Domates tavası
Yeşil Nizip'in yöresel yemeklerinden biride domates tavasıdır.Yaz aylarında Nizip mutfaklarının yapılması kolay vazgeçilmez,lezzetli yemeklerinden biridir.
Malzemeler
250 gr kıyma
1 kg domates
2-3 adet yeşil sivri biber
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber
yapılışı
kıymanın içine tuz,karabiber ilave edilerek fındık büyüklüğünde yuvarlanır.soğan ince ince kıyılır.sıvı yağda pembeleştirilir.yeşil biber ve domates ve kıyma ilave edilerek 30 dk pişirilir.10 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
domates tavası kuşbaşıet ilede yapılır.
not:tarif yaklaşık 4 kişiliktir.

Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Domates tavası
başakcım her zamanki gibi mükemmelsin....elinize sağlık özelliklede annenin
ama biz burda fındık büyüklüğünde yuvarlamıyoruz da direk kıymayı salıveriyoruz domatesin içine :D
paylaşım için teşekkürler BACIM ;)
Çok teşekkürler başakçıgım amma ben kuşbaşılı et ile yapılanına hastayım,yapanların ellerine saglık ve dert görmesin.Selamlar
basakcim emegine saglik
anneninde ellerine saglik
yine herzamanki gibi mükemmel duruyor
Başak, böyle güzel pratik tarifleri verdiğin için teşekkürler. Bende senin verdiğin bu lezzetli Nizip yemeklerinin birer çıktısını alıp kendime güzel bir yemek dosyası yaptım. Her yeni tarifide ekliyorum. Eline emeğine sağlık.
tşk ederiz başak. ellerine sağlık.
Bu gün öğlene eczanede ne yapalım ne yiyelim diyordum. Sağolsun Başak bacımız yine imdadımıza yetişti. Yazın sıcağında bundan daha hafif bir yemek olmazdı. Hemen eczanede domates tavası hazırlattım. Sevgili Başak bacı iyiki varsın......
kıymalısıda güzel
yumurtalısını yedim o daha da güzel :p
ellerine sağlık basak ın annesi :)
ellerinize saglık başakcım,dometes tavasının yanında şehriyeli bulgur pilavına bayılırım,annenin elleri dert görmesin
fevzi abicim sizin tarif daha kolaymış bende tşk ederimfevzi çilkız;139323 wrote:başakcım her zamanki gibi mükemmelsin....elinize sağlık özelliklede annenin ama biz burda fındık büyüklüğünde yuvarlamıyoruz da direk kıymayı salıveriyoruz domatesin içine :D paylaşım için teşekkürler BACIM ;)
fatih amca çok tşk ederim saolun saygılarımla:)fsoyarik;139328 wrote:Çok teşekkürler başakçıgım amma ben kuşbaşılı et ile yapılanına hastayım,yapanların ellerine saglık ve dert görmesin.Selamlar
saidecim çok tşk ler canımniziplisaide;139329 wrote:basakcim emegine saglik anneninde ellerine saglik yine herzamanki gibi mükemmel duruyor
selma ablacım ilginize çok tşk ederim.yemeklerin dosyasını yapmanıza sevindik.bizden size selamlar saygılarselma_ozmen;139349 wrote:Başak, böyle güzel pratik tarifleri verdiğin için teşekkürler. Bende senin verdiğin bu lezzetli Nizip yemeklerinin birer çıktısını alıp kendime güzel bir yemek dosyası yaptım. Her yeni tarifide ekliyorum. Eline emeğine sağlık.
hakan abicim tşk ler saygılarımlaHakanSahin;139361 wrote:tşk ederiz başak. ellerine sağlık.
nizip27700 abi afiyet olsun iyiki nizipcom ve sizin gibi saygıdeğer üyelerimiz varnizip27700;139397 wrote:Bu gün öğlene eczanede ne yapalım ne yiyelim diyordum. Sağolsun Başak bacımız yine imdadımıza yetişti. Yazın sıcağında bundan daha hafif bir yemek olmazdı. Hemen eczanede domates tavası hazırlattım. Sevgili Başak bacı iyiki varsın......
tşk ler miksam başak ın anneside tşk ediyor:)miksam1988;139443 wrote:kıymalısıda güzel yumurtalısını yedim o daha da güzel :p ellerine sağlık basak ın annesi :)
esera ablacım çok tşk ler sizinde buraya yorum yazan elleriniz dert görmesin:)esera79;139495 wrote:ellerinize saglık başakcım,dometes tavasının yanında şehriyeli bulgur pilavına bayılırım,annenin elleri dert görmesin
Başakcım yemek iştahımı artırdı,paylaşım için teşekkürler annenin ellerine sağlık.
Başak eliğine emeğine sağlık....Ama ben bu yemeği sevmem yaf...:D başka bi tarif yokmu?:D
incilay çok tşkler.
sütçü hösün kardeşimiz askerde hayırlı teskereler dileriz.
bende bu yuvarlanmış etlisini begendim.bizdede kıyma içine salıverilmiş olur.ama bu kesin daha güzel.ellerinize saglık
ellerine sağlık başak arkadaşım...hiç yemedim ama inş.kısmet olur birgün...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.