Yöresel çorbalarımızdan biri de tarhana çorbasıdır süzme yoğurt ve bugdaydan yapılan tarhana sadece güneydoğuanadolu bölgesine aittir.
malzemeler:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 avuç dolusu tarhana
5su bardağı su
2-3 diş sarımsak
kuru nane,pul biber,sıvı yağ
YAPILIŞI
iki saat önceden tarhana kaynar su ile ıslatılır.mercimek su ilave edilerek pişirilir
ıslatılan tarhananın suyu süzülerek elle iyice ezilir kaynayan mercimeğin içine ilave edilir kıvamına bakılır gerekirse sıcak su ilave edilir 15 dk kaynatılır ezilmiş sarımsak konulur ve altı kapatılır üzerine yağda nane ve pul biber pembeleştirilerek çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır
NOT
tarif 4 kişiliktir

Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
ev yapımı nizip tarhanası
tarhana çorbası (nizip tarhanası)
ellerine sağlık başakk çok güzel görünüyo valla :)
fevzi çilkız çok tşk ler
tşkler başakcım
Ya bende konunun başlığını okuyanca Tarhan'ın Çorbası sandım:D
Ellerine sağlık başak bu güzel konuyu bizimle paylaştığın için birde en iyi tarhana Maraş da yapılıyor ve o tarhana ile yapılan çorbaların tadı bir başka oluyor:)
başakcım süpersin walla bu kadar nizip yemekleri nerden aklınıza geliyor.şu anda acımdan ölmek üzereyim saolasın yani:):D
gökhan abicim ben maraş tarhanasını bilmem ama nizip in tarhanasıda hiç bi yerde yok:)Gökhan Dokuyucu;95219 wrote:Ya bende konunun başlığını okuyanca Tarhan'ın Çorbası sandım:D Ellerine sağlık başak bu güzel konuyu bizimle paylaştığın için birde en iyi tarhana Maraş da yapılıyor ve o tarhana ile yapılan çorbaların tadı bir başka oluyor:)
Bu tarhana dama serilir ve kurumaya bırakılır. Küçükken en büyük zevklerimizden biri üstü kurumuş tarhanayı alıp henüz kurumamış olan içini yemekti. Bunu en son bu sene gene denedim. Eski günleri hatırladım...
subutay abi hatırlattığınız için tşk ler. bizde nizipteyken anneannemler tarhana yaptılar.sırayla o sıcakta damda tarhanayı beklemek zorunda kaldık kedilerin yüzünden:Dnizipli_subutay;96954 wrote:Bu tarhana dama serilir ve kurumaya bırakılır. Küçükken en büyük zevklerimizden biri üstü kurumuş tarhanayı alıp henüz kurumamış olan içini yemekti. Bunu en son bu sene gene denedim. Eski günleri hatırladım...
canımda simdi nasıl cekti yaw :D
Slm cok guzel gorunuyor tarhana corbasi . Annenin ellerine saglik benim ailem yurt disina bana gonderiyor bizlerde yapiyoruz . Bu arada ben yeni uye oldum. esimle beraber suan ben esimin adiyla yaziyorum boyle bir site yaptiginiz icin tsk sizlere :)
sanal lokantacı görev basında yine..:)
:D:Dboroboro abi bana sanal lokantacı demeyin adım lokantacı kalcak ya:D
abla bende size tşk ederim siteye hoş geldiniz:):)hasan_;97152 wrote:Slm cok guzel gorunuyor tarhana corbasi . Annenin ellerine saglik benim ailem yurt disina bana gonderiyor bizlerde yapiyoruz . Bu arada ben yeni uye oldum. esimle beraber suan ben esimin adiyla yaziyorum boyle bir site yaptiginiz icin tsk sizlere :)
çok güzel görünüyo tşk başak
saol basakcigim hos bulduk rica ederim :):)
ablacım siteye her zaman beklerizhasan_;97152 wrote:Slm cok guzel gorunuyor tarhana corbasi . Annenin ellerine saglik benim ailem yurt disina bana gonderiyor bizlerde yapiyoruz . Bu arada ben yeni uye oldum. esimle beraber suan ben esimin adiyla yaziyorum boyle bir site yaptiginiz icin tsk sizlere :)
eeeeeeeeeeee başak ne zaman yiyoruz tarhanaları :D
miksam en kısa zamanda inş.:D
Her Zaman bekleriz Basakcım
Nizip tarhanası yemeyeli ne zaman oldu bilmiyorum ki.Sağolasın başak
Mahmut KÜÇÜK Bursa.
mahmut abi sizde saolun güzel yorumlarınız için tşk ler.MAHMUT KÜÇÜK;99400 wrote:Nizip tarhanası yemeyeli ne zaman oldu bilmiyorum ki.Sağolasın başak Mahmut KÜÇÜK Bursa.
başakcım tarhana corbası resimdekinden daha harikaydı akşam bayıla bayıla yedim annenin ellerine sağlık yanındaki kıymalı börekle iyi gitti o böreğin tarifinide sitede görmek istiyorum teşekkürler
eski bi konu...ama başlığı ve parantez içindekini hiç sevmedim... :(((
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.