Yanındaki Otogara Taşırsan Köylü de Hale yakın olacak. Yanında Fıstık Hali de Var. İyi Olacağından Şüphen Olmasın. Hele Bir Taşınsın Tabiki Eksikler Olacak Bunlarda Zamanla Aşılır.
OsmanLı Üye
yerli esnaf açısından düşünmek lazım kardeş. fıstık halinin durumu ortada parayı alan pasıp gidiyor köyüne + fıstık işinden ilgilenen dışardan gelen müşteriler fıstığını alıp yola koyuluyor? memlekete 1 liraları bile girmiyor?şayet şehrin içinde olsa, lokantasına olmazsa kebapcısına, kebapcısına olmazsa çaycısına mutlaka faydası oluyor! duyarlı olalım lütfen!
dervisdörtbudak Üye
Dar düşünmemek, İleriyi görmek lazım..Taşınması sadece çiftçiye değil NİZİP halkının tümüne olumlu yönleri ile topyekün sirayet edecektir.
LÜZUMSUZ BİR TARTIŞMA YARATMAYA GEREK YOKTU!!!
zeynel1982 Üye
Osmanlı Kardeş; Devleti yöneten kişiler üç beş kişinin mağdur olmasına bakmaz çoğunluğun menfaatine bakarak projelere onay verirler. Fıstık ve Sebze halinin taşınması iyi düşünülmüş bir projedir. En azından Şehrin içindeki Trafik ve Gürültü kirliliği bir nebze olsun çözülecek.
OsmanLı Üye
taşınmasının ne gibi faydaları olur?
sakalli0727 Üye
1.çagdaş bir sehir görünümü verir.2.trafik sorununa çözüm olur.3.çöp vs daha düzenli toplanır.4.sehirin içine kapanmaması yeni açilimina ön ayak olur.5.ekonomik olarak 20 30 esnafın deigl tüm niziplilerin menfaatine olur
OsmanLı Üye
bakın arkadaşlar ben size az söylüyorum çok anlayın. eğer sebze hali taşınırsa sebze hali meydanı sin sin eder orda hayat biter. buda esnafı olumsuz yönde etkiler.
Gökhan Dokuyucu Üye
fıstık hali mezarlığın oraya taşındığında arkadaşın dediği gibi nizip uzun çarşı esnafının işin yarı yarıya düştü.
osmanlı arkadaşımızı duyarlılığından dolayı kutluyorum...

Acaba eski yerini ne yapacaklar bu da önemli!!!!
sakalli0727 Üye
kaç esnaf var orda zatenki.ayrica gökhan sen objektifdin noldu.zaten dikkat edin fıstık hali yukarı tasınınca ordaki esnafların işi açildi.önce kimin aklına gelirdi shell petrolun oralar adam olcak diye.nereye yapilaştı şehir o tarafa kaydı nizip.önce o dar alana sıkısıp kalmıstı.öyle 3.sinif bir ülkede yaşiyormuş gibi o ne herşey içiçe.hiçmi görmüyoruz başka ülkelerdeki modernligi.ben o mahallede büyüdüm.ama ben cocukken derlerdi tasincak diye.20 senedir esnaf bişeyler yapsaydı ozaman.
OsmanLı Üye
1.çağdaş şehir görünümü verir: çağdaş şehir görünümünü, yerine yenisinin yapılmasıylada sağlayabilirler.
2.trafik sorunu: o bölgede gerekli trafik çalışmaları yapıldı ve 15 20 seneye kadarda trafik sorunu olacağını düşünmüyorum, çünkü artık eski antep yolundan gidiş geliş eskisi kadar yoğun değil.+ eğer sebze hali ordan kalkarsa trafik denillecek birşey kalmaz. bilmem anlatabildimmi.
3. çöp vs.: zaten belediye ve esnaf bu konuda çokj duyarlı.
4.şehrin içine kapanık olması: bnuna bir örnek vermek istiyorum, gaziantep büyük şehir olmasına rağmen yıllar boyunca şehrin merkezine yakın bir bölgede sebze hali faliyet göstermiştir ve son 5 yıla kadar sıkıntı yaşamamıştır. biz 100 bin nufuslu bir ilçe olarak şimdi sebze halini dış bölgeye kaydırsak biraz acale etmiş olmazmıyız?
5. 20 30: belki sana 20 30 gelebilir ama inanki tek kale sebze haliydi oda giderse emin olki esnaf büyük kan kaybı yaşayacak. insallah yanılırım ama madolyonun öbür yüzünüde göz ardı etmeyin lütfen.
sakalli0727 Üye
fısıtk hali taşindi.mezarlıgın önünden gecmeye korkardik oralardan ev aldık.mezarlıgın oldugu yerler genelde sin sin eder.ama oralar bile gelişti gitti.neyin sayesinde fısıtk halinin sayesinde.ordaki yapilaşmanın sehrin içindeki esnafa faydası olmadımı her yönden.oldu..niçin 20 sene sonrayı düşüncez 100 senelik düşünce varken.ben ne diyorum bu tasınma olayı 20 senedir gündemdeydi zaten.
Gökhan Dokuyucu Üye
o zaman hükümet konağını yıkıp istasyon mahallesine yapalım birazda orası gelişsin:)
sonra vergi dairesini yıkıp kıbrıs mahallesine yapalım.

