Fıstık bölgemizin en önemli tarım ürünüdür.
....Antep Fıstığının Faydaları....
* Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
* 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
* Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
* Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.
* Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
* 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür
* İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
* Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
* Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
* Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
* Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
fıstıklı kurabiye tarifi:
malzemeler
5 su bardağı un
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fıstık içi (dövülmüş)
1 yumurta sarısı içine akı dışına kullanılacak
yapılışı
malzemeler karıştırılır,iyice yoğurulur hamur 15 dk dinlendirilir.yuvarlanarak yumurta akına sonrada fıstık içine batırılır.170 derecede 20 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
not:yaklaşık 40 adet kurabiye çıkmaktadır.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Fıstıklı Kurabiye
güzel olmuşşşş.....hadi yiyelim...şimdı başak buyur eder ama...sanalda kalır....bi gün göremedık yapıp yolladıgını...
aynısını gecen gün arkadas yapıp getirmişti yedik yanında kola oldugummu cok güzel oluyor tskler aşçıbaşı
miksam bende tşk ederim sizede afiyet olsunmiksam1988;130427 wrote:aynısını gecen gün arkadas yapıp getirmişti yedik yanında kola oldugummu cok güzel oluyor tskler aşçıbaşı
valla yarın annemin günü var misafirler gelecek birgün yollarım inş.boroboro;130401 wrote:güzel olmuşşşş.....hadi yiyelim...şimdı başak buyur eder ama...sanalda kalır....bi gün göremedık yapıp yolladıgını...
şu vakitte olsa da yesek
tşkler başakcım ellerinize sağlık
başak annenın günü ne zaman bizde gelelim olmaz mı...senin yollayacagın yok...
annemin günü bugündü malesef kaçırdın bir dahaki altın gününe buyurun altınla beraber:Dbuyurunboroboro;130505 wrote:başak annenın günü ne zaman bizde gelelim olmaz mı...senin yollayacagın yok...
hakan abicim bende tşk ederim saolunHakanSahin;130446 wrote:tşkler başakcım ellerinize sağlık
yok ben vaz geçtimmm..tşk ederimm..sağol almayımm...
basak cok gzl görünüyo annenin ellerine saglik
seninde emegine saglik
saide bende sana çok tşk ederim bir gün beraber yeriz inş.
ins basak cok sevinirim
yazin ins bulusuruz yaparim sizlere
ama bizim yedigimizi arkadas güzel yapamamıstı :D inşallah sizinki güzel olur da afiyetle yeriz
ne zaman dır girmiyordum Başak..... kayboldum yemeklerin içinde...emeklerinden dolayı tebrik ederim.
miksam akşam akşam canım kurabiye çekti,ben sizlerle kurabiye yemeye geleceğim. başak kardeşim ellerinize sağlıkmiksam1988;130654 wrote:ama bizim yedigimizi arkadas güzel yapamamıstı :D inşallah sizinki güzel olur da afiyetle yeriz
active bende size tşk ederim saolunactive;132971 wrote:ne zaman dır girmiyordum Başak..... kayboldum yemeklerin içinde...emeklerinden dolayı tebrik ederim.
bende tşk ederim saolunyuksel_fb;133031 wrote:miksam akşam akşam canım kurabiye çekti,ben sizlerle kurabiye yemeye geleceğim. başak kardeşim ellerinize sağlık
canm kardeşimmmm ;)
bu göz kırpmasından anlıyorsun ne demek istediğimi ama yine de yazayım bennn
ENFES GÖRÜNÜYYY yeme de YANINDA YAT :D:D:D:D
bu kurabiyeyi qördükten sonra bende denedim çok güzel oldu sagol başak
annenin ellerine sağlık başak çok hoş görünüyo:)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.