Sorunlarımız Önerilerimiz

HALK EĞİTİM HANGİ KURSLARI AÇSIN?

Görüntülenme: …

musaeken Üye
Nizip Halk Eğitim ve Akşam Sanat okulu müdürü Mustafa Türkel beyle yaptığımız müşaverelerde halk eğitimin ilçemize yapabilecekleri katkılardan söz ettik. Kendisi şu an 20'yi aşkın kurs açtıklarını ve gelecek talepler doğrultusunda yeni kurslar açabilme esnekliğine sahip olduklarını belirterek halkımızdan öneri beklediklerini özellikle ifade ettiler. Bendeniz de değerli site üyelerimizin görüşlerine sunacağımı söyleyerek bu mevzuyu sizlerle paylaşıyorum. İnanıyorum ki sizlerden gelecek öneriler yeni kursların ve tabii hizmetlerin oluşmasına yardımcı olacaktır.
Haydi arkadaşlar!

Sizce Halk Eğitim hangi kursları açmalı?...
ahmetaksoy Üye
aşçılık kursu ,güzel olur.
Ramazan Tarhan Üye
4 başlık altında bu konuyu anket olarak düzenleyebilriz.
Her başlıkta 3 kurs yazılabilir.Böylece 12 alandan ençok
oy alan kurs Halk Egitim Müdürlügüne sunulabilir.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ramazan bey anladığım kadarı ileyeni kurslar açılabilmesinde sayı olarak sıkıntı yok. Burada önemliolan yeni fikirleri alabilmek, çok sesliliği dinleyip ihtiyacıtespit edebilmek. Bunun içinde açılan ve açılabilecek kurslarınlistesinibilmemiz lazım.
Daha önce Orhan bey kardeşim "İNGİLİZCE, BİLGİSAYAR, BİÇKİ-DİKİŞ, HALKOYUNLARI, SEDEFÇİLİK, TEKVANDO, MOZAİK, BAĞLAMA, FLÜT, UD, KEMAN, HÜSN-Ü HAT VE AHŞAP BOYAMA " kurslarından bahsetmişti. Acaba sayı bu kadarmıdır ? Fazlası varsa ayrıntı alabilirmiyiz ?

Temizlik ve Hijyen kursu açılıp, tüm fırın, kasap ve benzeri gıda ürünleri satanyerlerde çalışanların Halk Eğitimden sertifika alması mecburiyeti getirilebilir. Belediyemizin de bu faydalı fikre sıcak bakacağını ümid ediyorum. Belkide Türkiye'de bir ilk olur..
turkel Üye
Böyle bir forum köşesinin açılmasına katkaıda bulunan yönetici arkadaşlara teşekkür ederim.2005-2006 öğretim yılını verimli bir şekilde kapattık.2006-2007 eğitim öğretim yılının daha verimli geçebilmesi için bu foruma yeterince destek verilmesi gerekmektedir.çeşitli vesilelerle alan taraması yapıp ihtiyaca göre kurslar açıyoruz.Bu yıl istedik ki istihdama yönelik kurslar açalım.Bu da vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda olabilmektedir.Sayın Ahmet AKSOY'un bu talebi yerinde bir ihtiyacı karşılayacaktır.Bunun için en az 12 kursiyerin bize yazılı talepte bulunması gerekmektedir.Sloganımız;"HALK EĞİTİM MERKEZİNİ HALKA AÇIYORUZ." olacaktır.

Özellikle geçen hafta Halk Eğitim Merkezi ile ilgili güzel düşüncelerini bu foruma aktaran Orhan ÇELİK Bey'e teşekkür ederim.Değerli katkılarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.

Mustafa TÜRKEL
Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdür V.

ahmetaksoy Üye
sevgili,mustafa bey,
biz,Nizip.com ve oluşum gazetesi olarak,HEM in emrindeyiz.bu konuda hiç şupheniz olmasın.
bu arada ,herzaman önem arz eden,çeşitli dallarda kursların açılması,kaçınılmaz bir olaydır.çalışmalarınızda başarılar dileriz.
sakalli0727 Üye

ÖLMÜŞ OLAN YADA ÖLMEYE YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER OLABİLİR.ÖRNEGİN BAKIR İŞLETMECİLİGİ.SEDEF KALKMA.YEMENİ İMALATI.BELKİ SACMA GELEBİLİR BELKİ ÖGRENMESİ UZUN OLABİLİR AMA BENCE EL İŞİ NAKIŞ BİCKİ DEN İYİ OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.
Orhan Çelik Üye
Sayın Hocam; halkoyunlarını biraz daha zenginleştirip,büyüklere yönelik bir kurs açsanız bence çok daha iyi olur. Nizip adına en büyük eksiklerimizden biride bu. Örneğin 25-30 yaş arası olabilir. Hatta daha da büyükler için de olabilir.
turkel Üye
2005-2006 Öğretim yılında büyüklere yönelik kurs açtık.Bu kursu bitiren kursiyerlerden bir halk oyunları ekibi oluşturduk.Bu yıl Nizip'imizi il dışında yarışmalarda temsil edecek.Eğer belediye arzu ederse bu ekibimizi belediyeler arası yarışmalarda görevlendirebiliriz.Veya Belediyenin bünyesinde bir halk oyunları kursu açıp Belediyenin ekibini birlikte oluşturabiliriz.
Orhan Çelik Üye
Güzel bir fikir,Sayın başkanımla konuşayım,yalnız yaş ortalaması hakkında bilgi vermemişsiniz. Merak ettim doğrusu,kimbilir belki bizde hevesleniriz hocam.
felsefefe Üye
ABi bu kadar kolay iler yerine daha da ekipman ve alet öğreticiliği alanına inmek lazım bence
Sabunculuk üzerine çalışma
Birde sanayide kullanılan makinalar var
cnc torna overlog vs gibi makina opreratörleri yetiştirme
alanına girmek daha güzel olur
özellikle
Orta ve Lise mezunu sakatlar için Telefon operatörlüğü (görmeyenler)
Yine onlar için bilgisayar kursları
Ayrıca yine yürüme engelli kardeşlerimiz için plotter kullanım eğitimi
en kolay verilebilecek eğitimlerdir.

musaeken Üye
maşallah konuya ilgi bir hayli fazla.Bir öneri de ben yapayım:Ne derece karşılığı olur bilmem ama,servis araçlarında -özellikle bebek ve çocuk taşıyanlarında-kaiteli ve bilinçli hizmet verecek servis elemanları kursu açılabilir mi? Yine kreş ve gündüz bakım evlerinde çalışan personele dönük bir kurs açılırsa fena mı olur? diye düşünmekteyim.Ne dersin Mustafa bey olabilir mi? selamlar
Huzi Üye
Anneler için ''çocuk nasıl yetiştirilir'' kursları,yani annelik kursları....
dervisdörtbudak Üye