böylece heryer aynı oranda gelişir...

Acaba sebze hali yıkılınca yerine ne gelecek?????????????
sakalli0727 Üye
zaten istasyon olmasaydı orda .öyle bir mahellede olmazdi:)))))hep bana hep bana deme lo gökhan:)sebze halinin yerine nemi yapilabilirrr güzellllll bir pazar yapilabilir.aradaki yer şahıs malı bildigim kadariyla şimdiki pazarciların kaldıgı yer.ama çok modern meyve sebze pazari yapilabilir.yada nizipte ne eksik tiyatro ve sergi sarayı yok o yapilabilir.arkadaşlar düşünce getirelim illa birisi olr.herhalde gel hakan ev yap senın olsun dimez biizm başkan:)
Shark27 Üye
Gökhan Dokuyucu;140905 wrote:o zaman hükümet konağını yıkıp istasyon mahallesine yapalım birazda orası gelişsin:)
sonra vergi dairesini yıkıp kıbrıs mahallesine yapalım.

böylece heryer aynı oranda gelişir...

Acaba sebze hali yıkılınca yerine ne gelecek?????????????

Ne güzeş sormussun Gökhan kardes Sebze halini kaldiracaklar yerine ne yapilacak..
Fistik halinide kaldirmislardi 4 yili gecti yerinde hicbir proje üretilmedi.

Modernlik karsiti biri degilim ama bazi uygulamalar gercekten yarardan cok zarar getiriiyor..
mustafasahin Üye
OsmanLı;140872 wrote:yerli esnaf açısından düşünmek lazım kardeş. fıstık halinin durumu ortada parayı alan pasıp gidiyor köyüne + fıstık işinden ilgilenen dışardan gelen müşteriler fıstığını alıp yola koyuluyor? memlekete 1 liraları bile girmiyor?şayet şehrin içinde olsa, lokantasına olmazsa kebapcısına, kebapcısına olmazsa çaycısına mutlaka faydası oluyor! duyarlı olalım lütfen!

ya osman lı kardeşim sebze halini veya fıstıkhalinin bu tür işyerinin hep karayolununn üzerinde olması gerekir bak önceki sebze hali eski antep yolunun üzerinde ydi ama şimdi o yol kullanılmadığından dolayı e 90 üzerine yapılıyor AYRICA fıstık halindede gerek lokanta gerk çay ocağı hepsi var ve bunların sahibide nizip in yerlisi yine nizip adamı kazanıyor
mavi_hilal27 Üye
arkadaşlar güzel şehrimiz büyüsün yawwww......
hekimdereli Üye
peki şimdi fatih sultanda sebze hali yok orası sinsinmi ediyor.fatih sultandada olsa eski yerinde de olsa para ilçeye kalacak artık eski yeri nizip'e dar geliyor geleceğe bakmak lazım o zaman belkıs mah. neden oraya kuruldu dersen bildiğim kadarını söyliyeyim yanlışım olursa düzeltin orası hem e-90 hemde otoban çıkışlı oluyor gap projenine göre bu olması gerekli ayrıca yarın kısa zaman sonra barak sulama tam yapıldığında köylü malını getirmede kolaylık sağlanacak pazar olayı kolaylaşacak.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim