Her yöreye ait hafif ve pratik bir tatlıdır.Taze Nizip peyniriylede yapılır.
Malzemeler
yarım kg irmik
1 paket margarin(isteğe göre sıvı yağda olabilir)
5su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 yemek kaşıgı çam fıstığı veya antep fıstığı
Yapılışı
Yağ tencerede eritilir.irmik pembeleşinceye kadar kavurulur,fıstıkta ilave edilir kavrulduktan sonra suyu eklenir,şeker ilave edilir.kaynar çıktıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.10 dk dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır.İsteğe göre üzerine tarçın dökülebilir.
not:tarif yaklaşık 9-10 kişiliktir.
Resmi aç
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Irmik Helvasi
paylasım için saol basak ama ben bunun peynirlisini sevmem peynirsizi yok mu :D:D:D
davutyıldırım çok tşk ler bu helva peynirli değil tariftede yazıyor malesef burada taze peynir yok
gercektende çok severım harika olur
tamam o zman peynirsizse neden olmasın eline saglık :D:D:D
sevgili anneanneciğim bize nizipte olduğumuz zaman (uşaklar size pendirli halva edimi)der:)
eeee boyle helvayada yok denmez hanii
tarifi üstte yazılı anneniz sizede pişirir veya sizde yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun:) annemin eline sağlık tarif içinde tşk ederim:)DavutYILDIRIM;121625 wrote:eeee boyle helvayada yok denmez hanii
yok tsk bızımkıler de guzel yaparlar ben konudakı yorumumu yazdım ınsanın her gorduyunu ıstememesı lazım kı nefıs denen seyı yenebılmelı
annenin ellerine saglık başakcım,çok güzel görünüyor,annenin ve senin emegi ödenmez vallahi :)
davutyıldırım haklısınız nefsimizide terbiye etmeliyiz
esera ablacım çok tşk ederim saolun:) biz yöremizin yemeklerini tanıtabiliyorsak ne mutlu bize herşey nizip.com için,bazıları güya uyanıklık yapıp siteden bizim yemeklerin resimlerini ve tariflerini izinsiz olarak alıp kendi sitelerine ekliyorlar admin abiden izin almaları gerekiyor lüffen emeğe saygı gösterelim
başakcım ellerine sağlık çok güzel görünüyo:):)
basak ellerinize saglik
annem cooooook sever hele bi de peynirli olsun
ama burda nerde bulacan taze nizip peynirini
cok cok tskler
tşkler başakcım ellerinize sağlık
bir keresinde ben sıcakken yemiştim ağzım yanmıstı ondan sonra hep soguduktan sonra yedim :) cok asırı olmasada arada bir yeriz
teşekkürler
s.a. arkadaslar..
irmik helvasını Efendimiz (s.a.v.) çok severmiş. ve onun için CENNET toprağı dermiş..
saide çok tşk ler bizim buradada tuzsuz nizip peyniri yok:( deli_rüzgar çok tşk ederim:)niziplisaide;121666 wrote:basak ellerinize saglik annem cooooook sever hele bi de peynirli olsun ama burda nerde bulacan taze nizip peynirini cok cok tskler
hakan abicim bende size tşk ederim saolunHakanSahin;121678 wrote:tşkler başakcım ellerinize sağlık
miksam bende tşk ederim aman bi daha sıcak yeme abi ne olur ne olmaz:)ablama slm:)miksam1988;121679 wrote:bir keresinde ben sıcakken yemiştim ağzım yanmıstı ondan sonra hep soguduktan sonra yedim :) cok asırı olmasada arada bir yeriz teşekkürler
sayın ilke dekor açıklamanız için tşk ederim cennet toprağı dendiğini ilk defa duydum saolunilke dekor;121717 wrote:s.a. arkadaslar.. irmik helvasını Efendimiz (s.a.v.) çok severmiş. ve onun için CENNET toprağı dermiş..
başakcım öncelikle slm
uzun bi zamandır gelemiyordum siteyeee
maşallahhh canımmm döktürmüşsün yineeeee
eeeeeeee başak yapacak da siteye eklicekte ben de bişeler yazmayacamm
yafff harika görünüy buuu meret :D yeme de yanında yat allahıma
annenin ellerine seninde klavyene sağlık canım benm :D
fevzi abi sizde siteye hoşgeldiniz çok tşk ler saol msk
Aneyin ellerine sağlık.çok hoş ve sevdiğimiz bir tatlı türü.geçmişlerine rahmet...
sogukkende fazla tadı cıkmıyorda neyse birde öyle deneriz:D aleyküm selam :)başak;121735 wrote:miksam bende tşk ederim aman bi daha sıcak yeme abi ne olur ne olmaz:)ablama slm:)
hoşgördük canımmm :D:D:D rica ederim yaffff ne demekkkkk :Dbaşak;121971 wrote:fevzi abi sizde siteye hoşgeldiniz çok tşk ler saol msk
hasan hocam çok tşk ler amin sizinde geçmişlenize rahmet mskHasan Hoca;121988 wrote:Aneyin ellerine sağlık.çok hoş ve sevdiğimiz bir tatlı türü.geçmişlerine rahmet...
----------------------
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.