Resmi aç
içli köfte (nizip usulü)
Yöremiz yemeklerinden biri de içli köftedir.yapımı zahmetli ve lezzetli bir yemektir.
malzemeler
içi için
500gr kıyma
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 kg kuru soğan
karabiber,kırmızı biber,tuz
2 yemek kaşığı katı yağ
dışı için
4 su bardağı simit(ince bulgur)
250 gr çiğ köftelik et(çekilmiş)
1 adet soğan
2 avuç un
1 adet yumurta
tuz,karabiber ,pul biber
yapılışı
içi :kıyma kavrulur ,soğanlar küçük küçük doğranıp kıymaya ilave edilir kavurmaya devam edilir.iyice kavrulunca tuz ,biber ve ceviz ilave edilir.soğutulur.iyice soğuduktan sonra küçük sıkımlar yapılır
dışı:malzemeler karıştırılırak elimizi suya batırarak iyice yoğurulur.yoğurduktan sonra un ve yumurta ilave edilir.biraz daha yoğurulur.bir parça alınırak şekillendirilir .işaret parmağı ile oyulur içi konulup kapatılır.kızgın sıvı yağda kızartılır.sıcak servis yapılır.
not; ortalama 40adet çıkmaktadır.
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
İÇLİ KÖFTE(Nizip usulü)
Resmi aç
içli köftenin oyuluşu
mmmmm süper duruyo ellerinize sağlık :)

ufaklık çok tşk ler annemin ellerine sağlık
walla başak sana ne kadar teşekkür etsem azdır en çok sevdiğim üç yemekten birisi de içli köfte dir annemde ne güzel yapar canım çekti walla biraz getirsene bize yiyelim paylasım icin teşekkürler
miksam bende tşk ederim:) ablamla sizi davet ediyorum buyrun gelin:)
Başak Ellerinize Sağlik Nefis Görünüyooo Burdannn ;)
biz içli köfteyi suda haşlarız da siz kızartıyosunuz herhaldee....biliyormusunuzz hic kızarmış yemedimm:((
gencoo kardeş makbül olanı kızarmış olanıdır....nizip'te genelde haşlanmış olanı şeker hastaları yada farklı bi hastalığı olanlar için yaparlarrrGencOoO;100324 wrote:biz içli köfteyi suda haşlarız da siz kızartıyosunuz herhaldee....biliyormusunuzz hic kızarmış yemedimm:((
gencooo abi,içli köftenin kızarmışı çok lezzetli oluyo yemenizi tavsiye ederim:)
fevzi cilkız kardeşim doğru söylüyo haşlanmış olan diyetliler için
içli köfteyi huzeyfede güzel yapıyormuş bana özelden öyle dedi :D
Bak güzelim özelde yazdıklarımızı genele yazma....Sana uçarım bak....
iyi yapında yiyelim ozman :(
huzeyfe cümlede iki tane bak kelimesi kullanmışsın anlatım bozukluğu olmuş, öğren artık kocaman tavuk oldun :DHuzeyfe;100329 wrote:Bak güzelim özelde yazdıklarımızı genele yazma....Sana uçarım bak....
Yaw bak güzelim hanımkızımız buraya ne güzel bir konu açmıştı...Mahfettin güzelim konuyu...Dağıtma konuyu yaw...
he yaawww canım nasılda içli köfte çekti, şöyle iyi kızarmışından
bu saate yağlı yağlı bide.. bak işte bu satte haslanmışını yemen lazımm:DD:
ellerinize sağlık dün kayınvalidem yapmıştı yedik çok güzeldi...
haşlanmışını daha önce yemiştim ama kızarmış kadar güzel olmuyor tavsiyem kızarmışınıda ye..:)GencOoO;100324 wrote:biz içli köfteyi suda haşlarız da siz kızartıyosunuz herhaldee....biliyormusunuzz hic kızarmış yemedimm:((
mustafa abi çok tşk ler sizede afiyet olsunmustafabilici;100356 wrote:ellerinize sağlık dün kayınvalidem yapmıştı yedik çok güzeldi...
tşkler başakcım eline sağlık
yinemi acıktın hakan: )HakanSahin;100375 wrote:tşkler başakcım eline sağlık
maşallahı war benım babamda çok guzel yapar kımse elıne su dokemez yemek konusunda
bende çok guzel yaparım bazen yapıyom demı mehmet ama gecen kı daha güzel olmuştu
basak sen evde kalmayacaksın:) ellerin dert gormesin cok hos gozukuyor icim gitti valla:D annenlere cok cok selamlar tebrik ediyorum tekrardan seni cok guzel yetistiriyor. tam bi nizipli olucaksın:P( oylesin zaten:D)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.