Geleneklerimiz Anılarımız

Ha, hı, cık!...

Görüntülenme: …

Kemal Cengiz Üye
Hâ mı desem, evet mi?
Hı mı desem, tamam mı?
Cık mı desem, hayır mı?
Anlayan anlıyorsa
cevaplanıyorsa isteklerim
ha da derim, ne var da;
hı da derim, öyle mi de;
cık da derim, olmaz da…
Ne fark eder
Ne değişir
Kime ne?...
Bir ağız ki
o kadar
dar;
ıkınsan da ıkınmasan da
sıkılsan da sıkılmasan da
yirmidokuz harfin tamamı
aslında/esasında bir tek bir hece eder.
Ha da desem, evet de;
hı da desem, tamam da;
cık da desem, hayır da
sözde mi aramalı inceliği-kabalığı
özde mi, tavır da mı?
Dediğimi benden önce
muhakkak ki demiştir milyon kişi.
Dediğimi benden sonra
Muhakkak ki diyecektir milyon kişi…
Anlam anlam ha’lanacak
şüphe şüphe hı’lanacak
tepki tepki cık’lanacak milyon kişi…
Sen
aslını/esasını
kökünü/kömecini
bir türlü bulamazsın:
Sevda kimin icadı?...
‘’Aha bunun’’ diyemezsin!
Onmaz hasreti kim çekmekte?...
‘’Aha şu’’ diyemezsin!

Aşk
üretken bir tutku mudur
yoksa bir dilim ekmek midir?
Ozan
Yunus mudur, Pir Sultan mı,
Nazım mıdır, Neruda mı,
sen misindir, ben mi;
söyleyen midir, söyleten mi?...
Sahi
ilk kim demiştir
yürek yürek
coşku coşku
özgürce
‘’selam olsun sevgiliye’’…
İlk kim yatmıştır
zindanda
düşünce suçlusu olarak?
İlk kimin diline pranga vurulmuştur
sansür sansür;
kim doldurmuştur feryat-figan ömürlük çile;
ilk kim olmuştur
halkın gerçekçi, doğrucu sesi?
Bilir misin,
ha demesiz, hı demesiz, cık demesiz
arı bir dil ile der misin,
tarifleyebilir misin,
katıngısız, kullanmasız yirmidokuz harfi?...
Ha mı desem, ‘’ne var!’’ mı?
Hı mı desem, ‘’seni hınzır seni’’ mi?
Cık mı desem, nazlı/tuzlu ‘’olmaz’’ mı?
Bence hepsi aynıdır!...
Anlamları bellidir!…
Yirmidokuz harfli,
tek heceli
alnı açık
ha’lı, hı’lı milyon cık!...
Not: Haziran 1979’da Türkçe kavram kargaşasına ‘acep’ ayaklı iştirak olur mu, düşüncesiyle karalamışım!?... Eee, serde duygu yüklü esintiler var ya!...
sihirli aşk2 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
valla siz bir harikasınız Kemal bey ne kadar anlamlı dizelerdi öyle gönülden kutlarım sizi...alkış
YusufSerce Üye
Guzel bir calisma olmus Kemal bey abimiz.
ziya_eren27 Üye
ellerine ve yüreğine sağlık kemal abi paylaşım icin teşekkurler
Mustafa Bilici Üye
çok güzel bir paylaşım kemal abi yüreğine sağlık..
ebruli27 Üye
gerçekten harika kemal abicim eline yüreğine düşüncene sağlık
Kemal Cengiz Üye
Sihirli aşk2'ye, YusufSece'ye, ziya_eren27'ye, Mustafa Bilici'ye ve ebruli27'ye duyarlılıklarından ve içtenliklerinden ötürü teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım...
Not: Dil sorununa şiirsel bir yaklaşımda bulunmak istemiştim, ama gördüm ki, bu sitede halden de, dilden de anlamayanların sayısı bir hayli çokmuş...
YusufSerce Üye
Kemal Cengiz;189944 wrote:Sihirli aşk2'ye, YusufSece'ye, ziya_eren27'ye, Mustafa Bilici'ye ve ebruli27'ye duyarlılıklarından ve içtenliklerinden ötürü teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım...
Not: Dil sorununa şiirsel bir yaklaşımda bulunmak istemiştim, ama gördüm ki, bu sitede halden de, dilden de anlamayanların sayısı bir hayli çokmuş...

Bu siteminizin sebebi nedir Kemal bey abimiz?
nizipli01 Üye
evet abi kendinizmi yoksa bir yerden mi aldınız
secretgarden Üye
çok begenerek okudum güzel ve anlamlı bir şiirdi tebrikler saygılar...
Kemal Cengiz Üye
Sevgili yusufSerce, benimkisi sitemden de öte doğru bir tespit. Çünkü, bu sitenin birçok bölümünde işlenen (genel ya da Nizip ile ilgili) ciddi konulara katılım ve ilgi 'genelde' çok az oluyor... Ki bu durum beni rahatsız ediyor; sitenin ağırlığı adına.
Kemal Cengiz Üye
Sevgili nizipli01, şiiri kastediyorsan, benim. Bir başkasının olsaydı ismini belirtirdim. ilginize teşekkürler...
murat coşkun Üye
sevgili büyügümüz ,kemal abimiz....(siz beni çok küçük olduğumdan tanımazsınız ama ben sizi tanırım...) şiiriniz karşısında nutkum tutulduğundan,büyüleyici bulduğumdan-vallahi abartmıyorum-mukabelede bulunamadım..bu kadar mana dolu,ve estetik bir şiir ??? serbest şiire mesafeli duran ben???? aldım ağzımın payını! .düz bir teşekkür,yahut takdir kelimeleri kifayet etmeyecek diye çaresiz kaldım...ne denir ki? marifet ve zihniyet noktasında sizi hayran hayran takip etmek ,haddimizi bilip ,yanınızda efendi efendi oturmaktan başka ne yapabiliriz ki ?bu kadar güzel yazıp,karşınızdakini yazma çaresizliğine ittiğinizin farkındamısınız..kalemin bu denli yakıştığı o güzel ellerinden öpüyorum
Kemal Cengiz Üye
Sevgili secretgarden'a teşekkürler...
murat coşkun Üye
sevgili kemal abi...(siz beni tanımazsınız.çünkü küçüktüm.19 yıldırda istanbuldayım.) serbest şiirden hiç hazzetmem..ama şiiirinizi okuyunca nutkum tutuldu...olağanüstü güzel ve olaganüstü bir tema...hemen teşekkür etmek istedim.teşekkür ve takdir hislerimi ifade edecek derecede güzel ifade bulamadım.sevgili abim..sizin bu güzel eseriniz karşısında hayran hayran okumaktan başka ne yapabiliriz ki? üstadın yanında efendi efendi durmak yapılacak en güzel saygı davranışı olsa gerek...sizi takdir etmeyi bile size karşı haddini bilmemek olarak telakki ediyorum...
not:gençlik yıllarımda tanıdığım en donanımlı insan sizdiniz..ellerinizden öperim.
Kemal Cengiz Üye
Sevgili murat coşkun (hacımurat), (çok azına sahip olduğum ama sizleri mahcup etmemek için caba sarfettiğim birçok meziyet(sizlikler)ime dair belirtmiş olduğunuz takdir, teveccüh ve iltifatlarınız için teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
YusufSerce Üye
Kemal Cengiz;190580 wrote:Sevgili yusufSerce, benimkisi sitemden de öte doğru bir tespit. Çünkü, bu sitenin birçok bölümünde işlenen (genel ya da Nizip ile ilgili) ciddi konulara katılım ve ilgi 'genelde' çok az oluyor... Ki bu durum beni rahatsız ediyor; sitenin ağırlığı adına.

Sanirsam ortak kanaati tasiyoruz Kemal bey abimiz. Rica etsem biraz daha acar misiniz konuyu?
Kemal Cengiz Üye
sevgili YusufSerce, bunun açılımı 'aslında' başlı-başına bir tartışma konusudur... Ki, sitenin içerik ve nitelik politikasını(!) sorgulamaya ve de yeniden 'çeki-düzen bazında' yapılanmasına kadar götürür, bizi...
Ve bu, bir köşe yazısı içinde, mesajlarla tartışılıp, çözümlenemeyecek kadar ciddi, sorunsal bir konudur.
Site politikası, sitenin dernekleşmesi (vakıf, lokal vb yapılanmalar), konu tespitleri, üye sorumluluk alanları, katılımcılık şartları, üyelik standartları ve özellikle de Nizip ile ilgili konulara duyarlılığın arttırılması, mesajlarda konu dışına çıkılmaması gibi konuların, geniş katılımlı bir toplantıda dillendirilip, ele alınıp; tezler ve anti-tezlerle sentezlenmesi gerekir, düşüncesindeyim.
İlgi ve duyarlılığınıza 'tekrar tekrar' teşekkür eder; siz, admin ve diğer tüm üyeler ne der, bilemem!...
Gökhan Dokuyucu Üye
Kemal abim yine döktürmüşsün Helal olsun sana.
Türkçeyi bu kadar güzel kullanan birini tanımak bana onur veriyor.
Yıllar önce yazılmış bir yazı hala güncelliğini koruyor bu da ayrı bir güzellik.

Abi bu şiirlerinin bir kitabını çıkarma zamanı gelmedi mi artık?
Elimden ne gelirse her türlü yardıma açığım.
Kemal Cengiz Üye
Sevgili Gökhan Dokuyucu'ya iltifat ve moral desteği için teşekkürler.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim