Dünyada Türkiye
Türkiye'de G.Antep
G.Antep'te Nizip
....
Malzemeler: Un,yumurta,tereyağı,tuz,nişasta,fıstık.
Yapılışı:
Un,nişasta,tuz,yumurta ve su ile iyice yoğurulan hamur açılma kısmına geldikten sonra,yumak haline getirilir. Bu yumaklar merdane ile iyice açılır. Aynı şekilde açılan ince yufkalardan 8 tanesi üst üste getirilir ve 8 kat olur.Tereyağı ile iyice yağlanan tepsiye konulur. Arasına antep fıstığı konulduktan sonra yine ince şekilde açılmış bir kat daha yufka ile kapatılır. Daha sonra özel baklavanın özel bıçağı ile dilimlenir ve fırına sürülür. Piştikten sonra şerbeti dökülür ve servise hazır hale getirilir. Hadi bakayım afiyet olsun.
tukla online sipariş
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Yöremize ait meşhur BAKLAVA tatlısı
Abi sen zararlı çıkarsın bak.Nizip'e geldiğimde baklava yemeye gelirim yanına:)iştahımızı kabarttın şimdi,cevizli baklavaya talim buralarda...
Selametle...
"Kalbin neredeyse hazinen oradadır.".
Bu da Nizipli ustalarımızın yaptığı baklava....
Ramazan ramazan nasıl ekledim ben de bilmiyorum ama bunun öcünü alırım elbet... bir yandan firik pilavı bir yandan baklava bir patlıcan kebabı kaldı...
Oruçlu iken gitmiyor değilmi ? :)
az kaldı haftaya tatmaya geliyorum :)
Cengiz ve Gökhan duymasın,geldiğinde bana uğra :)))))
abi söz uğrayacam cuma günü oradayım yanına gelecem inşallah
YAPMAYIN BE, BU RESİMLERİ RAMAZAN GÜNÜ GÖSTERİPDE YAĞIMIZI ERİTMEYİN...........
Gökhan kardeşim duymadık de mi?
ah ah ben bilmem mi şimdi biz giderikte orhan abimin abi yüreği dayanmaz.. :)
Orhan abi senin bu işi bildiğin belli ama böyle baklava konusu açıpta milletin ağzını sulandırmaya gerek yok bunu beraber olduğumuzda uygulamalı olarak alır getirir ve de ne kadar güzel olduğunu gösterirsin
Orhan abicim nedir bu ya ramazanda atmışın baklavaları bide dikkat ettim sen hep yiyecek içecekle çok ilgilisin hayırdır...
SELAMETLE...
alıntı:
"quote" bilgin_zaane demişki:
Orhan abicim nedir bu ya ramazanda atmışın baklavaları bide dikkat ettim sen hep yiyecek içecekle çok ilgilisin hayırdır...
SELAMETLE...
Ramazan ayındayız ya :)))))
Öyle boğazına düşkün biri de değil hani,ne oldu bu çocuğa yahu boyuna yiyecek konuları açıyor. :)
benim hiç canım çekmez böyle baklava tatlı .çünkü pastanem var antalyada
İyi o zaman Antalya'ya geldiğimizde ilk sana uğrarız :))))))
orhan abi bu baklavaların gerçekleri nerede hele bir görek yarın akşam iftarda...:)
bir yakıındaa görek..
Cengizcim bence orhan abi bu baklavaları yarın iftarda bizzat kendi elleriyle yapıp getirsin...
Ya ne demezsin,ulan bari çaktırmadan özelime mesaj atın,toplantıdan sonra yedireyim. Hem bu şekil Gökhan'ın haberi olmaz. :)))))
abi sende hep çaktırmadan yapmaya çalışıyon iii güzel de feyz işi olacak toplu iş yapılıyo bak bu akşam
Malları götürürken öyle demiyordun ama :))))))
olsun o kadar da orhan abiiiiii:):):):):) Resmi aç
sonunda baklavayı yediniz yaa:))).
reklam olmasın amma bu güzel baklavayı yapan hangi pastahane.ozel mesajla yazsanız gelir yerim.
Örnek pastanesi diycem ama,Nizip’te tüm pastaneler baklavayı güzel yaparlar. :)))
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.