Yöresel yemeklerimizdenbiride kabak ekşisidir.Firik pilavı ile güzel bir ikilidir.kabak ekşisi Nizip'te genellikle düğün yemeklerinde yapılan başlıca yemeklerimizden biridir.
MALZEMELER
1 kg su kabağı
300 gr kemikli parça et
1 su bardağı nohut
6 bardak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre katıda olabilir)
nane ,tuz
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 adet limon
YAPILIŞI
nohut geceden ıslatılır.ertesi gün kemikli etle beraber düdüklüde 60 dk pişirilir.soğanlar doğranarak çok az yağda biraz pembeleştirilir.üzerine süzülmüş et suyu ve salçalar ilave edilir 15 dk kaynatılır.kabak ilave edilir.7-8 dk kaynatılır.limon suyu ve sarımsak ezilerek yemeğe konulur .ocağın altı kapatılır. yağda nane kavurulur.yemeğin üzerine dökülür.5 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır
NOT:tarif yaklaşık 6 kişiliktir.

Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
kabak ekşisi
basakcım ellerıne saglık ama benım bıldıgım bu yemegın adı eksılı su kabagıdır kabak ası dolmalık kabakla yapılan bır pılavdır bence yınede cok guzel gorunuyor ellerıne saglık
Başakcığım çok teşekkürler.Yalnız bu yemegin adı kabak yemegimi,kabaklı aşmı?Yapanında eline sağlık.Selamlar
Kabak Ekşisi Veya Kabaklama Diye Biliyorum
Öncelikle teşekkürler. Yalnız bu ikiliğe "su kabağından pilav" derler. Kabak aşı başlığı yanlış olur.
öfff bee biz buna kabak cıvıgı diyoruz en sevdigim yemeklerin basında geliyor benimki etsiz olursa daha iyi olur biraz vejeteryanımdırda :) annenin cok cok cok ellerine sağlık teşekkür ederiz basakcıgımda....biz ne zaman yiyecegiz bu yemeklerden ? :)
tşkler başakcım.eline sağlık
vallahi bende her ne kadar tadını unuttumsada adını unutmadım kabak ekşisidir bunun adı sevgili başakcıgım alacagın olsun yine senin
aslında ne yapmak lazım biliyormusunuz arkadaşlar nizip.com toplantısında bütün yemekleri başak'a yaptırmak lazım
bunun adı kabak eşkisi asını basaktan duydum
fatih amcama,nizipli subutay abiye,yasmine,mehmet karakaş abiye,hakan şahin abime,mehmet gül abime,miksam abime yorumları için ayrı ayrı tşk ederim saolun:)
anneminde ellerine sağlık
annem yemeğin taririni bana yazdırırken kabak ekşisi demişti,babam hayır kabaklama demişti.anneannemi aradık sorduk kabak aşı dedi bende başlığa kabak aşı yazdım yanlışlık için hepinizden özür dilerim saygılarımla
mehmet abicim canınız saolsun yaparız tabikimehmet gül;127189 wrote:aslında ne yapmak lazım biliyormusunuz arkadaşlar nizip.com toplantısında bütün yemekleri başak'a yaptırmak lazım
canım yine döktürmüssün marifetini seni alacak yasadı:P ellerin dert gormesin.. emegine saglık
kepetto abicim çok tşk ederim saolun annemin ellerine sağlık ben sadece siteye yükledim birde bulaşıkları yıkadım:p
BACIMMMMMM yine döktürmüşsünnnn ellerinize sağlıkkkkkkkkkkkkkkkk
çok güzel görünüyo vallahaaa TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN ;)
fevzi abicim çok tşk ler saol afiyet olsun:D
bu akşam bunun kabagını degilde patateslisini yedik cok süperdi. iki tabak yedim doymadım ya :) :D
basak annenin ellerine saglik seninde emegine saglik
dün babala siteyi geziyoduk babam gördü cok sevdi bi yemektir
anneme hemen yap dedi:D:D
Valla bak şimdi gurbet ellerde canımız çekti, şimdi nereden bulacağız biz bu kabağı yaptırıpta yiyelim
ellerınıze saglık basakcım.bu arada övmek gıbı olmasın benım annem cok guzel yapar
mahmut abi bizim pazarda kabak satılıyor kesin sizin pazardada vardır.MAHMUT KÜÇÜK;127800 wrote:Valla bak şimdi gurbet ellerde canımız çekti, şimdi nereden bulacağız biz bu kabağı yaptırıpta yiyelim
saidecim çok tşk ler sizede afiyet olsunniziplisaide;127783 wrote:basak annenin ellerine saglik seninde emegine saglik dün babala siteyi geziyoduk babam gördü cok sevdi bi yemektir anneme hemen yap dedi:D:D
ghost_love çok tşk ler saolun birazda sizin annenizden nizip yemekleri tarifi alalım ne dersin?ghost_love;127817 wrote:ellerınıze saglık basakcım.bu arada övmek gıbı olmasın benım annem cok guzel yapar
başak kardeşim,yemek süper duruyor,ellerinize sağlık saolun
gerçekten güzel yemek gerçi yemeğin kötüsü oktur ama işte bu daha güzel ellerinize sağlık ben baktıkça acıktığımı hissediyorum
yuksel tşk ederim saolyuksel_fb;129549 wrote:başak kardeşim,yemek süper duruyor,ellerinize sağlık saolun
bencede yemeğin iyisi kötüsü olmaz ıspanak dışında tşk leremin27700;129747 wrote:gerçekten güzel yemek gerçi yemeğin kötüsü oktur ama işte bu daha güzel ellerinize sağlık ben baktıkça acıktığımı hissediyorum
su kabagi kış kabak neysede ama cok güzel olmus bir tabak daha yerim
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.