Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Kuru Fasulye(zeytinyağlı)
Ulusal yemeklerimizden biride kuru fasulyedir.Atamız MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün en sevdiği yemeklerden biriydi.Özellikle kış aylarında yapılan etli veya zeytinyağlı kuru fasulye besin değeri yüksek bir yemektir.
malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
yapılışı:
fasulye bir gün önceden ıslatılır,ertesi gün suyu süzülür.soğanlar doğranarak sıvı yağda pembeleştirilir.5 su bardağı sıcak su ilave edilerek salçalar konulur,fasulye ilave edilir.düdüklü tencerede yaklaşık 30 dk pişirilirç15 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
not:tarif yaklaşık 6-7 kişiliktir.
Kuru Fasulye ( ZeytinYağlı )
kuru fasulye en sevdigim yemeklerden biridir annen yine döktürmüş ellerine sağlık teşekkür ettiğimi söyle
başakcım annenin ellerine sağlıkkk çok nefis görünüyooo
ama sana da TEŞEKKÜR ederimmmm
saolasınnnnnnnn :D
valla sulu yemegı severım ama ıkı gun ard arda hıc yemeyı sevmem fasulyeyıde severım ama fasulye yedıktetn sonra maça gıdınce hıc kosulmuyor mıdeyı çok yoruyor
memooo denedin heralde kardeşimmmmmm
yaw güleceğim yoktuuu hiççççç muhahahahahahahah
miksam annem adına çok tşk ler anneminde ellerine sağlıkmiksam1988;107508 wrote:kuru fasulye en sevdigim yemeklerden biridir annen yine döktürmüş ellerine sağlık teşekkür ettiğimi söyle
denedım kardeş hıc merak etmefevzi_cilkiz;107515 wrote:memooo denedin heralde kardeşimmmmmm yaw güleceğim yoktuuu hiççççç muhahahahahahahah
allah sonunuzu hayra yora kuru fasulyenin faydalarıda var onlarıda unutmamak lazım
21 PARE TOP ATIŞI YAPILIR DEMİ MİKOOOO :D:D:D
[güzelquote=fevzi_cilkiz;107511]başakcım annenin ellerine sağlıkkk çok nefis görünüyooo
ama sana da TEŞEKKÜR ederimmmm
saolasınnnnnnnn :D[/quote]
fevzi abicim esas ben size tşk ederim güzel yorumlarınız için saolun:)
allah seni ne yapsın fevzi neyse konuyu dagıtmayalım basak yemeklerin devamını beklerizzz teşekkürlerfevzi_cilkiz;107521 wrote:21 PARE TOP ATIŞI YAPILIR DEMİ MİKOOOO :D:D:D
neşelenin die yazdım yafffffffff :) devamı gelecek tabiiii mikoooo başak bizden esirgemezzz demi BAŞAKcım
miksam ve fevzi abi niye esirgiycez yemekleri canınız saolsun anneme çok tşk lerfevzi_cilkiz;107528 wrote:neşelenin die yazdım yafffffffff :) devamı gelecek tabiiii mikoooo başak bizden esirgemezzz demi BAŞAKcım
neyse konuyu daha fazla carpıtmayalım
kışın günü hoş oliyyyy
pilav ve tursu da süper duruyor :P
okulda cuma günlerini iple çekiyoruz cuma günü yemekhanede sabit kuru fasulye ve pilav çıkıyor en sevdiğimiz yemeklerden biri:Dbide üzüm hoşafı:D
Arkadaslar mumkun oldukca boyle yemek tarifleri koyarsaniz cok sevinirim.
ömer abi elimizden geldiği kadarıyla yemek tariflerini ekledik eklemeyede dewam edicez inş.saolunOmer Copur;107571 wrote:Arkadaslar mumkun oldukca boyle yemek tarifleri koyarsaniz cok sevinirim.
:pbende bu güzel yemek tarifleri için Başak'a teşekkür ederim. Bu pek değişik bi tarif olmamış ama oradaki salatayua diktim ben gözümü:p
iş bulamassan bi lokanta açç..iyi iş yaparsınn...:) yalnız tarıflerı verıyon da bı hazır yapıpı yollasan..uygulamalı olarak tadını kontrol etsek daha ıyı yorumlarda bulunabılırz sanırım...:)
aktive bende tşk ederim kuru fasulye milli bi yemeğimiz:)active;108105 wrote::pbende bu güzel yemek tarifleri için Başak'a teşekkür ederim. Bu pek değişik bi tarif olmamış ama oradaki salatayua diktim ben gözümü:p
iş bulamayacağımı sanmıyom yinede kısmet diyelim ya ben adreslere kargoyla yollayayım:Dboroboro;108107 wrote:iş bulamassan bi lokanta açç..iyi iş yaparsınn...:) yalnız tarıflerı verıyon da bı hazır yapıpı yollasan..uygulamalı olarak tadını kontrol etsek daha ıyı yorumlarda bulunabılırz sanırım...:)
walla sımdı olsa nasıl yerım walla daha yemek yemeye zaman bulamadım
SANAL LOKANTA DİYORUM
başak diyorum yaparsın diyorummm AMA ANLATAMIYORUMMMM !!!
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.