Bugün saat 13:00 de Nizibyn mozaiklerinin sökülmekte olduğunu duyan sivil toplum kuruluşları ayaklanarak kazı alanı çevresini ablukaya aldılar. Birçok basın kuruluşunun yanında ulusal basından Habertürk kanalı yetkiliside olay yerine gelmişti. Kalabalığı sakinleştirmek için olay yerine gelen Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan, turizm bakanı Ertuğrul Günay'ı ilçemizdeki bu skandalı görmeye davet etti.
" Sayın bakanım, Nizipin tarihini katletmeyin"...
Muhtarlar derneği " 2 trilyonluk rant dönüyor" ...
Turizm ve Gezi Alanları
Sivil toplum kuruluşları ayaklandı !
Bir sonuc cikmaz.
Nizipin en büyük sorunu bu ! sizi tenzih ederim, kusura bakmayın ancak "bir sonuç çıkmaz diyerek", yerimizden kımıldamıyoruz. Olurda olumlu sonuç alınırsa, "zamanında ben bunu düşünmüştüm" deyip ortaya atılıyoruz. e ozamn kim sahip çıkacak ? Kusura bakmayın kimse kimse için parmağını oynatmıyor artık, birşey yapılmasını istiyorsak gidip söke söke hatta söke söke alacağız. Gidin uğraşın bakalım, kalabalık olarak hareket edin, basını yanınıza alın, davanızda da haklı olun ondan sonra kimse karşınızda duramaz. Adamlar çevreleri için birlik beraberlik içerisinde hareket ederken, biz "birşey çıkmaz" dersek, işte ozaman çıkmaz.YakisikliAntika;237061 wrote:Bir sonuc cikmaz.
Doğru söze ne demeli sayın admin.Haklısınız.
Sayin Admin ben sahsi fikrimi beyan ettim bunda kizacak birsey yok.
Buqune kadar nerdeydi bu sivil toplum orqutleri? Yeni mi akillari baslarina qeldi?
Insallah ben yanilirim siz hakli cikarsiniz ve sonuc istediqiniz qibi olur.
Hani işlem tamadı. Mozailkler yeride kalacaktı!
Ne oldu da götürülüyorlar?
Her yerin kültürel değerleri oraya aittir. Alıp başka yerlere götürmek, kültür katliamıdır.
O zaman mekezi bir toplama merkezi kurulsun, Nemrut'u, Efes'i, Ayasofyayı.... oraya taşıyalım.
Bu eserleri göremke için zahmet edip, yer yer dolşmayılım.
olur mu deersiniz?
olursa Nizpte, devede kulak kalmış mozailkeride taşısınlar.
Yol olmuyorsa, nden her yer gibi bunlarda yerinde kalmıyor?
Neden?...
Sevgiler....
Arkadaslar Turkiyede neler mitinglerle veya sivil toplum orqutlerinin toplantilariyla deqismiski buda deqissin.
Kendimizi kandirmayalim qercekleri qorelim.
mozaiklerin Gaziantebe getirilmesine çok üzüldüm.burasıda benim memleketim ama .. onlar ait olduğu yerde kalmalı ...nizibin gelişimine çok etkisi olurdu .hani bakan nizipte kalacak diye söz vermişti ... yalan mıydı .....imza toplayalım arkadaşlar bir şeyler yapalım
sesımızı ancak nızıp ın elınde bulunan bır tek sılahı olan eskı ıpek yolu ıle tabır edılen E-90 karayolu trafıge kapanmalı ancak o zaman ses gıder gıdecek yerlere yoksa zannetmıyorum kı sesımız gıtsın. son yapılan tum dernek ve federasyonlar toplandı bakalım buda olmazsa artık bu yolu yanı E-90 karayolu kapatılır. yada son kalemız olan bu mozaıklerıde antebe verrız.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.