Yöremizin vazgeçilmez yapımı kolay en lezziz, yaz mevsimi yemeklerimizden biridir. Yapılışı:
Top patlicanlar fırında közlenir,
kabukları soyularak içi bıçakla doğranır.
İsteğe göre kıymalı soğanlı, sade domatesli, yoğurtlu yapılabilir.
Bütün çeşitlerinin içine sarımsak ilave edilmelidir.
ya yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, her taraf yemek resmi her taraf yemek konusu, ben şimdi bunlardan yemezsem yatamam....çabuk bana bunlardan bulun
Nizipli_subutay;77471 wrote:Ya söğülmeye de et koyanı ilk defa görüyorum. Biz de üstüne kızdırılmış zeytten başka birşey koymazlar. Denemem lazım. Teşekkürler.
ya arkadas seçip seçip konu açıyosunuz yavvvvvvvvv
bu istanbulda yyeyemedigim daha dogrusu isredigim sekilde yeyemediğim yemekler yüzünden hasta olacam yeter yeter sizin yaptıgınızı cimbomlu yapmaz deyilmi subutay betı
arkadaşlar tam zamanı şimdi patlıcanlar közlemey başlanırsa öyleyehazırolur nasıl isterseniz öyleyapın afiyetolsun başak anennin eline saglık seninde emeyine sitede yayınladıgın için teşekürler selamlar
Evet ya. Kaç haftadır konserve yemekten anam ağladı. Tez elden Nizip'e varsak da şöyle 5-10 kilo alsak...
muratciloglu;77493 wrote:ya arkadas seçip seçip konu açıyosunuz yavvvvvvvvv
bu istanbulda yyeyemedigim daha dogrusu isredigim sekilde yeyemediğim yemekler yüzünden hasta olacam yeter yeter sizin yaptıgınızı cimbomlu yapmaz deyilmi subutay betı
siz orada yerken bizde gurbet elde resmine bakalım . çok özledim ama fırınımız yok (öğrenciyiz işte kuru ekmeğe talim) napalım kısmet dönebilirsek ilk işimiz söğülme yemek olsun.Saygılarımla..
BAŞAK ÖNCELİKLE ELLERİNİZE SAGLIK.İSTANBULDAKİ PATLICANLAR LA FAZLA TADI OLMUYO NİZİP PATLICANI OLCAKKİ BAK SEN O ZAMAN TADA ÜSTÜNE BİRAZ TANELENMİŞ NAR VEYA NAR EKŞİSİ TABİ İSTEGE GÖRE "sevik tama yoorum..."
Huzeyfe;77423 wrote:ya yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, her taraf yemek resmi her taraf yemek konusu, ben şimdi bunlardan yemezsem yatamam....çabuk bana bunlardan bulun