İmamHatip Lisesi

IMAM HATIP LISESI MEZUNLARI (1985-86 DÖNEMI)

Görüntülenme: …

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

muharrem Üye
Kardeşim valla doğru şeyler yazmışsın.Ekleyecek birşeyim yok.
Ama sen canını sıkma.Elbet birgün senin ne yapmak istediğini anlayacaktır değerli şirket sahipleri.Biliyorsun,benim ülkem yeniliklere hep öcü gözüyle bakar.Dünyanın diğer ülkeleri aynı yöntemle köşe olup da başka sistemler bulunca biz onları terkettikleri sistemleri almaya çalışırız.Nedendir bilinmez ama benim insanım yapısı bu işte.
Bildiğin gibi,"HERKESİN KÖR OLDUĞU BİR YERDE GÖRMEK SUÇTUR!"
E ben daha ne diyeyim...Fakat ben inatla görmeye devam edeceğim.
Selamlar,sevgiler...:(

muharrem
felsefefe Üye
ben askerden dömdüğüm zaman soğutma sistemleri üreten şirkette muhasebe müdürü olarak işe girdim fakat şirket içime sinmedi
şirketin 6 patronu 3 muhasebecisi 1 pazarlamacısı 20 kişide işçisi var. Adamlara bu işe 6 patron çok dedim bazılarınız gidip başka işler yapın 3 tanede pazarlamacı i?e alın dedim bana 40 gün dayadılar 40.gün işten attılar. 1 yıl şirket o şekilde gitti 1 yıl sonra 6 patrondan 4 ortaklıktan ayrıldı 10 tane işçi çıkardılar. Bana şimdi gel bize iso 9000 sistemi kur diyorlar ne yazık ki şu anda adamlara acımak bana düşüyor. Tamam dedim ama biliyorum yine beni dinlemeyecekler hava olsun diye belge alıyorlar.
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Sıkma canını dostum,dedim ya benim memleketim bir alemdir.
Geçen sene benim de başıma benzeri geldi.Okulumuzun T.K.Y. üst kurulundaydım.Personelin idareye bakışını belirlemek için anket yapmak istedik.Amacımız bir sorun varsa düzeltmekti.Ama benim insanım," idare,bizim fikirlerimizi öğrenip bize cephe alacak." diye yaygara yaptı.Sonrası malumun.Dedim ya memlekeketim insanı bir alemdir...
Selamlar,sevgiler.

muharrem
Ahmet karadag Üye
Dostlar,
bu aralar sürekli iş seyahatlarım nedeniyle yazamıyorum.önümüzdeki hafta inşallah uzun uzun görüşürüz...
Selamlar,saygılar
felsefefe Üye
Çıkmaz sokak gibi bir hale gelen İmam hatip meselesi için kopan yaygaralar:....
Tüm yaygara sahiplerine sözümüz şudur:
1- Ülkemizi sizden daha çok seviyoruz
2- Devletimizi sizden daha çok seviyoruz
3- Halkımızı sizden daha çok düşünüyoruz.

Halkımızın(ülkemizin) asıl meselesi fakirlik ve gelir dengesi bozukluğu ve devletimizin dışarıya olan borçlarıdır.

Sebebleri ise rüşvet adam kayırma israf ve tembelliktir.

Çözümü vatanı çok seven Allahından korkan insanların idareci olması,eğitimsiz ve tembel olan hakımızın çalışmaya teşvik edilmesi, alıp başını giden çıplaklık ve kendi kültürüne yabancı olan gençlerimizin tekrar Türk ve Müslüman olduğunu hatırlamasıdır.

Belki uzakta veya ayda yaşadığınız için bunları bilmiyorsunuzdur diye yazıyorum. Eğer ay'da iseniz aşağı inin halkın içine lütfen lütfen eğer vatanınızı ve milletinizi gerçekten seviyorsanız.

Çünkü halk için hiç yürümediniz saygı duruşunda da bulunmadınız. Demek ki halkın sorunlarını bilmiyorsunuz. Eğer bilseydiniz 5 bin imam hatipli üniversiteye girmesin diye yürümezdiniz. Unutmayın ki yıllık 100 bin üniversiteli için 5 bin kişi önemli bir meblağ da değildir
Saygılar

Not: At arabacılar meselesi lütfen doğru çözlsün bizde halka düşmanlık yapmayalım
Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Amaç İMAM HATİP değil kardeşim.Amaç din düşmanlığı!
Yürüyenlere bak,kimler olduğunu daha iyi anlarsın!Bunların sorunu İSLAM ile.Dünyada çürümüş ideolojilerini yutturmaya kalkanların işi bu.
Homoseksüllere ilgi gösterip onların haklarını savunanlar,İMAM HATİP düşmanlığı yapıyorlar.Dinsizliği,imansızlığı, kısacası bu milletin değerlerini hedef alanlar itiraz ediyorlar.Ama boşa!
Biz bu ülkeyi,bu bayrağı,bu milleti,milletin değerlerini çok sevdik.Eğer bu suç ise en ağır cezayı vermezlerse ŞEREFSİZLER!
İMAM-HATİPLER bu ülkeye hiç bir zaman sorun olmadı,olmayacak da!
Hergün binlerce gencin uyuşturucuya başladığı,binlerce genç kızın hayatının kaydığı, ekonomisini birilerinin hortumladığı,ahlaki çöküntünün kol gezdiği,dilinin bozulduğu,gelenek ve göreneklerinin ayaklar altına alındığı bir ülkede tek sorun İMAM-HATİPLER mi?
Bizlerin görev yaptıkları yerlere baksınlar,kaçımız suç işlemişiz? Kaçımız bu ülkeye ihanet etmişiz? Kaçımız ülkeyi hortumlamışız? Kaçımız bu ülkenin askerine polisine silah çekmişiz,kaçımız görevimizi kötüye kullanmışız? Biz ne yapmışız? Eğer iman sahibi olmak ise tek suçumuz en ağır cezayı vermezlerse ŞEREFSİZLER!
Maymundan gelmediğimizi kabul etmediğiz için mi suçluyuz? Dünyanın her yerinde terkedilen boş ideololjilere sahip çıkmadığımız için mi suçluyuz?
Türkiyede yüzde otuzu bile bulmayan oy oranları ile Atatürk'ü kendilerine maske yapıp da ATATÜRK'ü sömürenlerden olmadığımız için mi suçluyuz? Biz ATATÜRK'ü de seviyoruz,biz CUMHURİYET'i de seviyoruz! Ama birilerinin sevdiği gibi sevmiyoruz.Biz laikliği sizden daha çok benimsiyoruz.Bunlar için mi suçluyuz?
Diyor ya birisi:
"CELLATLARIMA SÖYLEYİN,BEN ONLARDAN DAHA UZUN YAŞAYACAĞIM!"
SELAMLAR,SEVGİLER

muharrem
felsefefe Üye
Nizip halkı ilk imam hatip lisesini kendi cebinden kurdu hiç bir kuruş devlete zararı olmadan kuruldu. Bugün eğer imam hatip liseleri varsa bu halkımızın eseridir. Biliyoruz arkamızdaki halkımız ya sizin arkanızdaki kim? Halk olmadığı kesin çünkü yürüdüğünüz zaman sizinle kimse yürümüyor.
Neden?.. Sebebi açık siz halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz oysa halkın verdiği vergilerle maaş alıp cübbe giyiyorsunuz.
ODTÜ...... Bu üniversiteden iyi terörist çıktı hepside sizin eserleriniz. Yaptıklarınız bu ya yapacaklarınız.
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
omerk Üye
SELAMÜN ALEYKÜM
ARKADAŞLAR NASILSINIZ

ömer
muharrem Üye
Sağol kardeşim,hamdolsun.Ya sen?
Sık sık yazarsan daha da memnun olacağız.Allah'a emanet ol!
Selamlar,sevgiler.

muharrem
omerk Üye
Peki peki yazarım ama kısa ve öz
sizi okuyorum
ne yazdığınızdan haberdarım

ömer
omerk Üye
Sayın tıktık bey yusufa ne yapmışsın

ömer
omerk Üye
Osman kardeş
nasılsın iyimisin?
Ahmet karadaş nerelerde yahu denizliye görücüyemi gitmiş
sesi soluğu çıkmıyor sevgili reasherdenden de haber yok yeni bir buluşmu hazırlıyor yoksa

ömer
felsefefe Üye
Aziz Dostlar
Ben yazıyorum siz okuyorsunuz bazan çok mu rahatsız ediyorum bilmiyorum.

Bana yazma derseniz ben yazmayacağım bunu da bilesiniz.
Nasıl durum bilmiyorum.

Nizip yaz sıcağında olmalı şimdi.
Geçen Yusuf'la telefonda görüştüm Ahmet Karadağ'a selamı var Reşat arkadaşımız nerede durumu nasıl saçları beyazlayan arkadaş...

Durum vahim mi? acaba

Selamlar

Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Merhaba güzel insanlar,nasılsınız?
Osman,hele bir yazma da bak başına neler gelir!
Elimdeki bütün kasetleri medyaya veya A.Y.Nalçacı'ya ileteceğim.Daha da olmazsa Kılıçparlar'a yollarım.Artık gerisini sen düşün!
Selamlar,sevgiler...

muharrem
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Sizi sonuna kadar destekliyoruz. Bu iş hukuki yollarla hallolacaktır merak etmeyin.
Bu arada felsefe kardeş mavi yıldızlar hayırlı olsun :)

herşey Nizip için
felsefefe Üye
Sevgili dostlar size kıbrıstan (halkıdan) örnek vermek istiyorum daha sonra bizim doğu insanımıza değineceğim.

Ben söylüyorum biz barış isteyen insanlarız, savaşa hayır diyoruz suçsuz insanların ölmesini istemiyoruz. Suçsuz insanlar bugün Irakta ölmektedir. Hemde hiçbir iz bırakmadan herkes suçlu amerikalı ,Irakta çarpışan guruplar, ve Saddam. Ben bu gruplara amerikadan daha çok kızıyorum. Eğer bu insanlar Saddam zulmune bu kadar direnseleridi bugün Amerika orda olmayacaktı ve Afganistan hiç barış yapmadılar biz devlet başkanı dahi seçemediler. Hep gruplar birbirleriyle savaştı.

Kıbrıs olayı; Kıbrıs 74'te Türk çıkarması yaşamasaydı oradaki Türkler bugün yoktu. Herkes bunu unuttu aradan ne kadar zaman geçti 30 yıl. Bu kadar kısa zamanda fikirler Türklerde komple değişti. Ne oldu artık Türkiyeyi istemiyorlar ya Yunanistanı istiyorlar.

Neden bizi biz yapan özelliğimiz olan Din ve millet anlayışımız.... Bunu kaybetti oradaki halk .Ne oldu dağ para için devletini satıyorlar. Hiç devletini satan halk gördünüz mü? Kıbrıstaki halk devletini para için sattı....
Neden o insanlar bu hale düştü tek sebebi millet olma özelliklerini kaybetmeleri. Türklük onların karnını doyurmuyor. Lükse de erdirmiyor, Soğan ekmeğe de muhtaç ediyor. Şimdi bir insan ne zaman kendi kendini kaybeder hiçbir benliği olmadan yaşarsa.... Oradaki devletin ileri gelenleri ve Sn. Ecevit kıbrısta dini bilgi vermeyeceğiz dediler ve vermediler. Türkiyede aynı sorun vardır. Halkımız dini bilgisini almazsa ne olur size söyleyeyim. O türkiyeyi istediği gibi yönetenler var ya onlar artık bu ülkeyi yönetemeyecek birileri gelip türkiyeyi işgal edecek işgalin adı belkide ab olacak. Ab içinde olmak veya olmamak bu o kadar önemli değil önemli olan kendi insanlarının menfaatini sağlayan devlet olmaktır. Bu da ne zaman olur biliyormusunuz halkınızı her zaman devletinizin yanında olacağını bildiğiniz zaman. Maalesef (Kanuni Sultan Süleymandan buyana belli kesitler hariç)Türk yöneticilerinin yıllardır yaptıkları politikalar yüzünden Türk milleti devletinin yanında değil
Saygılar

Osman Demir
Istanbul
felsefefe Üye
Sayın admin Fenerbahçe gibi(Darısı Gaziantep Sporun başına) bende yüzbaşı oldum sayende. Teşekkürler. O kadar çok yazı yazdım mı yav. Hep Ahmet Kardağ ve Muharrem Bilgehan yüzünden birşey diyorlar bende yazıyorum ikisini de çok özledim. Gözümde tütüyorlar.
Diğer arkadaşlarımı da Bu DR.İdris varya İstanbula geldi yanıma gelmedi. Eğer hasta olursam bana Dr.iDris bakmasın. Ölürsem öleyim. Ve Aleykum Selam Sevgili Ömer K. Babam gelmedi ise sen onu bir telefonla ararmısın. Bu iş kafamı karıştırıyor. bana iyi birşeyler söylersen sevinirim.
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
Ahmet karadag Üye
Dostlar,
bana göre uzun süren biraradan sonra hepinize selamlar,saygılar...
Nazım HİKMET’ in en sevdiğim dizelerinden biridir bu, sanki yaşadığımız şu günleri anlatıyor . Belki Nazım başka bir anlamda söyledi ama bana şunları düşündürüyor: Kendi kendimizle yarışı Aleviliğin bugün ki durumu gibi görüyorum; karşımızdaki en büyük engel yine biziz. “Bize bizden başka dost yok bize bizden başka düşman.” Ölü yıldızlara hayatı götürmek; yolumuzu gerektiği gibi sürebilmek, betonlaşan yüreklerde fidanlar yeşertmek, diğer inanç sahipleri ile aynı hakları kazanmak. Bunları yapabilmek bizim birliğimizden geçer. Dünyamıza inecek ölüm bunları yapamazsak eğer.
İçime kara bulutları yaklaştıran bizlerin bu bölünmüşlüğüdür. Belki de çok sesliliği çok başlılık olarak algılıyoruz. Birimizin ak dediğine diğerimiz kara diyor.
Yolumuzun önderleri Dedelerimiz; bize bu yolu öğreten,gönlümüzde ışıklar yakan, insan sevgisi, hoşgörüsü en bol olması gereken Dedelerimiz… onlar dahi kendi aralarında bir birlik kuramıyorlar.
Nice zorlukları aştıktan sonra kurulan kurumlarımızın hepsi bir çatı altında toplanamıyor Aleviliği temsil ettiğini söyleyip “Aleviliği İslam saymayan” kurumlar var. İnancımızdan yana olanlar bir araya gelerek Aleviliğin gerçek temsil hakkını alamıyor. Bizim adımıza konuşan insanlar bunları söyledikçe bizler kendimizi başkalarına nasıl anlatabiliriz.?
Hacı Bektaş Veli “Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda” demişti. Şimdi bizim ceylanlar bile düşman olmuş birbirine. Bir düşünün bizler kendi arkadaş guruplarımız içinde bile bir birlik kuramıyoruz yani bölünmüşlük yediden yetmişe hepimizde var.
“Ağaç demiş ki baltaya sen beni kesemezdin ama neyleyeyim sapın benden.” Bizler kendi yolumuzu, özümüzü baltalamaktan vazgeçmediğimiz sürece bugünkü yerimizden ileri gitmek bir yana daha da geri gideriz.
Ama yinede ne olursa olsun umutsuz değilim...
Elbet birgün gülüm elbet birgün...
Selamlar,Saygılar...
felsefefe Üye
Aziz dostlar yine Ahmet kardeşimiz vurdu bizi her yerimizden. yani azıcık yaralı olmayan yerimiz kalsaydı ne olurdu be.
Yok umut yok çıkış yok gülmek yok heves bile yok.
Neden ben bu başörtüsü ve imam hatip davasını anlayamıyorum. Neden bizim kafamız bunları kaldırmıyor.
İmam hatip davası için zannediyorum ki Bakırköy veya zeytinburnu imam hatip öğrencileri zuhurat babaya gittiler. Gitmelerine sözüm yok oradaki duaları beni iyice umutsuzluğa düşürdü. Adamlar beddua ediyorlar. Hz. Ebubekirden ders almamışlar arkadaşlarımız veya haber yanlıştı (ama kanal7 de yayınlandı) Ben hiç beddua eden müslüman aklıma gelmemişti.
Aziz Dostlar her nekadar da eziyet ve haksızlık görürsek görelim bizden dua ve bağışlamak olmalı
Zaten müslümanlara karşı güç birliğine girmiş insanların amacı müslümanları şiddete çekmek. hayır şiddet bizi hiç cezbetmiyor. Silah tüccarları silah satmak için hep zayıfları görür. zayıf olmayacağız biz tebliğ dışında bir silaha sahip olmak istemiyoruz. Af etmek dışında başka bir şeyde istemiyoruz. Genç imam hatip lisesi kardeşlerim Allah bize nasıl insanları islama davet edeceğimiz konusunda bol örnek aktarmıştır. Amacımız erk sahibi olmak değil sevap sahibi olmaktır. Bırakın erk isteyenlerin olsun.
Ahmedim senin yazıların çok dokunaklı ve anlamlı her gün yazarsan hepimiz sevineceğiz.
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
felsefefe Üye
Aziz Dostlar
Ben yine size içimdekileri aktaracağım.
Arkalarında hiç kimsenin olmadığı üniversiteler görevlileri imam hatipler bizim okullarımıza gelmesin diye yürüyorlar muhalefet lideri de din bilgisi olanın hiç bir göreve gelmesin diye söylüyor. Bu hayır diyenlerin oranı %15 hepsi bu. Eğer demokrasi varsa halkın % 85' evet diyor. Laiklik kavramı da bizde yanlış kullanılır tıpkı medeniyet ve gelişme kavramının yanlış kullanıldığı gibi. İlim teknik'tir demiş bir büyüğümüz. Oysa ilim teknik değildir. Bu bizim kavramlar konusunda hiçbir şey bilmediğimiz anlamına gelir.
Veya ard niyetli olduğumuzu ispatlar.
Bir fahişe namusumla para kazanıyorum hırsızlık yapmıyorum ya der. Burada bir ard niyet vardır namuslu olmadığı için hırsızlık örneğini vererek namus kavramını yok eder ve anlamsızlaştırır. Onun gibi düşünürseniz fahişeliğin namussuzluk olmadığı anlamına varırsınız. Oysa gerçek öyle değil fahişeliğin de en az hırsızlık kadar kötü bir eylem olduğunu hepimiz biliyoruz. Burda kafamızı karıştırmadan kavramları bilirsek yolumuzu şaşırmamış oluruz. Ard niyetli insanlar her zaman olacaktır. Laiklik kavramı aynı şekilde fahişenin ben namusumla para kazanıyorum demesi gibi dinin yok edilmesi dinini bilgilerin yasaklanması her türlü dini ayinin yapılmaması olarak kullanılmıştır. Türkiyede de böyle uygulanmıştır. ben imam hatip mezunu insanların Laiklik konusunda Bediüzzaman gibi düşündüğünü biliyorum. Ama mübarek her zaman Türkiye de laiklik konusunda cezalandırılmıştır. Oysa Bediüzzaman'ın laiklik konusundaki düşünceleri Laikliğin avrupada kullanıldığı gibi uygulanmasından yanaydı.
selamlar

Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Merhaba arkadaşlar,nasılsınız?
Anlaşılan yine birileri,birilerinin düşmesine bastı.Ama unuttukları birşey var; o düşme artık ellerinde patlayacak.O günler de yakındır inşaallah.!
Laiklik.Yahu sizden çok bize gerekli,çünkü bizler dini inanca sahibiz.Sizler için buna ne gerek var? Ama sizin derdiniz dinle,imanla...O kadar önyargılıki adamlar,imam-hatiplerde felsefe dersi okutulmuyormuş!Adamın cahilliğine ve önyargılı fikrine bak! İşin kötü tarafı bu adam,adalet mekanizmasında görev yapıyor.Ya bu adam anayasa mahkemesi üyeliğine seçilseydi?Gözünü sevdiğimin memleketi,neler yetiştirmiısinı!!!!!
Merak ettiğim bir şey daha var:
Acaba bilimsel bir çalışma yapılmış mı da bizler için bu kadar iftiralar atılıyor? Eğer bizler bu ülkenin kanunlarına karşı suç işliyorsak neden içerilere atılmıyoruz? İnsan haklarına ve ülkemin kanunlarına göre ben, inancımda serbestim, inancımdan dolayı asla kınanamam! Belki inanmayacaklar ama benim inanç sistemim 1400 yıl önce bunu belirtmiş ve herkesi inancında serbest bırakmış. Ben gerçekten gerici miyim?
Üniversitelerden yürüyenlere bakın, adamlar kimin insanı? Benim ülkemin insanı olması biraz zor. Eğer benim ülkemin insanı olsalar benim insanımın değerlerine karşı yürümezler.Ama yürüsünler,sağlıkları ve hazımları için gereklidir bence.
Kardeşim valla bizde seni özledik. Düşün seninle kaç yılımız beraber geçti? Valla öksedim!
Ahmet,hele şükür sesini duyduk.Sık sık yaz,yoksa.....
Ömerciğim ben A.Yusuf a bir şey yapmadım ama ille de bir şey yaptın diyorsan eyvallah! O A.Yusuf Yusuf kardeşim sana ne anlattı bilmiyorum ama yazdığı mesajları sana da yollayacağım.
Dert çok ama derman...
CELLATLARIMIZ ŞUNU UNUTMASINLAR, BİZ ONLARDAN DAHA ÇOK YAŞAYACAĞIZ! HEM DE İNATLA!
Selamlar,sevgiler.
Arkadaşlar, içimizde rütbesi yüksek olan OSMAN. Ben diyorum ki artık ona komutanım diyelim.Kabul edenler ellerini kaldırsınlar!

muharrem
felsefefe Üye
Sevgili Arkadaşlar Muharrem beni duygulandırdı ancak bu formun kurucusu Ahmet Karadağ kardeşimizdir eğer bir unvan gerekiyorsa bu onun hakkıdır. Ben işim daha müsait olduğu için yazabiliyorum sadece. Oysa Ahmet araştırıp inceleyip sonra yazıyor. Bilimsel araştırma olarak yazıyor kendisi. Hep biliyorsun ben Sokratesim insanların doğru bilgiye ulaşması için metodlar veririm. Oysa Ahmet doğru bilginin kendisini veriyor. Sonra Muharrem Hoca o da var. Metodlarımızı iyi bilelim arkadaşlar dilini kullanmasını bilmeyen hem doğru düşünemez hem de düşündüğünü aktaramaz. İnsanlar onu anlayamaz. insanların hafızası zayıftır ve unuturlar. George Orwell'in 1984 adlı bir kitabı var okumayan varsa bu kitabı okusun. (rica ederim) Düşünce üzerine dünyadaki yazılmış üçüncü büyük romandır. 1. Kitap Hay bin Yakzan 2. Kitap Reis Bey'dir.
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
felsefefe Üye
[FONT=&quot]Aziz Dostlar kıymetli Nihal Hocamızın bir derlemesini size sunuyorum. [/FONT]

Ahlak; ilkesinin uygarlığın -ilimlerin, sanatların, şehir hayatının, zenginliğin, konforun, ince alışkanlıkların- gelişmesine paralel olarak bozulup bozulmadığı tarih boyunca tartışma konusu olmuştur. Eski Atina'dan başlayarak Rönesans'a kadar pek çok düşünür, ahlaki yozlaşmanın bir devletin çöküşünde önemli bir etken olduğunu savunur. Berkeley; "Büyük Britanya'nın çöküşünü önlemek üzerine yazdığı düşüncelerinde, İngiliz halkının madddi heveslerinin artışından ve ahlaki niteliklerini kaybedişinden önemle bahseder. Kurtulmak için Hristiyan ahlakının ilkelerinin yeniden saygınlığa kavuşturulması gerektiğini belirtir." Aynı şekilde Fransa'da J.J. Rousseau; "Uygarlığın gelişmesinin ahlakın bozulmasına yol açtığını" savunur. Spengler; "Batının çöküşünü konu ettiği eserinde gelişmeyle birlikte ahlaki değer ve kurumların yozlaşmasından" söz eder. Örneğin; Yürek dili yerine, ilmi dinsizlik; Saygı ve gelenek yerine, soğuk olgusallık; Halk yerine, kitlesellik; Gerçek ve canlı değerler yerine, para ve soyut değerler; Devlet ve Toplum yerine, milletlerarası toplum değerleri hakim olur. İnsanlar; kanaatkar, dayanıklı, kendine güvenen, cesur, yardımserver, namuslu, dindar olmak yerine, haris, mağrur, korkak, tembel, bencil, müsrif, rahatına düşkün, dini değerlere lakayt hale gelirler. Doymak bilmeyen ihtiyaçlarını meşru yollardan tatmin edemeyenler, gayrı meşru yolları zorlar ve ahlaki değerleri yıkarlar.
Çözülme sürecinde Devlet bütün vatandaşlarına karşı adil değildir. Halk bireyselleşmiş, gayrı meşru ilişkiler yaygınlaşmış, din ve ahlak duyguları zayıflamıştır
Saygılar

Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Komutanım merhaba,(ben sana artık böyle sesleneceğim OSMAN.)
Bahsettiğin kitabı bulmaya çalışacağım. Ama son yazının son bölümünü çerçeveletip her tarafa asmak lazım. Ama görmek istemiyen yine de görmez.
Selamlar,sevgiler

muharrem
Ahmet karadag Üye
Osmancığım,
kusuruma bakma ama "nihal hocamızın bir derlemesi" derken kasdedilen nihal hoca kimdir?
Yazıda belirtilen savlar ve fikirleryanlış anımsamıyorsam ibni haldun'a aittir.
Selamlar saygılar

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim