Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

fsoyarik Üye
bir Niziplinin siiri bir dötlükte olsa sana gönderiyorum. ela gözlerine kurban oldugum sari kiz benim gönlüm sana düstü gürpüdek, o alyanaktan bir çift öpüs ver öküzün suya siçtigi gibi sarpidak selamlar sevik tama yorum
Subutay Üye
heheheeee!! çok tuttum valla...bu banaaynen ?u dörtlü?ü and?rd?: "bir gülü sevdim, tikeni batt?, bir seni sevdim, götün kalkt?..." demi? ?air...
Subutay Üye
davranislarin dogru olsun, kendini yaniltma, gönlünü, dilini alçak tut, sözünü abartma. kendini atese atma bu dünya için, kimseden bir sey alma gücünü zorlayarak. dilini gözetle, gözünü gözetle, bogazini gözetle, helâl ye, az ye. baskasinin zararini isteme, kendin de zarar verme, çok iyilik yap; heves ve arzularina hâkim ol. hangi ise girersen, çikisina bak, çikisi görülmeyen isler insana zararli olur. eger öfken gelirse katilas, sabret, sabirli kisinin sevinci sonra gelir. “kutadgu bilig, 1069 yilinda yusuf has hacip tarafindan mesnevî biçiminde yazilmis ve devrin hükümdari tabgaç bugra hana sunulmus bir eserdir. eserde “iyi bir devlet yönetiminin nasil olmasi gerektigi” konusu islenmistir.
Subutay Üye
kimsesiz hiç kimse yok her kimsenin var kimsesi kimsesiz kald?m yeti? ey kimsesizler kimsesi avni (nam-? di?er fatih sultan mehmet) Edited by - Nizipli_kurt Tarih: 07 Haz 2005 17:36:20
fsoyarik Üye
gönül evime yapt?m türbeni ben ölürsem,sen dirilirsin dost
Subutay Üye
toplumca artik pek siire ilgi duymuyoruz. sair ne de güzel söylemis: "ruhu çürük dis gibi söküp atmasindan ötürü; memeli hayvan soyu simdiki insan türü..." necip fazil biraz agir ama hakli bir ifade...
nurullah Üye
a?k üzerine çok güzel bir ?iir bilen var m?..varsa lütfen yazabilirmi,?imdiden tesekkür ederim,ho?çakal?n
adnan Üye
bir aksam üstü günes baterken ben gelecegim aklina bir rüzgar esecek saçlarina beni hatirlayacak aglayacaksin dilin dönmese adimi anmaya hiç çalisma beni hatirlamaya nasil olsa bir gece rüyanda beni görecek aglayacaksin nikah masasina oturdugunda mutluluk umduyla attigin imza beyaz gelinlikte attigin ilk adimda beni hatirlayacak aglayacaksin
Subutay Üye
al baba armagan olsun... sen ve gökyüzü bir güzelim sensin, bir de gökyüzü, gerisi denizler ötesi, hepsi. gökyüzüyüm gündüzüyle, gecesiyle, sen güzelim askiyla, nesesiyle uyumlu, esgin, el ele, ikiniz, mutlarla bezer, gönendirirsiniz ömrümü, kiyisinda bir aksamin. bu kutlu anlarinda yasamamin solumayi bile unutuyorum; sanki ölümsüzlügü tutuyorum! ya o gökyüzü; öylesine mavi üstümüzde, öylesine ebedi o gökyüzü ve öylesine gerçek; büyük, büyük, büyük, kocaman çiçek. ahmet muhip dranas
nurullah Üye
elimde sükutun nabzini dinle dinle de gönlümü aliver gitsin saçlarimdan tutup kör gözlerinle yasli gözlerime daliver gitsin yürü gölgen seni ugurlamakta küçülüp küçülüp kaybol uzakta yolunu tam dönerken arkana bakta kösede bir lahza kaliver gitsin ümidim yillarin seline düstü saçinin en titrek teline düstü kuru bir yaprak gibi eline düstü istersen saliver rüzgara gitsin
nurullah Üye
?iirleriniz için tesekkür tesekkürler.gerçekten çok güzeldi
fsoyarik Üye
hiradan dünyaya gelen yolcu görüpte dünyaya gönül verdimi kimi büyük kimi böcek kimi kus bunlar neden, nedenini sordumu Insandan doganlar insan olurlar hayvandan doganlar hayvan olurlar hepiside bu dünyaya gelirler ana kakki sen bu sirra erdinmi vade tekmil olup ömrüm dolmadan emanetci emanetin almadan ömrümün baginin gülü solmadan varip bir cananda karar kildinmi garip bülbül gibi feryad ederiz cahiller elinde küskün hederiz hep yolcuyuz böyle geldik gideriz dünya senin vataninmi yurdunmu? GÖNÜL EVİME YAPTIM TÜRBENİ BEN ÖLÜRSEM,SEN DİRİLİRSİN DOST.
