BELİ KIRIK
Yöresel yemeklerimizden biride beli kırıktır.Nizipliler bu yemeği severler.
malzemeler:
4 patlican
300 gr kıyma
2 domates
1 adet soğan
karabiber,tuz
1kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 çay bardağı su
yapılışı:
patlicanlar şerit şeklinde soyulur.birbirinden ayrılmayacak şekilde kesilir.kıymanın içine soğan doğranır tuz karabiber konularak yoğurulur,küçük köfteler yapılarak patlicanların arasına konulur,tepsiye konulur üzerine doğranmış domates ilave edilir.salçalar 1 çay bardağı suda eritilerek tepsiye dökülür.fırına konulur. pişme süresi yaklaşık65-70 dk dır.
not:yemek 4 kişiliktir
ebet başak annenin ellerine sağlık benimde dizimi kırdın :D çok sevdiğim yemeklerden biri allahım allahım ne güzelde duruyo nar gibi pişmiş valla :D hafiften kırmızılaşmış ohhh mis gibi ellerinizie sağlık daha başla ne sölenebilir kiii :)
fevzi_cilkiz;94485 wrote:ebet başak annenin ellerine sağlık benimde dizimi kırdın :D çok sevdiğim yemeklerden biri allahım allahım ne güzelde duruyo nar gibi pişmiş valla :D hafiften kırmızılaşmış ohhh mis gibi ellerinizie sağlık daha başla ne sölenebilir kiii :)
fevzi_çilkız çok tşk ler.bizim evdede bu yemeği sadece babam sever ve babam için yapılır bu yemeğe babamında dizi kırılıyo:D
HakanSahin;94527 wrote:tşkler başakcım. ama patlıcan kebabınada benziyor.farkı neymiş başakcım
hakan abicim çok tşk ler.beli kırığa salçalı su ilave ediliyomuş.tarifini okumadınızmı abicim.hem evleniyorsunuz:) yemek yapmayıda öğrenmeniz gerekiyo benim babam pazar günleri yemek yapar.yemek sabittir fırında patlican kebabı :Dbenimde en sevdiğim yemek tabiki
başakcım yemek tarifin için saolasın anneninde seninde ellerine sağlık babanın bu yemeği çok sevdiğini biliyorum o kadar yiyor hiçte kilo almıyor maşallah
ev sahibime bu siteyi tavsiye etttim girip yemek tariflerine bakıyomuş size teşeküür ediyor