Kullanılan Malzemeler;
1 Lt su
1 Bardak Şeker
5 kaşık Nişasta
1 Kaşık Gıda Boyası(Kırmzı)
Yapılışı:
1lt su bir kazana konur içine 1 bardak şeker eklendikten sonra ocakta ısıtılmaya başlanır.
Bir kapa 5 Kaşık nişasta ısınan konur veNişaştayı cıvıtla işlemine geçilir. Sonra nişasta ısınan suya eklenir. Ve karıştırma işlemine başlanır.
Karışım koyu bir kıvama gelene kadar karıştırılır.
Koyulaşma olduktan sonra bir tepsiye boşaltılır ve soğuması beklenir.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
Soğuduktan sonra Dilim dilim kesme işlemi yapılır.
En son aşamada içi su dolu küçük bir şişeye cicili bicilye renk veren gıda boyasından bir kaşık konur ve yeteri kadarda şeker eklenir ve çalkanır.
Bu karışımda dilimlenmiş cicili biciliye eklenir.
Afiyet Olsun:)

Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Cicili Bicilinin Yapılışı
Yapanın ellerine sağlık..Yıllar sonra olsada bir dilim tatma fırsatını bizlere yaşattın gökhan...Teşekkürler.
Gökhanın gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak konusunda güzel çabaları var. Bu vesile ilede değerli annesine teşekkürlerimizi iletelim.
Geleneksel çiğ köfte gecemizde bize tattırdığın cicili bicilinin tarifini o gece senden istemek kısmet olmadı. Burada vermiş olduğun tarife göre bende evde yaptıracağım. Senin sayende ananelerimizi gelenek ve göreneklerimizi unutturmayıp böylesine güzel resimlerle hatırlattığın için teşekkürler. İyiki varsın...
iyi ki sende varsın abi sayende dilimizi tekrar hatırlıyoruz.
ben Nizip dilini bildiğimi sanırdım sizi tanıyınca daha bir fırın ekmek yemem gerektiğini anladım:)
Tarifi kolaymış.Annenizin ellerine sağlık mükemmel gözüküyor.
gökhan abi cicili bicili adı gibi güzel olmuş.sizin ve annenizin ellerinize sağlık
hemen yapıyyom canım cektı cok guzel gorunuyor ya
Vay canına belki 40 senedir yememiştim görünce eskiler geldi aklıma.
Gökhan kardeşim, annenin ellerine ve emeğine sağlık, nasıl yapıldığını bende merak ederdim.
Waaaaw görünütüsü bile süper yaa
oooohhhh olsa da yesek nede kirmizi kirmizii duruyolar
ben bunu almanyada yapsam satamammi yawww hehehehe:_D:D:D:D:D
Yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim...
Eskiyi yadetmek gerek bazen...
ah ahh okulun kapısında satılırdı cicili bicili içinden para çıksın diye dua ederdim hep:)
çıkınca bir tane bedava yerdik...
tey teyy yaşlandım mı ne:) ama hala bekarımm:(
ellerıne saglık , ılkokul yıllarımı hatırlattın gökhan kardes
...
tey teyy yaşlandım mı ne:) ama hala bekarımm:([/quote]
o zaman seni everelim gökan :)
o kırmızı gıda boyasımı????
pardon yazıyı yeni okudum önce resimlere bakmıstım :)
arkadaşlar gıda boyasın kansorejen madde oldugunu biliyormusunuz?aslında her ne kadar da gıda boyası dense de yine de için de kansorejen madde barındırıyor.şahsım yaş pasta ustasıyım imalatta bizde kullanıyoruz ama sağlıkcılar pek hoşnut olmuyorlar.boya yerine aroma veya jöle kullanılmasını tavsiye ediliyor
Vay Gökhan kardeşim vay... Şimdi o Cumartesi gecelerine gelme isteğim bir kat daha arttı. Uzun Çarşı'da dükkanımız varken abim nasip dediğimiz o çekilişten yapıp satardı. Yanında da cicili bicili yapıp satardı. Bazı tabakların altına küçük paralar da koyardı ki daha fazla satılsın. Şimdi görebildim de konuyu alıp geçmişe götürdü gerçekten. Kısmet olursa en yakın zamanda Cumartesi gecelerinden birine katılmak istiyorum. Hem sizleri yakından tanımak hem de... Anlaşılmıştır sanırım:)
gıda boyasının çok zararlı oldugu bi gercek ama kullanılıyo işte napalım...
mahsuni konuyla alakasız ama çok mrk ettim o resimdeki kim acaba sen değilsin heralde??
O resimdeki Dr. Martin Luther King...
pardon ya bilmiyodum neyse yeni bişi daha öğrenmiş oldum tesekkürler:)mahsuni63;171927 wrote:O resimdeki Dr. Martin Luther King...
gıda boyasıyla eskiden limonata yapılırdı bizde içerdik:) çocukluğum boyunca onu gerçek limonla yapıldığını sanırdım ne zaman ki ticari zekam devreye girdi yok dedim limonla olsa bundan para kazanılmaz:)
Yaşlı beyaz saçlı beyaz sakallı bir amca limonata satardı ona sordum bir gün emmi bunu nasıl yapıyorsun diye.
-oğlum işte limonla yapim
--yok emmi limonla olsa sen batarsın
-olm limon alim bir tene atim içine oliy
-- o nasıl oliy ki
- olm meslek sırrı de get yeri işine
işte o gün anladım ki bu işte bir iş var:)
Adam içine gıda boyası atıp bize yuttuyormuş.
vay hain vaaay:)))))))))) uyanıklık işte ya bide ben küçükken bişi vardı turuncu suya atılan oneydi yabende ondan alırdım çok küçüktüm ama :)Gökhan Dokuyucu;171957 wrote:gıda boyasıyla eskiden limonata yapılırdı bizde içerdik:) çocukluğum boyunca onu gerçek limonla yapıldığını sanırdım ne zaman ki ticari zekam devreye girdi yok dedim limonla olsa bundan para kazanılmaz:) Yaşlı beyaz saçlı beyaz sakallı bir amca limonata satardı ona sordum bir gün emmi bunu nasıl yapıyorsun diye. -oğlum işte limonla yapim --yok emmi limonla olsa sen batarsın -olm limon alim bir tene atim içine oliy -- o nasıl oliy ki - olm meslek sırrı de get yeri işine işte o gün anladım ki bu işte bir iş var:) Adam içine gıda boyası atıp bize yuttuyormuş.
paylasiminiz icin tesekkürler .annenizin ellerine saglik ..
en cok sevdigim yaz yiyecegidir bicibici yazlari mersine ilk gittgimde yedigim seydir .
bende de kirmizi gida boyasi var yapsma bu mevsimde güzel olmazkiii?
neyse artik yaza yapariz.burda cok yaz görmüyoruz ama yapar yeriz bizde:)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.