Gökhan Dokuyucu Üye
uzun bir yol var aramizda bir ucunda sen, bir ucunda ben, bir ates yaniyor bagrimda atesi sen, dumani ben ben ümit dolu gözyaslarim aglatan sen aglyan ben, hasret sarkilari söylerken dudaklarim söyleten sen söyleyen ben hasretligimiz dile gelince mektupla kalemi sen kalemi sen kagidi ben bekleyecegim yillarca orada sen burada ben
Gökhan Dokuyucu Üye
gece yarisi kapi vuruldu o geldi. simsiyah elbisesi bembeyaz yüzüyle bakti uzun uzun saskinligima girdi içeri durdu önce biraz sonra yine bakti suratima sefkatle isik saçiyordu karanlik odalarima aydinlatiyordu dünyayi odamdan tekrar bakti saskinligima konusmak istedim kapatti agzimi parmaklariyla dolasti odalarda affet damlalar dökülüyordu pembe yanaklarindan geldi sonra yanima adini sordum meçhûl dedi niye geldin dedim aglamaya dedi neden agliyorsun dedim aynaya bak dedi. yöneldi sonra kapiya dogru son bir kez daha bakti saskinligima yine dökülüyordu damlalar pembe yanaklarindan ve çikti gitti etrafina nur yayarak. o gidince baktim aynaya günahlardan kararmis o suratima. agladim, anladim kimin geldigini o zaman tek bir kelime döküldü dudaklarimdan affet!...
fsoyarik Üye
sevsem öldürürler,sevmezsem öldüm
Subutay Üye
nurullah hemserim, asil ben tesekkür ederim foruma alaka gösterdigin için.ama buraya yazacak arkadaslardan ricam, yazdiklari siirlerin sairlerinin adlarini da yazmalaridir.çünkü malumunuz bu dörtlükleri yazmak yagun bir ruh haleti ister ve ucunda bir emek vardir.sairlik hakkaten zor bir zanaattir. o yüzden bu sanatçilara vefa borcumuzu ödemek için isim de yazalim.saygilar bizden...Nizipli_kurt hemseriniz
nurullah Üye
duyayim kalbinde varoldugum ani ve bakislarim sonsuzun rengine boyansin göreyim askin vuslata döndügü ani isterse her yanim ateslerde yansin
nurullah Üye
bir bahar ardinda kaldi düslerim ötesi cansizlik anliyormusun günyüzü görmeden öldü düslerim ötesi sonsuzluk anliyormusun
nurullah Üye
üstüne piril piril damladigin bir kaya bir hurma çekirdegi tercihimdir dünyaya....
nurullah Üye
gül ve çiçeklerin yüzlerini güzellestiren zat nasil o güzel yüzlere arilaradan,bülbüllerden istihsan asiklari icad etmesin...ve güzellerin güzel yüzlerinde güzelleri yaratan elbette o güzellige müstak güzelleri de yaratacaktir..... aeo
nurullah Üye
arkadaşlar niye kimse şiir yazmıyor....herkes nerede hu hu...
nurullah Üye
şiir yarışması yapsak nasıl olur..bir fikri olan var m?
Gökhan Dokuyucu Üye
yapal?m ama her kes kendi ?irlerini gönderecek bilirsiniz bizim topraklarda ya?ayan insanlar çok iyi ?iir yazarlar hadi yar??maya nedersiniz.
Gökhan Dokuyucu Üye
belkis agidi firat nehri kiyisinda bes tepe üzerinde kurulu zeugma kenti varmis bu kentin bütün kizlarina balkiz adi verilmis casusu lawrens’den beri gözleri dönmüs kaçakçilar balkizlarin pesine düsmüsler onlari nereye saklanmislarsa saçlarindan çekip çikarmislar kimini ta amerika’ya kimini bilmem nereye satmislar firat aglamis peslerinden belkizlarina aglamis zeugma yanmis kavrulmus rengarenk mozaiktiler kimi birkaç tabaka tütün fiyatina kimi bir gecelik pavyon fiyatina kimi avuç avuç kara parayla yaban ellere satildilar o yüzden firat nehri’nin agiti o yüzden zeugma’nin terk edilmisligi o yüzdendi belkis’in sadece bir roma villasi içinde kendini sergileyisi ama oda kirli yüzü kirli elli kaçakçilarca kesildi simdi roma villasinin zemini anakaya üstü murç izli kenthaur ile deineria duydukki newyork’da paketlenmis digerleri gidiyormus yari yolda kaçakçilarin uçkurlari ellerinde balkiz’in pesinde sehvet dolu nefesleri tünellerin içinde vurulur kazmalar açilir tüneller , zeugma’nin üzerinde geceler sagir mehmet önal(gaziantep müzesi arkeologu)
nurullah Üye
atlastan cepkenli yigit akinci dönmedin geriye bunca yil oldu gözlerim yollarda ruhumda sanci bin hafakan sine'm bosalip doldu.... a.s

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim