Dini İçerikli Konular

DİNİ KONULARDA DÜŞÜNCE VE SORULARIMIZ

ibrahimher Üye
Metalim! Bu Teravih konusunu ben admine detaylı bir şekilde anlattım. Moterator bölünde de eksik taraflarını şekillendirdim. Ama isterseniz burada da yine anlatabilirim. Adminin özelinden bir sor istersen..
M.KÜÇÜK Üye
İştişare istihareden önce gelir de ondan olsa gerek.
müslüm akpek Üye
Bırakın bunlarıda gidin adam gibi uyuyun.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;215369 wrote:Bırakın bunlarıda gidin adam gibi uyuyun.
Lütfen burayıda karıştırma:(:(:(
müslüm akpek Üye
M.ENES;215373 wrote:Lütfen burayıda karıştırma:(:(:(
Tamam karıştırmam, neye yatarsanız yatın.
fsoyarik Üye
Müslüm ammi MEZARDA ÇOK UYUYACAGIZ ÇOK. Ammi gözünü seveyim hele bir düşün eline bir igne natsa 3 gün acısını çekersiz Ammi Can çıkarken insa yalnız olacak karanlık bir kuyu gibi can vermek çok zor hayatı hafife imanı boş vermişlige almamak lazım Günah işlemek farklı iman meselesi çok farklı. Bak allahımız bizi kul yaratmış ya yerde bir taş parçası veya bir solucan yaratsa ne olurdu halimiz Kamil bir mahluk yaratmış her türlü nimet önümüzde kendi canımızdan eş vermiş evlat vermiş saglık sıhhat vermiş zandederim bunun bir bedeli karşılıgı olması lazım ben bir ayet okuyunca kendimden geçtim Şöyleydi insana hitap olarak Meal olarak; SİZLER DEVELER GİBİ BAŞI BOŞ YARATILDIGINIZIMI ZANDEDİYORSUNUZ SONUNDA YİNE BİZE DÖNDÜRÜLECEKSİNİZ diyordu başka bir ayettede O halde o güne bu günden hazır olmak lazım hazır olacak insanında uyku ile işi ne.Selamlar
müslüm akpek Üye
"Ammi Can çıkarken insa yalnız olacak karanlık bir kuyu gibi can vermek çok zor hayatı hafife imanı boş vermişlige almamak lazım Günah işlemek farklı iman meselesi çok farklı." Bu anlatımlar çok korkunç, insanları bu şekilde korkutmamak lazım.
fsoyarik Üye
Hehe bak emmime şimdi sevgili emmim amma ÜMET OLURSAK yani şartları yerine getirirsek Cennete ilk giren Ümmet biz olacagız En az 70 huri Şefatı yani yardımı bizim peygamberimiz yapacak Cehennemde bir tane ümmetinden kimse kalmayana kadar mevlasına yalvaracak ve alacak En önemlisi bir hadis yazayım Kaynak Sahihi buhari Diyanet yayınları ÜMMETİME CEHENNEM HAMAMIN SICAGI GİBİ OLACAK buyurmuş ANCAK; Layık bir ümmet olmak ve bu hasise güvenip günah işlememek lazım sonu kötü olur. Yetermi bu müjde emmi.Selamlar
müslüm akpek Üye
70 huri hamam ohhhhh bunu sevdim. Heh heeeee.
fsoyarik Üye
Sevgili emmi cennet sekiz kat aşagıdan yukarı dogru sıralarsak 123 cenete girecek 70 huriyi alacak amma ebediyen Cenabı Allahı görme şansları yok 4. cennetten sonra mevla görülecek 6. cennete ve daha yukarısına en az 3 bin huri diyorlar bak haberin olsun.Heheeeeee ancak buraya girmek için en az Rabbimizin katında kabul gören ŞEHİT olmak yada çok kulluk veya cenabı mevlayı Razı etmek lazım selamlar
müslüm akpek Üye
fsoyarik;215409 wrote:Sevgili emmi cennet sekiz kat aşagıdan yukarı dogru sıralarsak 123 cenete girecek 70 huriyi alacak amma ebediyen Cenabı Allahı görme şansları yok 4. cennetten sonra mevla görülecek 6. cennete ve daha yukarısına en az 3 bin huri diyorlar bak haberin olsun.Heheeeeee ancak buraya girmek için en az Rabbimizin katında kabul gören ŞEHİT olmak yada çok kulluk veya cenabı mevlayı Razı etmek lazım selamlar
Bunlar gerçekmi nerede yazıyor.
M.KÜÇÜK Üye
Cennete de el attınız ya helal olsun.Müberek yer sanki şey.Huri dediğiniz şey size hizmet eden.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;215407 wrote:70 huri hamam ohhhhh bunu sevdim. Heh heeeee.
Tabi tabi sana 70 az gelir 100 tane versinler oynaş dur.Dikkat ette hamamda huri kovalarken düşüp kafanı bir yerini kırma.:D
M.KÜÇÜK Üye
Çok şükür bu konuyu da hallettik.
müslüm akpek Üye
m.enes;215432 wrote:çok şükür bu konuyu da hallettik.
:D hurinin ne anlama geldiğini herkes biliyormu acaba.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;215443 wrote::D hurinin ne anlama geldiğini herkes biliyormu acaba.
Sen söyle bakim huri deyince ne anlıyorsun.
felsefefe Üye
Allah bizi kendi varlığından yarattı. Sufilerin enel hak dedikleri noktadır bu. Diğer varlıkların aksine biz insan olarak karar vericiyiz yaratıcıyız. Herhangi bir hayvanda insana benzeyen bir karar verme bulamayız. Yada şekillendrme bir şey orataya koyma. İkinci bir durum ise Allah bize her şeyi hizmet etsin diye yaratmıştır. Su hava deniz taş hayvanlar bitkiler. Baktığımız zaman bize hizmet ediyor. İşte cennete de bize hizmet eden bir sistem var. bazıları huriyi insan gibi düşünüyor. Hayır arkadaşlar huri insan değil. O bize hizmet eden bir ağaç taş topark vs gibi. Burada sanırım anamak isteemdiğimiz bu olsa gerek. Huriyi insan olarak görmek istememiz ve mantığımıza birazcık ters düşmesi. Sizi bu skıntıdan kurtarmak için bu açıklamayı yaptım. bana teşekkür edin.
zeynel1982 Üye
Osman Abi çoğu kişinin hayalini yıktın bu açıklamayla :)
M.KÜÇÜK Üye
Çok itimat ettiğim bir alimin bir sohbetini dinlerken öbür dünyanın şeklinin şemalinin bu dünya ile kıyaslanamayacağını söylemişti.İçindeki sarayların, köşklerin genişliğini tarif ederken kur-an; arası yerle gök arası olan diye tarif ediyor.Eğer yaşadığın yerin büyüklüğü yerle gök arası kadarsa o zaman bu şekil şemal ile olmaz demek ki bizimde şekil ve şemalimiz de o zamanki duruma göre olacak yani şimdiki durumumuzdan farklı olacak.Erkeklere huriler,kadınlarada gılman denilen hizmetçiler verilecek,bunlar şimdiye kadar hiç bir gözün görmediği kadar güzel olacak ama kendi eşlerimizin güzelliği de çok güzel olacak kıyas yaparsak eşlerimizin güzelliği bir ceketin dış görünümü ise, hurilerin görünümü eşlerimizin yanında ceketin iç astarı gibi olacak.Yani eşlerimiz o hurilerden daha güzel daha alımlı olacak. Sayın Osman hoca! sanırım bir yerde yanlış yazmışsınız.Allah azze ce celle bizi kendi varlığından yaratmadı bizi topraktan yarattı, ancak kendi ruhundan üfledi.Devamında da kainattaki herşeyide sizin de buyurduğunuz gibi insanlığın emrine verdi.İşin özü de huriler bizim eşlerimiz değil inşaallah bize hizmet edenler olacak.Son bir söz daha söylemek isterim bizim hesabımız cennet yada cehennem olmamalıdır,bizim hesabımız Allahın rızasına kavuşmak olmalıdır.Yunusun da dediği gibi Sofilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek, Mecnunlara Leylâ gerek, Bana seni, gerek seni. Allah bizden razı olduktan sonra cennette cehennem de bir.
müslüm akpek Üye
M.ENES;215469 wrote:Sen söyle bakim huri deyince ne anlıyorsun.
Tam ben söyleyecektim siz herşeyi anlatmışsınız:D:D yalnız birşey kafamı kurcaladı bu Huriler balcan kebabı yapmasını biliyorlarmı acaba,bilmiyorlarsa ben istemem, eğer bu huriler Nizipliyse isterim.:D:D Nizipli huriler mangal yellemesini, çiğköfteyi, pancar eşkisini ve mecmekli köfteyi, kavurmayı,nohut dürümünü bilir.:D:D
salyanman Üye
tevbe ...ama müslüüm abi sen bi kelime-i şehadet getir bi...hatta 20 dakikada bi getir...:)
M.KÜÇÜK Üye
Valla ben cennete gideyimde balcan da senin olsun, pancar elşiside. He he he.
müslüm akpek Üye
M.ENES;215561 wrote:Valla ben cennete gideyimde balcan da senin olsun, pancar elşiside. He he he.
Ben vaz geçemem balcan kebabından, balcan kebabını Huriye tercih ederim.
felsefefe Üye
M.ENES;215506 wrote:Sayın Osman hoca! sanırım bir yerde yanlış yazmışsınız.Allah azze ce celle bizi kendi varlığından yaratmadı bizi topraktan yarattı, ancak kendi ruhundan üfledi.. Allah bizden razı olduktan sonra cennette cehennem de bir.
Aziz dost ruhumuz bedenimizden önce yaratıldı. Buradaki noktayı iyi bilmek lazım. Beden için söylediklerin doğru. Kendi ruhundan üfledi dediğin nokta. da sen zaten yazmışsın.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim