Yöresel yemeklerimizden biride simit aşıdır,yapılması kolaydır ve lezzetlidir
malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı simit (ince bulgur)
1 adet soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz karabiber
yapılışı
soğan küçük küçük doğranarak az yağda pembeleşinceye kadar kavurulur üzerine iki bardak su ve salça ilave edilir kaynayınca bir bardak simit konulur suyunu tam çekmeden tencerenin altı kapatılır hemen servis yapılır yapılışı ve pişme süresi 10 dk dır
not
tarif 2-3 kişiliktir
başak;95086 wrote:mustafa abi topaç dediğiniz et kavurmasımı?
Evet topaç et kavurması.Eskiden buzdolabı olmadığı ve etin bozulmaması için doğranıp kavrulduktan sonra yağı ile birlikte topak şeklinde, hatırladığım kadarıyla bildiğimiz küpün içinde, yağı ile birlikte muhafaza edilirdi.Tabi yağ donuk vaziyette bildiğimiz katı yağ şeklini alırdı. Sonra bu etten alnır yemeklerin içine konurdu.İşte TOPAÇ bu. Daha fala bilgisi olan varsa paylaşırsa bizlerle mutlu oluruz.
walla bu yemeği yapmak çok kolaymış annem pişirirken öğrendim.yumurta pişirmekten kolay annemin ellerine sağlık
basakcım bi gün nizibe gelince pişirde yiyelim sanırım annen yanlış meslek seçmiş restoran :)çalıştırailirdi.
bu arada internete:( dalıp da derslerini ihmal etme walla annen seni iple tavana asar.:D
Mustafa KANAL;95259 wrote:Evet topaç et kavurması.Eskiden buzdolabı olmadığı ve etin bozulmaması için doğranıp kavrulduktan sonra yağı ile birlikte topak şeklinde, hatırladığım kadarıyla bildiğimiz küpün içinde, yağı ile birlikte muhafaza edilirdi.Tabi yağ donuk vaziyette bildiğimiz katı yağ şeklini alırdı. Sonra bu etten alnır yemeklerin içine konurdu.İşte TOPAÇ bu. Daha fala bilgisi olan varsa paylaşırsa bizlerle mutlu oluruz.
kepetto?;95261 wrote:basakcım bi gün nizibe gelince pişirde yiyelim sanırım annen yanlış meslek seçmiş restoran :)çalıştırailirdi.
bu arada internete:( dalıp da derslerini ihmal etme walla annen seni iple tavana asar.:D
hasan abicim derslerimi ihmal etmem :)yok yok beni asmaz benim annem birtanedir nasıl hakkını ödeyeceğiz bilemiyom:)