makin;229863 wrote:Yaklaşık 1 Sene önce Babam (polen2734) nizip şiveleri ile ilgili kitap bastıracaktı Nizip Dili Ağzı Hanek Şivesi lehçesi ile ilgili sitede açılan konuların hepsini microsoft excel programına aktardım yaklaşık 90 kelime site ye yazan üyelerden faydalandık. Çoğu kelimeler 10-15 defa yazılmış. Bana göre yapılması gereken Nizip Dili Ağzı Hanek Şivesi lehçesi bölümü açılmalı ve alfabetik sıraya göre sayfalar açılırsa hem yazan için kolaylık olur hem karışıklık olmaz hemde bölüm sorumlusu arkadaşlar düzenli tutabilir sayfaları.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zeynel senden ricam o excelde hazırladığın tabloyu bana da yollar mısın, lütfen ?
Admin le bir düzenleme yapıp bu işi biraz toparlamaya bir şekilde daha derli toplu bir şekle dönüştürmeye gayret edeceğiz.
Seni msn listeme ekliyorum bana oradan mail olarak da yollaya bilirsin veya buraya(nizip.com)da mail olarak yollayabilirsin.
Sağlıcakla.
Mehmet Abi;
Alfebetik sıraya göre A dan Z' ye ayrı ayrı world dosyaları oluşmuş hali ile bilgisayar da duruyor. Ancak yaklaşık 15 aylık siteye eklenen kemiler içlerinde yok. Yeni bir tarama yapmam gerek. Sitede paylaşmak istiyorum ama kitap basılmadığı için duruyor öylece.
Polen2734;233138 wrote:Zerzamba; yer altında saklı, gizli zor bulunan,korkulan yer.
Doğrusun Mahmut abi,
Azerbeycan da bodrum katlarına buna yakın bir ifade kullanıyorlar " zerzemin " diyorlar.
Bizim Nizip ağzında bugünki Azerilerin dillerinde kullandıkları çok ortak kelime var, özellikle de Nizip te kullanılanlar, mesela ; onlar düz amele işçisine " fahle " diyorlar , biz de Nizip te fıstık zeytin toplamak için adam ararken "fael arıyım" demez miyiz, buna benzer bir sürü var.
sicef:şerit şeklinde kesilmiş (genellikle eski)kumaş parçası. Yara v.s gibi şeyleri bağlamak için kullanılır.
Bellaa:Pis lağım sularının aktığı küçük ark.