Resim kaynağı
malzemeler
2 su bardağı loglaz
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ(isteğe göre,katı yağ veya tereyağ ı olabilir
not tarif 4 kişiliktir
YAPILIŞI
loglaz yıkanır ve tencereye 5 bardak su konulularak loglazlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.piştikten sonra salça sı ve tuzu ilave edilir.bulguru ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirilir.pilav suyunu çektikten sonra yağı tavada kızdırılarak pilava dökülür.10 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
başak artık yemekleri sen yap ayıp oluyor valla yazık değil mi annene hergün fotosunu cektirmek için yemek yaptırıyosun öğren artık :) emek veren ellere sağlık
a_Lee;90684 wrote:başak artık yemekleri sen yap ayıp oluyor valla yazık değil mi annene hergün fotosunu cektirmek için yemek yaptırıyosun öğren artık :) emek veren ellere sağlık
vakti geldiğinde elbet bende yemek yapmayı öğrenirim.:Dacelesi yok.tşk ler
GENCOOO sen hiç hayatında loğlazlı pilav görmedin demek.görüntü resimdeki gibi olur.hem nimete bişeye benzetemedim denmez günah walla çarpılcan
bulgurun tadına tad katan loğlaz olduğunu ilk defa öğrendim.harika bir tadı var,bundan sonra bulguru loglazla yapacağım.ellerinize sağlık başakcım değişik bir damak tadı herkese tavsiye ederim.
basakcım bende valla ilk görünce yanmıs sandım ehuehue:)) ama demek sekli öyle oluyomus eminim tadıda güzeldir yemedim ama burda sayende yeni şeyler ögrenmiş oluyorum tesekkürler cnm