Nizip'li olupta Mazlum kitapevini bilmeyen yoktur. Çocukluğumuzun tek kiatpçısı,tek gazete bayisi,kırtasiye malzemesi satan ilk ve tek yerlerden birisiydi. Geçenlerde tesadüfen ticaret odasında karşılaştığımız Mehmet abiden o günelere ait bir resim istedim sağolsun kırmadı ve malime yolladı. Bende sizleri eski günlere götürmek için bu nostaljik fotoğrafı yayınladım.
Geleneklerimiz Anılarımız
''MAZLUM'' Kitapevi vardı bir zamanlar...
70'Lİ YILLAR, delikanlı çağlarımız, yine andık o güzelim yılları Allah gönlünüze göre versin, gene genclik yillarima gittim, benim icin cok degerli bu ESERLER. Şükranlarımla.
orhan mazlum kitap evinin sahibi sinan oğuz değilmiydi yanlış hatırlamıyorsam
şimdiki ceyar halilin dükkanı
Evet yıllar ne kadarda çabuk geçiyor. Tüm okul kitaplarımız Mazlum Kitabevine gelirdi. Çocuk dergilerimiz... Sonra birde Fantom, tommiks :)
gazete ansiklopedi verirdide sabahın 5inde 6sında kalkar sıraya giderdik...
Bide kupon biriktirirdik küçücük bir teyp veya bir kitap için,topladığımız kuponları vermek için uzun kuyruklara girerdik. Hey gidi günler heeey !!!
Ben diyorum admin niye böyle esprici:) tommiksin yüzünemiş:D
Üstad senden alıştık.pala;66824 wrote:70'Lİ YILLAR, delikanlı çağlarımız, yine andık o güzelim yılları Allah gönlünüze göre versin, gene genclik yillarima gittim, benim icin cok degerli bu ESERLER. Şükranlarımla.
SAHİPLERİ ÇOK YAKIN DOSTLARIMIZDI. BEN 1987 YILINDA TANIŞTIM. YANİ AKLIM ERMEYE BAŞLADIĞINDA :))
ATLADIĞINIZ BİR ŞEY VAR GALİBA YAZIYI YAZANLAR SANIRIM 30 LU YAŞLAR VE ALTI.
ORANIN ESAS SAHİBİ ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI GİBİ MAZLUM BEY İDİ YANİ MAZLUM KURT.
SİNAN OĞUZ ORAYI DAHA SONRA DEVRALDI VE DEVRALDIKTAN SONRA ESKİ İSMİYLE DEVAM ETTİ VE ÖYLEDE KALDI.
evet mazlumlu yıllar aradıgımız her türlü kitap ve mecmuanın tek adresiydi.
Haklısınız Aynen Öyleymiş.Bende Bugün Öğrendim.küçük mahmut;66978 wrote:ATLADIĞINIZ BİR ŞEY VAR GALİBA YAZIYI YAZANLAR SANIRIM 30 LU YAŞLAR VE ALTI. ORANIN ESAS SAHİBİ ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI GİBİ MAZLUM BEY İDİ YANİ MAZLUM KURT. SİNAN OĞUZ ORAYI DAHA SONRA DEVRALDI VE DEVRALDIKTAN SONRA ESKİ İSMİYLE DEVAM ETTİ VE ÖYLEDE KALDI.
ALTTA Kİ RESİM OTURANLAR NRT HABER SPİKERİ MAHİR TELDÜZEN POLİS MEMURU ABDULLAH YORULMAZ MURAT KAHTAMAN CEM ERDOĞAN MİNİ SPESİAL MEHMET TELDÜZEN SAHİBİ SİNAN OĞUZ VE MEHMET TAŞDEMİR ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ ELİNE SAGLIK MAZİYİ HATIRLADIK
Mehmet abi ve Mehme Teldüzen abilerimi tanıdım ama diğerlerini maalesef hatırlayamadım.
Mazlum kitap evini benim zamanım olarak gazete bayii olarak aklımda kalmıştı, bazı zamanlar gazetenin bir eki için erkenden gittiğimi bile hatırlarım
Okul kitaplarını ise orayı hep pahalı satan yer olarak aklımızda kalırdı :)
yinede Nizipe damgasını vuran ve bir zamanların olmazsa olmazıydı bence...
ORHAN İYİ BAK TEKİN GÜMÜŞTAŞ VE RAHMETLİ AHMET TAŞDEMİRİ NASIL TANIMAZSIN
Yaşlandık galiba hafızamızda tökezlemeye başladı :d
tuncelideki şehitlerimiz ve yaralılar için dua edelim arkadaşlar siz orda evinizde rahat yatarken bizim burda gözümüzde uyku yok
MAŞALLAH MEHMET TELDÜZEN ESKİDEN DE ÇOK YAKIŞIKLIYMIŞ
yıllar çok hızlı geçiyor
Yolcu 73,öyle deme hepimiz bir şekilde o köprüden geçtik bizde oralardayken sizde evinizde rahat yatıyordunuz.
Asla şehit cenazesi görmek istemiyoruz ve her duyduğumuzda gerçekten çok üzülüyoruz.
( ALLAH YOLUNDA ÖLENLERE ÖLÜLER DEMEYİN ONLAR DİRİDİRLER VE RABLERİ KATINDA RIZIKLANDIRILMAKTADIRLAR) AYET-İ KERİME MEALİ.
mazlum kitapevini bende hatırlıyorum.ilkokuldayken okul ihtiyaçlarımı oradan alırdım.cumhuriyet ilkokulunda okumuştum.
ÖMER KISA SENDE YAKIŞIKLIYDIN KÜÇÜK KEN SENİNDE RESMİN VAR HAFTAYA YAYINLAYALIM
abi ne yani ömer kısa şimdi çirkinmi onumu demek istiyorsun :D bence şimdide iyi :Dsevilmarket;67513 wrote:ÖMER KISA SENDE YAKIŞIKLIYDIN KÜÇÜK KEN SENİNDE RESMİN VAR HAFTAYA YAYINLAYALIM
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.