Barak ve Ezo Gelin

Barak ve Ezo Gelin

Konular

45 konu

Aile yapisi

BARAKLARDA AILE: Baraklarda pedersahi aile, yani babanin hakimiyetine dayanan bir sistem mevcuttur. Baba karisinin ve çocuklarinin hakimidir. Barak ka

nizip.com 0 cevap

Halk Ozanları

BARAK HALK OZANLARI: Iskan türküleriyle tanidigimiz halk ozanlari sunlardir: Tasdemir, Kul Hüseyin, Mehmet Bey, Dedemoglu, Kul Haydar, Kul Sadin, Müki

nizip.com 8 cevap

Oyunlardaki giysiler

OYUNLARDAKI GIYISILER Kiz Giyisileri: Basta beyaz keten posu, üzeri gümüs islemelidir. Ketenin altinda üzeri gümüs kaytan ve frengi ile kapli örgülü s

nizip.com 0 cevap

Asagidaki bilgilerin kaynakçalari

Sn. Edip Yilmaz'a bu bilgileri bize ulastirdigi için tesekkür ediyoruz. Buradaki bilgiler ODTÜ-THBT tarafindan hazirlanan "Gaziantep Barak" isimli çal

nizip.com 0 cevap

BARAK KELİME ANLAMLARI

BARAK HAVALARI Barak sözcük olarak degisik anlam tasir: 1- Türkmenlerin yetistirdigi çok killi av köpegi. 2- Yöredeki bir efsaneye göre akbabanin biri

nizip.com 2 cevap

Günümüz Barak Toplumu

Bu toprakları yurt edineli 300 yıl geçti. Ozan Dedemoğlu bizleri anlatırken ne güzel anlatıyor; Kalktı söküm etti piri zadeler Çan çalar mayalar bozla

nizip.com 1 cevap
BARAK ODALARI

BARAK ODALARI

ARKADAŞLAR ORHANIN AÇTIĞI TANDIR KONUSUNA BEN DE FARKLI BİR AÇIDAN BAKMAK İSTEDİM.ASLEN BARAKLI OLMAKLA BERABER ÇOÇUKLUĞUM NİZİP TE GEÇTİ AMA HAFTA SO

BARAK28 5 cevap

Barakla İle İlgili Bilgiler

BARAK TÜRKMENLERİ: Türklerin boylarından biridir. Şu an İran topraklarındaki Horasan şehri atayurtlarıdır. Horasandan 84000 hane iskan (göç)etmiştir.

Gökhan Dokuyucu 4 cevap

Barak Havaları Burda ;)

Felsefe sana daha önce söz verdim ama araya okul ve dersler girince unuttum.Ama dün gece seni rüyamda gördüm bana hani benim barak havalarım diyordun

Gökhan Dokuyucu 5 cevap

Barak manileri

Barak Manileri Ay dogar yildizinan Yaram dolu duzunan Basim arada galdi Bir gücücük gizinan . Arigi hopladinmi Salvari topladinmi Oglan dedi gel yatak

Orhan Çelik 18 cevap

Bir başka olur Barak sofraları

files/pictures/5/11/20061011191840_2655_1.JPG Barak köylerine gittiğiniz zaman sizi asla yemeksiz çevirmezler. Misafirin köyden aç olarak ayrılması,Ba

Orhan Çelik 13 cevap
Ezo Gelin Ekibiyle Görüştük

Ezo Gelin Ekibiyle Görüştük

Kültürel degerlerimize yönelik yapılan sanat çalışmalarının en önemlisi hiç şüphesiz sinema filimleridir.Bu filmler çekilirken senaryoyu iyi hazırlama

sine27 70 cevap

Barak odası

files/pictures/8/48/20060922092158_2655_1_sm.JPG " Barak Odaları" Anadolu' nun her yerinde görülen köy odalarindan degildir. Köy odalarının temel özel

Orhan Çelik 44 cevap
EZO GELİN

EZO GELİN

Ezogelinin Türkiye’ye getirilişini birince ağızdan dinliyoruz. G.Antep ili, Oğuzeli ilçesi, URUŞ köyünde yatmakta olan, Ezo gelin mezarını ziyaret ett

Orhan Çelik 54 cevap

Baraklar ve Ezo Gelin

EZO GELIN "Bozhüyük’e gömün beni, memleketimi mezarim görsün" Ezo Gelin Türküsü’nü isittiniz miş ...Uzun hava biçiminde söylenen Ezo Gelin Türkülerind

mehmet ali küçük 37 cevap
WhatsApp iletişim