Konuyu açan MUSAEKEN hocama ve çok önemli bir kurs eksikliğini tesbit eden ADMİN ve AHMETAKSOY beylere katılmamamak mümkün değil.
Bencede özellikle AHÇILIK KURSUNUN acilen açılması ve bu kursun sürekli bir şekilde yinelenmesi lazımdır. Ben buradan hem HALK EĞİTİM yetkililerine hemde bu işe hevesli olan Nizipli kardeşlerimize bu kursa iştirak etmelerini ve kayıtlarını yaptırmalarını uygun görmekteyim.
Şu anda Ülke genelinde büyük oranda SERTİFİKALI AHÇI sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun başlıca nedeni geçen yıl YİBO'lar Bu senede PİO'lar milli eğitim bakanlığınınaldığı bir kararla yemek ve hizmet alımlarını özelleştirmesidir. Hal böyle olunca ülke genelindeki bu okullarda istihdam edilecek sertifikalı eleman sayısı en azından 5000-6000 civarındadır. Burdan alınacak sertifika ile boşda kalacak hiç bir kursiyer düşünemiyorum. Hatta şuan sertifikası olan 3 kişi varsa yarın gelip 500 ytl+sigortaya işe başlatabiliriz.
Netice olarak HALK EĞİTİM müdürümüzün bu konuya özellikle duyarlı olmasını bekliyoruz. Buradan alınacak sertifikayla kursiyerlerin ülke genelinde iş bulabileceklerini temenni ediyorum. Buradan ne kadar çok mezun verebilirsek ülke genelindede çalışacak ahçılarımızla Nizip yemeklerini ve yemek kültürünü tüm Türkiyeyede tanıtma imkanımız olacaktır.Ben tahmin ediyorumki olaya bu açıdan bakan olmamıştır. Bildiğiniz üzere Bolu ilimiz zamanında böyle yaparakahçılarını dünyaya tanıtmıştır.Nedeni ise Bolu ilinin bu kurslara olan ilgisi ve eğitimle verilen ustalık belgeleri ve sertifikalardır.
Saygılar..
.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Attan düşene sor demişler :)
ahmetaksoy Üye
alıntı:
admin:
Attan düşene sor demişler :)
sen düştünmü ki,
sevgili admin...
ahmetaksoy Üye
alıntı:
dervisdörtbudak:

Konuyu açan MUSAEKEN hocama ve çok önemli bir kurs eksikliğini tesbit eden ADMİN ve AHMETAKSOY beylere katılmamamak mümkün değil.
Bencede özellikle AHÇILIK KURSUNUN acilen açılması ve bu kursun sürekli bir şekilde yinelenmesi lazımdır. Ben buradan hem HALK EĞİTİM yetkililerine hemde bu işe hevesli olan Nizipli kardeşlerimize bu kursa iştirak etmelerini ve kayıtlarını yaptırmalarını uygun görmekteyim.
Şu anda Ülke genelinde büyük oranda SERTİFİKALI AHÇI sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun başlıca nedeni geçen yıl YİBO'lar Bu senede PİO'lar milli eğitim bakanlığınınaldığı bir kararla yemek ve hizmet alımlarını özelleştirmesidir. Hal böyle olunca ülke genelindeki bu okullarda istihdam edilecek sertifikalı eleman sayısı en azından 5000-6000 civarındadır. Burdan alınacak sertifika ile boşda kalacak hiç bir kursiyer düşünemiyorum. Hatta şuan sertifikası olan 3 kişi varsa yarın gelip 500 ytl+sigortaya işe başlatabiliriz.
Netice olarak HALK EĞİTİM müdürümüzün bu konuya özellikle duyarlı olmasını bekliyoruz. Buradan alınacak sertifikayla kursiyerlerin ülke genelinde iş bulabileceklerini temenni ediyorum. Buradan ne kadar çok mezun verebilirsek ülke genelindede çalışacak ahçılarımızla Nizip yemeklerini ve yemek kültürünü tüm Türkiyeyede tanıtma imkanımız olacaktır.Ben tahmin ediyorumki olaya bu açıdan bakan olmamıştır. Bildiğiniz üzere Bolu ilimiz zamanında böyle yaparakahçılarını dünyaya tanıtmıştır.Nedeni ise Bolu ilinin bu kurslara olan ilgisi ve eğitimle verilen ustalık belgeleri ve sertifikalardır.
Saygılar... sevgili ,derviş baba,
gayet güzel olacak bu kursların açılması ile sizler gibi güvenilir firma kurucularımızın.gayet sağlıklı mçalışmaları oluşacak,yüremizde daha çok istihdam imkanı olacak,dolayı sı ile,daha sağlıklı hizmet verilmiş olacak,bizler sevgili hemşerilerimizin yapacağı hizmetlerin hep yanındayız.ayrıca yapmış olduğun bu yararlı ve acıklayıcı bilgiler,için sizi ayrıca kutluyorum.en azından bu gibi kurslara gelecek olan halkımıza güven vermiş oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha ağırlık vereceklerdir.sevgiler
musaeken Üye
en azından bu gibi kurslara gelecek olan halkımıza güven vermiş oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha ağırlık vereceklerdir.sevgiler

Ahmet AKSOY
ahmet abi tam anlaşılmadı ,neye ağırlık verecekler?yemek olayına mı,Dervişin fikrine mi?Doğrusu bu gibi kurslara gelecek olana güveni kim veriyor,bağışla ama açıklayıcı değil.Biraz daha zaman ayır da tam açıkla abi.selamlar
musaeken Üye
Ahçılık fikri mükemmel düşünülmüş,sayın Aksoy'u tebrik ederim.Ayrıca sertifikam olmasa da onlarca yemeği yapma konusunda ders verebilirim.tabii ücretsiz ve isteyene .Mustafa müdürümün takdiri.eyvallah!
turkel Üye
Hepinizin bu kadar yemeğe çok düşkün olduğunuzu bilmiyordum doğrusu.Ama aahçılık kursu gerçekten çok önemli.Kursa katılmak isteyen arkadaşlarımız veya bu işlerle zaten ilgilenen esnaflarımız elemanlarını bu açacağımız kursa yönlendirebilirler.Bu kursun adı Açık Büfe Ziyafet Hazırlama Kursudur toplam ders saati: 200- 400 saat arasıdır.Ama lütfen buruda kalmasın hemen başvuru için bize müracaat edin.Bizde programımızı hazırlayalım.Bu kurs tamam.
Musa Eken kardeşemizin talebi çok yerinde servislerde rehber öğretmen olarak çalıştırılan elemanların ciddi eğitime ihtiyaçları var.Hepimizin çocukları servislerle taşınıyor.Bu iş ise okul idarelerine düşüyor.Bu kursun adı ise Seyahat Servis Elemanı Yetiştiriciliği Kursu :80 - 160 saattir.

İlginize çok teşekkür ederim.Mustafa TÜRKEL
ahmetaksoy Üye
sevgili,mustafa bey,
gerçekten önemli konulara değinmişin ,bunların ikiside önemli..
sevgili musa bey,
benim açıklamam,HEM ve DERVİŞ BEY ,ile ilgili olup,faydalı olacağına değinmiştim.sevgiler
musaeken Üye
sağol aksoy,benimki latifeydi.Ama Mustafa müdürün somutlaştırdığı iki kursa da ilgi olacağına inanıyorum.Aslında müracaatlar hemen alınabilir.Sınıf sayısı kadar talep olunca da hemen kurs açılır.Ne dersin Müdürüm?selamlar
musaeken Üye
Bu gün ahçılık konusunu görüşmek üzere sayın Aksoy'un çayını içmeğe gideceğiz.Yerinde bulursak detaylı görüş alış-verişi yapacağız dedi Mustafa bey.Sanırım Derviş bey de bu alanda zaten çalışmaları,işleri var.O da gelirse ortaya güzel bir ürün çıkar.Nerdesin Ahmet bey,yerinde olur musun ?Selamlar..
ahmetaksoy Üye
tabi ki,beklerim.selamlar
musaeken Üye
BU GÜN AHMET BEYLE MUSTAFA BEYİ BİR ARAYA GETİRECEKTİK.AMA ŞANSIZLIK OLDU.AHMET BEY VE MUSTFA BEYİN İKİSİ DE BİR YAKINLARININ RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE MÜSAİT OLAMADILAR.İKİSİNE DE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.VE EN YAKIN ZAMANDA BU KONUDA BİR ARAYA GELELİM DERİM.BELKİ MUSTAFA MÜDÜRÜMÜN BİR ÇAYINI İÇEBİLİRİZ PAZARTESİ HA!OLUR MU AHMET BAŞKANIM?SELAMLAR

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim