Birbirimizi görmeden birbirimize ısınıyoruz Mahmut kardeşim. Bana diyecek söz bırakmamışsın, hepsini o güzel gönlünden satırlara dökmüşsün. Seninde buyurduğun gibi en sağlam dostluklar kavgalarla başlarmış.
Sorunlarımız Önerilerimiz
donpanic şikayet edemez heh he
şuanda nizipte elektrik kaçakçılığının olmadığını düşünüyorum
çünkü bütün saatlar dışarı çekildi
bütün mahalleler kontrol edılıyor ..hiç bir mahallenın böyle bi hakkı yok..en azından bizim için..
O da bir insan...:p:p:p:p
Kaçak Elektrik kullananları ihbar edelim
Görüntülenme: …
Sevgili Admin aslında beni hatırlıyor olmalısın Hacıbekirleri biliyorsundur. Rahmetli babanlarla komşu idiler sende halen orada oturuyorsan bizde seninle eski komşuyduk annem hacıbekir Hüseyinin kızı yani o apartman dedemlerindi ve bizde Bursaya gelmeden o apartmanda oturuyorduk. Çocukluğumuzda o sokakta beraber oynamışlığımız var aslında hafızanı biraz zorlarsan çıkarabilirsin.
Mahmut, Ömer'le çok iyi dostluğumuz vardı. Seni hatırladım tabi. Az top oynamadık öndeki meydanda :)
sanırım yakında nizipte kaçak kullanım kalmayacak..
tabı artık sayaclarda dışarı taşınıyo bırazık kacak kullanmak zor
kaçak net kullananları da ihbar etsek mi hani komşunun penceresinden diğer komşuya sızan kablolar mesela nasıl fikir.evet bunu da ihbar etmeliyiz.:)
neresi neresi neresi...:)
boroboro valla benim bildiğim sen de 25 ben diyim 75 ev var.hırgız lan bunlar.ihbar edecem ha?:)
valla ben kaçak net kullanmıom oh ne hoşdontpanic;202270 wrote:kaçak net kullananları da ihbar etsek mi hani komşunun penceresinden diğer komşuya sızan kablolar mesela nasıl fikir.evet bunu da ihbar etmeliyiz.:)
donpanic şikayet edemez heh he
şuanda nizipte elektrik kaçakçılığının olmadığını düşünüyorum
çünkü bütün saatlar dışarı çekildi
abi seninle birgün keşfe çıkalım karşıyaka mahallesinin %50 si kaçak kullanıyormehmet karakaş;103062 wrote:Arkadaşlar çevremizde kaçak elektrik kullanan kim varsa ihbar edelim.Bunların cezasını yine biz çekiyoruz(faturalara yansıyor)Kış geliyor kaçak elektrik kullananlar yine elektrikli sobalara yüklenecekler ve elektrik kesintileri başlayacak.Bu bir vatandaşlık görevidir.
karşıyaka ya keşife çıkmanın zor olduğunu düşünüyorum çünkü;
belediye seçimlerinde en çok akp çıktı ordan
yani karşıyakaya dokunulmazlık hakkı var:)
dontpanic sen git malatya tedaşa şikayet et, burası Nizp.
mavi_şahin;202305 wrote:abi seninle birgün keşfe çıkalım karşıyaka mahallesinin %50 si kaçak kullanıyor[/QUOTE
çıkalım...100 de 1 suçüstü kaçak bulursan..nesine dersen de iddaya girerim...en çok kaçak kullanan mahalle ..hiç ummadıgın bi mahalle tahmin bile edemessin..o mahalle ye karşı neden önyargılısın anlamadım..fakir bi mahalle diye kaçak mı kullanması gerekıyor 100 de 50 si...adam çıkıp sokak ta ki panoya mı kaçak yapacak..o kadar aptal mı..
şükrü çiftçi;202307 wrote:karşıyaka ya keşife çıkmanın zor olduğunu düşünüyorum çünkü;
bütün mahalleler kontrol edılıyor ..hiç bir mahallenın böyle bi hakkı yok..en azından bizim için..
nasıl kendi hakkımızı başkalarına yedirmemek için uğraşıyorsak devletin malını yiyenleride ihbar etmek vatandaşlık görevidir.
boroboro;202580 wrote:mavi_şahin;202305 wrote:abi seninle birgün keşfe çıkalım karşıyaka mahallesinin %50 si kaçak kullanıyor[/QUOTE
çıkalım...100 de 1 suçüstü kaçak bulursan..nesine dersen de iddaya girerim...en çok kaçak kullanan mahalle ..hiç ummadıgın bi mahalle tahmin bile edemessin..o mahalle ye karşı neden önyargılısın anlamadım..fakir bi mahalle diye kaçak mı kullanması gerekıyor 100 de 50 si...adam çıkıp sokak ta ki panoya mı kaçak yapacak..o kadar aptal mı..
bana para versen bile seninle çıkıp bakmam bunu bil ben karakaşa söyledim neden hemen üzerine alınıyorsun
boroboro;202580 wrote:ayrıca ben müslüman adamım iddayla işim olmazmavi_şahin;202305 wrote:abi seninle birgün keşfe çıkalım karşıyaka mahallesinin %50 si kaçak kullanıyor[/QUOTE
biz burda ödeyelim hemde zam üstüne zamlı olarak.. antep'i geçtikten sonra su ve elektrik faturasını ödeyen yok.. of ne güzel memleket....
dogunun birçok yerinde bu böyle git gör ekremciğim biz ödüyoruz onlar bedavadan yakıyor ama bu dünyada çaldılar ahirette ne yapacaklarmavi_hilal;202606 wrote:biz burda ödeyelim hemde zam üstüne zamlı olarak.. antep'i geçtikten sonra su ve elektrik faturasını ödeyen yok.. of ne güzel memleket....
Kaçaklar önlense de, faturaların düşeceğini sanmıyorum. Kaçak hikayesi Tedaş için iyi bir koz bence..Geçen yıl Gaziantep te tedaş yetkilisi gazetede Gaziantep bölgesinde büyük ölçüde kaçağın engellendiğini söylemişti. Aradan olumlu bir yıl daha geçtiğini görüyoruz.(Kontroller ve sayaçların dışarı alınması gibi) Ama faturalarda zamdan başka bir şey yok.....
ben gecenlerde haberini yayınlamıştım sitede tedaş personeli bile kaçak kullanıyordu
mavi_şahin;202841 wrote:ben gecenlerde haberini yayınlamıştım sitede tedaş personeli bile kaçak kullanıyordu
O da bir insan...:p:p:p:p
M.ENES;107407 wrote:Geçen hafta Şanlıurfa'da şirket müdürleri toplantısı vardı sayın genel müdürümüz tedaş'ın yıllık kayıp kaçak oranlarını açıkladı İYİ OKUYUN BUNU TV LER BAS BAS BAĞIRDI YILLIK KAÇAK 1 MİLYAR DOLAR şimdi gidin ya bilenle yada bilmeyenle tartışın, bizim gibi tedaşta çalışıp yarı bilip yarı bilmeyenle değil.
Sonra kaçak kullananı tedaşa bildirmek ispiyonculuk olamaz bence bu bir vatandaşlık görevidir
Dünyada 2 milyar insanın elektrik enerjisinden yoksun bir halde yaşadığına dikkat çeken Öztürk, dünyada yine yılda maliyeti 400 milyar dolara varan elektrik ve ısınma enerjisinin israf edildiğine işaret etti.
Öztürk, `Elektrik hırsızlığı sosyal bir kötülüktür. Her yıl elektrik enerjisi hırsızları tarafından milyarlarca dolar değerindeki elektrik enerjisi çalınmaktadır` diyerek, elektrik hırsızlarının dürüst müşterilere kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırdığını vurguladı.
2007 yılı verilerine göre, Türkiye`de tüketilen elektrik enerjisi miktarının 191,205 milyar kilovat/ saat, kayıp-kaçak ve tahsil edilemeyen elektrik enerjisi oranının da yüzde 20.8 olduğuna bildiren Öztürk, şöyle devam etti:
`Ülkemizde, kayıp-kaçak ve tahsilatta, batı Avrupa ülkeleri seviyesini yakalamak için 26,769 milyar kilovat/saatlik iyileştirme yapılması gerekmektedir. Bu rakam fevkalade yüksek ve önemli bir değerdir. Bunun ekonomik değeri ise yılda 2,998 milyar YTL`dir. Ayrıca kaçak-kaybın yüksek olduğu yerlerde dolaylı zarar olarak elektrikli aletlerin yıpranması ve bozunması da hesaba katılırsa, bu rakamın yılda yaklaşık 5 milyar YTL olması kuvvetle muhtemeldir.
Ülkemizde üretilen elektrik enerjisinin yüzde 81,1 termik santrallerden elde edilmektedir. Elektrik talebinin karşılanmasında doğal gaz kaynaklı elektrik enerjisi üretimi yüzde 48,3 ile ilk sırada yer almakta, bunu sırasıyla yüzde 28,5 ile kömür ve yüzde 18,6 ile hidroelektrik kaynaklar takip etmektedir. Bu kadar yüksek oranda doğal gaza dayanan elektrik üretimi, doğal gazı temin ettiğimiz Rusya`da dahi söz konusu değildir. Ülkede üretilen elektrik enerjisinin yarısı doğal gaz çevrim santrallerinden elde ediliyor ve bu gazın da tamamı yurt dışından temin edilmektedir. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza önemli miktarda döviz ödenmektedir.`
Öztürk, `Bu yıl Ocak ayında Türkiye`yi etkisi altına alan dondurucu soğukların üzerine, elektriğe yapılan yüzde 20`lik zam da eklenince doğu ve güneydoğu illerimizde kaçak elektrik kullanımı had safhaya çıktı. Bu sahada kademeli elektrik fiyatlandırılmasına geçilmesiyle enerjinin tasarruflu kullanılması sağlanacak ve elektrik hırsızlığı azalacaktır` dedi.
GÜNEYİN KAÇAK YÜKÜ HEPİMİZİN SIRTINDA....
İsmail bey iyi hoş söylüyorsunuz ama hükümetin şu an meclisten geçirmeye çalıştığı tasarıda elektrik çalmanın cezası hafifletiliyor yani çok önemli bir yaptırım olan hapis cezası kaldırılıyor yani cezasını ödedin mi kurtuluyorsun bu demektirki elektrik hırsızlığı suç olmaktan çıkarılıyor, yani çalın kardeşim diyor şimdi biz de mi çalalım.
"GÜNEYİN KAÇAK YÜKÜ HEPİMİZİN SIRTINDA...."
Sonuna kadar katılıyorum...
Sonuna kadar katılıyorum...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.