Yağlı köfte pratik ve lezzetli bir yemektir.piknik alanlarında, evde çay saatlerinde akşamları acıktığımızda en kolay yapılan yemeklerden biridir.
MALZEMELER:
6 çay bardağı simit
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı pul biber
1 adet soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ(isteğe göre katı yağ konulabilir)
YAPILIŞI:domatesler,soğan,sarımsak küçük küçük doğranır.diğer malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
not:kişi başı bir çay bardağı ölçü kullanılır.
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Yağlı Köfte
Eski resim adresi geçersiz.
başakcım tşkler Nizipte olmamıza rağmen ağzımızı sulandırıyorsun
ama bakıyorumda yemeklerle pek ilgilisin acaba kaç kilosun sen :D:D:D
:p yağlı köfteyi yedikten sonra üzerine taze demlenmiş kaçak çay güzel olur.
ya valla çok güzel ya ağzım sulandı öğrenci olmak memleketten ayrı kalmak çok zor ya
keşke şimdi elime geçse:) :) :) :)
üzerinede taze demlenmiş çay güzel olur;) .annemin ellerine sağlık.
basak sureklu yemek alıstık walla artık yemekle re olan ozelmımızı hayal ederek ogrenıyoruz metal abım sordu acaba sen kaç kilosun?:D
yaw birgun sole bulusupta sende yogurup yesek su yagli köfteyi yaw ne dersin basak agzımın suyu aktı yaw acıktım walla simdi yanınada ayran benden ne dersın basak:)
arkadaşlar ben yağlı köfte yapmayı bilmiyorum:(,bilseydim canınız sagolsun.
kaç kilo olduğuma gelince,benim için kaygılanmanıza gerek yok.zayıf bir öğrenciyim.:D
ibocan abi,yemeklerle pek ilgili değilim.annemden yardım alıyorum.anneme teşekkür ederim.:)
Patatesli köfteyide atarsan sevirim:) öğrenci iken Antepli olduğum belli olsun diye misafirliğe gelen arkadaşlara az yapmadım da:D
Eski resim adresi geçersiz.
bilmezlermi ya... kaşık niye bu kadar çok gökhan...
abı bence daha az kasık ogrencı evı neden olsa;)
herkesin iştahını kabartıyorsun paylaşımın için teşekkürlerbaşak;65973 wrote::p yağlı köfteyi yedikten sonra üzerine taze demlenmiş kaçak çay güzel olur.
gökhan kardeş senmi yogurdun ellerine saglık bir ay sonraNizipteyim anam yapar inşallah
abi sen gel bende yaparım diyeceğim ama artık 1 yıla kadar zor gelirim Nizip'e :(
ama sen bin elazığa gel hem köfteyi yersin hemde bir doğu turu atmış olursun:)
bilmezmıyız yaw yasımız daha genc gokhan abı yaw kasıgı saplarsak aşın ortasına bızım pederde saplar ıkı kasımızın arasına zumzugu:) anlarsın ya
:) devrim kardeş sende ismine uygun davra n evde bir devrim ortamı yarat bak o zaman baban kapı kapı kız arar seni evermek için:D
bak bir de babanın ayakkabısını evin duvarına topuğundan çivi ile çakmayı dene belki bu işe yarar...
ooo gökhan abi ellerinize sağlık.tepsidende yemesi güzel olurGökhan Dokuyucu;66102 wrote:Patatesli köfteyide atarsan sevirim:) öğrenci iken Antepli olduğum belli olsun diye misafirliğe gelen arkadaşlara az yapmadım da:D kaşıkların anlamını da artık her Nizipli bilir:)
ee ne yapalım öğrenci adamız:D
ama bana bir köfte leğeni yollarsan yok demem;)
:Dsizin canınız saolsun abicim.bir leğen sizden kıymetlimi.:D
heh can sağlığına beylik gerek:) en kısa zamanda altı tırtıllı bir leğen istiyorum:D
gökhan abi,bizim leğendenmi olsun?siz adresi verin. Nizip e gidince adresinize kargoyla gönderirim.
:) sağolun düşünmeniz yeterli...
biz alıştık böyle yoğurmaya şimdi lüks olursa öğrenci olduğumuzu unuturuz...
ama yine de çok sağol;)
bu yağlı köfteyi formda değilde önümüzde görmek medemizde hazmetmek istiyoruz artıkk...:DD
kardes kofteyı hazetmek kolay degıldır ama :D
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.