Antep Mutfağı Nizip Yemekleri

Yöremiz Yemekleri

burocu78 Üye
bencede hiç gurbettekileri düşünmüyor musunuz? valla ben de görünce benim de ağlayasım geldi.hiç bir yerde yok memleketim tatları. o çarşı ekmeğini şimdiye kadar hiç bir yerde görmedim.kaldı ki o güzelim yemekleri yemek. bu forumu gerçekleştiren arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.
cengizkrbck Üye
arkadaş ben soğan kebabını hiç bir şeye değişmem Ramazan da geliyor...deeeeeeeeeeeeehhh Yöremiz Yemekleri SOGAN KEBABI Malzemeler: 1/2 kg kiyma, 1/2 kg. yeni dünya, Tuz, karabiber. Kiymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yogrulur. Etler ceviz büyüklügünde parçalar kopartilarak yuvarlak köfteler yapilir. Soganlar iri ceviz büyüklügünde ikiye bölünür. Sise bir köfte bir sogan saplanir. Mangalda pisirilir. Pisirilen kebaplar bir tepsiye dizilir.Üzerine sulandirilmis nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateste 10 dakika agzi kapali kapta bekletilir ve servis yapilir.
ibrahim Üye
DOMATOS DÜRÜMÜNÜ UNUTMAMAK LAZIM EN EZİYETSİZ VE LEZZETLİ YEMEKLERİMİZDENDİR...
kasapoglu Üye
CENGİİİİİİİİİZ.........Soğan kebabının içinde yeni dünyanın ne işi var anlamadım.Yeni dünya kebabı da var ona sözüm yok.Bu arda arkadaşlar Erik Tavasını unutmuş bu da Nizip yemeğidir.
admin Yönetici
Siz gençler annelerinize sorsanızda, bu yemekleri onlar nasıl yaparlarmış ? Buraya tekrar tekrar ekleseniz ortaya çok güzel bir arşiv çıkar. Bide maş çorbası vardı, bakalım tarifini verebilecek varmı ?.
kasapoglu Üye
Akif bizim kasap dükkanında yapılan Arap Tavasınıda unutma
cengizkrbck Üye
yok ya abi o soğan kebabının resmi.. nerede olsa tanırım onu..
acun27 Üye
aç karnına bu sayfayı okuyanın vay haline ımm ımmm ağzımın suyu aktı yaa öfff öldüm açlıktan....neyse ERİK tavası yok mu erik tavası,,hani mercimekli köfte yanında sulu salata,turşu,ayran hani nerede....
admin Yönetici
valla hanımlarınıza veya annelerinize soracak ve buraya tariflerini yazacaksınız. Resimlerini biyerlerden buluruz artık
cengizkrbck Üye
noldu ramazan ramzan kimse girmiy de mi? Ya sizden bir ricam var şöle öğrenci işi eziyetsiz kolay pişen tadı güzel olan yemekleri de yazında burada iftarları aç kalmayak. eee ilk defa kendi iftar yemeğimizi yapik kolay mı?...
Orhan Çelik Üye
öğrenciler için iftar yemeği: 1-Menemen 2-yumurta omlet 3-sahanda yumurta 4-sucuklu yumurta 5-pilav üstü yumurta 6-haşlanmış yumurta 7-yumurta yahni
felsefefe Üye
Öğrencler için ben bir iki tarifi gülme bölümünde vermiştim. Oray bak Cengiz hem biraz gülersin. Orhanın yemekleri gibi değil ama Sevgili Orhan Makarnayı unutmuşsun abi
admin Yönetici
yumurtalı makarnamı ? :)
cengizkrbck Üye
he abi he buldunuz öğrenciyi vurun tepesine de mi... tabi sizin sırtınız pek şimdi iftar vakti mutfakta yemeğinizi yaptınız ay pardon hanımınız yemekleri yaptı... ama yoğun istek üzerine o muhteşem menemimden sizlere yapabilirim yanına da azcık pilav bir eyi sahanda nareşkili salat yaptım mı valla bir daha evinizde yemek yemezsiniz.. osman bi en yakın sensin inanmazsan gel test et..
Huzi Üye
Zavallı Cengiz... :(( Haaa bak ben akşam ne yedim iftarda; Yoğurtlu mantı,içli köfte,kıymalı börek ve yanında rus salatası.... Şirkette patronumla beraber hemde... Heh heh.....
benbaskan Üye
orhan abi sen öğrencileri vurmuş ve öldürmüşsün hani:) ben bir öğrenci olarak sahur haricinde yemeklerde yumurta kullanmadım bilgine buarada yumurta 25 kuruş olmuş abi onu artık zor alırız her iftar da yumurta yersek yandık ki ne yandık demi :)
Orhan Çelik Üye
Nizip'te okuyan öğrencilere zaman zaman misafir olurdum,onların kendi aralarında sürekli yaptıkları bir şakaydı bu,oradan aklımda kalmış. İnanırmısın sevgili Benbaşkan ! Bazen gider onların yemeklerini ben yapardım,hatta bazen çiğköfte yoğurur,soba yakma teknikleri alıştırırdım. Yani diyeceğim elimden geldiği kadar yardımcı olurdum. Eeee artık sizde okuduğunuz memleketlerde kendinize bir Orhan abi bulun kardeşim ben ne yapayım ? :) Ayrıca sana dargınım haberin olsun,tatilde iken yanıma uğramadın :(
pala Üye
Orhancığım başka yerde şuben varmı ??.
ibrahimher Üye
alıntı: "quote" cengizkrbck demişki: Ya sizden bir ricam var şöle öğrenci işi eziyetsiz kolay pişen tadı güzel olan yemekleri de yazında burada iftarları aç kalmayak. eee ilk defa kendi iftar yemeğimizi yapik kolay mı?... Öğrencilikte yemek yapmak mı? Aman Aman Aman Elden ırak bi durum.....
nizipli2734 Üye
akıtmalı köfte değil onun adı bildiğim kadar ŞIRŞIRI
admin Yönetici
BORANİ
Yöremiz Yemekleri
M a l z e m e l e r: *500 gr pancar *1 baş orta boy kuru sogan *100 gr lolaz *1 yemek kaşığı domates salcası *1 yemek kasıgı margarın *yeterınce su Hazırlanışı; Ispanakları yıkayarak yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin. Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvıyağ koyun. İçine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Karışım koyu kıvama gelince içine ıspanakları ekleyin. Bir dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın. Sarımsakları ezerek ve küçük küçük parçalayarak yoğurtla karıştırın ve karışımın üzerine yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
nizipli_mehmet Üye
abi walla ögrencı adamız canımız cekıyor şimdi okulu ekıp oraya yemek yemeye mı gelelım onun mu ıstıyorsunuz zaten burada yemek yıyemıyoruz şimdi de daha fena oldu valla. .
aygen1 Üye
tarifler çok güzel ama şu an biz patatesin yemek çeşitleri üzerinde çalışıyoruz..şimdilik 10 çeşit tarifimiz var ..ha bir de makarna tabi..öğrenciyken kırmızı eti nasıl alabiliriz ki?
admin Yönetici
Evet tarifleri almaya devam ediyoruz. Annelerimize değerli hanım üyelerimize, eşlerine mutfakta iş bırakmayan üyelerimize duyurulur :) Kebapçı abilerimize duyurulur. . Nizip yöresine has olmasına dikkat ederek Yemek, kebap, tatlı ve meze türlerimizi bekliyoruz. Resimleri bilahare buluruz. Hep okumak yok birazda öğrenip buraya aktaralım. Hem tecrübe olur :).
Huzi Üye
Resim kaynağı
ISPANAKLI SOMONLU GÜVEÇ Malzemeler 200 gr somon balığı filetosu 200 gr ıspanak 200 gr krema 2 yemek kaşığı zeytinyağ 3 yaprak jelatin Sos için: 200 gr krema 2 adet limon Tuz, karabiber Yemeğin Yapılışı Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün. Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin. Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın. Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim