Benim anlamadıgım 30 yıllık çagın ihtiyacına cevap veremeyen bir anayasa degişiyor özelliklede temel alanlarda parti ve siyaset niye karıştırılıyor bu işe anlamadım.
Eger bu demoktatik bir haksa Liderlerin dahi konuşup görüş beyan etmemesi lazım. Zira mecliste görüşüp tartışıp kavga etmişler anayasa makmemesine şikayet etmişler hala pari ve grup kararı ile konuşmak hangi vatansevgisine hangi demokratik anlayışa sıgar lütfen birde bu pencereden bakalım
selamlar
Anket
12 Eylül Referandumunda Oyunuz Ne Olacak?
Ülkücü demek sadece o partiye oy verenler anlamına mı geliyor nedir ?
Sonra ülkücülermi belirleyecek bu oylamanın kaderini anlamadım, iki mesajdan biri ülkücülüğe geliyor.
Ben gene sonradan(6-7 senedir) girdim ve oradayım.Ha şunuda söyleyim,Benim idolüm ATSIZ'dır Türk Milliyetçiliğidir. Peki size ne demeli bukalemin gibi olmuşsunuz,yeri gelirse ALPEREN yeri gelirse ÜLKÜCÜ.Sandığa gelince AKP li.Cali;233140 wrote:o Zaman Sonradan Ulkucu Cemaate girenlerde Ben Ulkucuyum demesin...
BBP ve AKPARTI anayasaya evet diyor...
Mhp ve Bdp Hayir diyor...
Fark Burda iste memet abi. Tabi gormek isterseniz...
Birde ne yazikki Turkuculerin Yuzunden Ulkucu Olamadik...
Varsın herkesin yolu açık olsun:) Birbirimizi kırmayalım.Hayır'lı:) olsun
arkadaşlar hoş olmayan yazılar yazılmaya başlandı mehmet patlıcan ve sıcaklar seni yordu galiba.
Yine söylüyorum ben geçmişte yapılan zalimligin yargılanması ve temel hak ve hürriyetlerimiz açısından ülkücü arkadaşların evet diyecegini sanıyor ve tahmin ediyorum dedim ve yinede diyorum bunda bir kötülük ve yanlışlık yok.
Ha! burada ila cevap yazılacaksa kimse şöyle böyle konuşmasın diye itici ve agrasif yaklaşmaktansa.
Agabey teşkilat olarak biz bu şekli ile anayasa yapanlara oy vermiyecegiz siz veya bir başkası bizi anlamadan yazıyor biz esası anlatıyor ve konuşuyoruz siz usulü hukukta bir kaidedir bu anayasanın usul olarak bu şekilde çıkarılmasından dolayı karşı çıkabilirsiniz ama biz içerik olarak 30 yıllık kökne sistemin ve kanunların degişmesi açısından söylüyoruz had,ise bu bunun için o sözü sarf ettim
Arkadaşım kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok lütfen şu grup bu grup yazmayalım denir kalkıpta bir insana dönekti koltuk meraklısıydı denmez
12 Eylül tabiki olması lazımdı oldu tartışılan 12 eylül degil yapılan zulum ve haksızlıkar
Ben 3 yıl atanamadım suçum ne yok biz seni fişledik suçumuz fişlenmek
Bize dönek diyen insanlar acaba biliyorlarmı gecenin 2 sinde elektrik ve copun ne oldugunu sabahlara kadar betonlarda yatmanın ne oldugunu gece kolunuzu duvara uzatıp elparmaklarınızla duvara dayanıp kuvvet almamamk içim
yerde su üzerinde şişmiş kan oturmuş ayaklarınızındahi üstüne bastırnmadan ayak parmaklarınızın üzerinde sabahlara kadar bekletilmeyi bilirlermi acaba saba kadar kaç kere Allaha YARAP CANIMI alda kurtulayım diye yalvardıbızı bunlar bilmez 18-25 yaşlarımızın nasıl heba oldugunu bunlar bilmez sabahlara kadar morarmış el ve ayak sızısı ile su içinde betonda yatmayı o soguklarda bunlar bilirmi acaba 24 saate bir kez tuvalete gidildigi ah ah yazacak çok şey var amma bu kadar yeter sanırım
selamlar lütfen bir birimizi sevelim kırmayalım
Memet, birbirimize yakıştırma yapmayalım istersen. üç beş gün sonra referandumda biter, yine yüz yüze bakacağız. Hele biri çıksın da şu referandumda neyi oylayacağız, aklı başında madde madde yazsın . yorum yapmadan. Yorumlamayı sonra yaparız, nasıl olsa hepimiz uzmanız :Dmehmet karakaş;233144 wrote:Ben gene sonradan(6-7 senedir) girdim ve oradayım.Ha şunuda söyleyim,Benim idolüm ATSIZ'dır Türk Milliyetçiliğidir. Peki size ne demeli bukalemin gibi olmuşsunuz,yeri gelirse ALPEREN yeri gelirse ÜLKÜCÜ.Sandığa gelince AKP li.
Sende durup durup neyi oylayacağız deme:) Yaz maddeleri konuşalım:)admin;233149 wrote:Memet, birbirimize yakıştırma yapmayalım istersen. üç beş gün sonra referandumda biter, yine yüz yüze bakacağız. Hele biri çıksın da şu referandumda neyi oylayacağız, aklı başında madde madde yazsın . yorum yapmadan. Yorumlamayı sonra yaparız, nasıl olsa hepimiz uzmanız :D
Valla bilmiyorum !
Bilen olduğunu da sanmıyorum !
Evet diiicez.. Haaaayır diiicez.
Niye ?
Parti liderim öööööle diyor.
Ey...
Sür liderim sür
İlkini ben biraz sonra yazıp atayım hahhhhhhh şöyle ya birbirimizi incitmenin ne alemi var kareşlerim Allahın büyük rahmeti gelip insanları kucaklamassa ne siyasetçi ne liderler nede insanlar düzelir bu asırda akkıl izan sahibi insanlar güzellik yaşar allah şüküer hepimiz akıl ve izan sahibiyiz
Selamlar
Benim HAYIR dememim nedeni;AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da dayatmaya getirdi.O kadar parti var ülkenin Anayasası değişecek görüşme yok,fikir alma yok.Ben yaptıl oldu mantığıyla hareket ediyor.Bu Anayasanın temel değişme nedenide Askeriye ve yargıdır.
Adminim sür liderim sür demiş.Bunu en iyi yapan AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dır:)
mehmet biraz veya çogunlukta dayatma mecur bu konuda haklısın ancak burada mukalefetin iki liderininde hataları var.
askeri ve yargı mevzusunu burada alenen yazmak biraz hoş olmaz diye fazla yazmak istemiyorum ancak şu kadarını yazayım bu adamlar osmanlıdan bu yana generellige yani kurmaylıga terfi sistemini ele geçirmişler malesef ülkücü olan kurmayı bile paşa yapmamak için önünü tıkıyorlar esas hesaplaşma bunun üstünde cereyan ediyor balyoz falan ön plan arka plan benim bahsettigim mesele
Selamlar
13 Mayıs 2010 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27580
KANUN
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELERİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No. 5982 Kabul Tarihi: 7/5/2010
MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” cümlesi ve maddeye bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.”
Yapılan kanun degişikligi ve resmi gazete bu
Şimdide Anayasanın asıl maddesini buraya atacagım
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
(Değişik: 9.2.2008 - 5735/1 md.) Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.(*)
(*) 9/2/2008 tarih ve 5735 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkranın“bütün işlemlerinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmiştir. Ancak daha sonra aynı ibare, Anayasa Mahkemesinin 5/6/2008 tarih ve E.2008/16, K.2008/116 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir (Resmî Gazete, 22 Bunu bari sen söyleme. Akp parti parti dolaşıp paketi izah etmeye çalışmadımı ? Mhp ve Chp randevu bile vermedi. Yanlışım varsa düzeltin. Nasıl ondan sonra uzlaşma olmalı yahu dersiniz :) İlginçmehmet karakaş;233153 wrote:Benim HAYIR dememim nedeni;AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da dayatmaya getirdi.O kadar parti var ülkenin Anayasası değişecek görüşme yok,fikir alma yok.
Bende dolaşırım öyle adminim:) Benim fikrim aha bu bunu bunu değiştirecem.Sende buna evet de.Bu fikir sorma işini Tayyip Erdoğan çok iyi yapıyor,ortaya bir laf atıp tartışalım diyor ondan sonra bildiğini okuyor:)
Evet birinci maddenin yorumu her kardeşim iz bir çalışma yaparsa aydınlanmış oluruz
TBMM Genel Kurulunda, kabul edilen anayasa değişikliği şu düzenlemeleri içeriyor:
Kadın-erkek eşitliği konusunda alınacak tedbirler, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamayacak. Çocuklar, yaşlılar ve özürlüler ile harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacak.
Buradaki incelik şu magdur olan şehit yakınları işe alınıyordu amma çok sıkıntı vardı bu konuda özellikle gazilerimiz bu anayasada yazmadıgı için imtihansız işe alınamıyor kanundışı alınsada çok sıkıntı vardı yine harp maülü sayılamayacak sıkıntılar vardı. bunlar kısmen aşıldı.
Ancak uzman çavuşalrın emeklilik ve bazı özlük haklarındaki MHP nin getirdigi düzenlemeyi AKP gece çalışmaları sebebi ile algılayamadıkları için başka bir kanuni düzenlemeye kaldı örnek olarak işe lise ve yüksek okullu uzman çavuş işe bu diploma ve sınav ile alınırken maaş ve özlük hakları düznenlemesi orta ögretime göre yapılmakta bu sıkımtıyı MHP izmir milletvekili meclise taşıdı amma AKP göremedi malesef
amma olumsuluklar her devirde olacak inşallah hepsi düzelir
Selamlar
"Hele tamam gel bakalım elinde ne var" diyelerdi. "Böyle olmaz bunu bu şekle getir" diyelerdi. Sonra halka çıkıp dediğimizi yapmadılar diyelerdi.mehmet karakaş;233158 wrote:Bende dolaşırım öyle adminim:) Benim fikrim aha bu bunu bunu değiştirecem.Sende buna evet de.Bu fikir sorma işini Tayyip Erdoğan çok iyi yapıyor,ortaya bir laf atıp tartışalım diyor ondan sonra bildiğini okuyor:)
2. fıkra neresi anlamadım. Zaten o şekilde bir değişiklik olursa bişey olacağa benzemiyor. Bu maddede bişey yok anlaşılan. Oylayacağımız başka hangi maddeler var ?fsoyarik;233155 wrote:13 Mayıs 2010 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27580KANUNTÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELERİNDEDEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUNKanun No. 5982 Kabul Tarihi: 7/5/2010 MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” cümlesi ve maddeye bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” Yapılan kanun degişikligi ve resmi gazete bu Şimdide Anayasanın asıl maddesini buraya atacagım X. Kanun önünde eşitlik MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek: 7.5.2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. (Değişik: 9.2.2008 - 5735/1 md.) Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.(*) (*) 9/2/2008 tarih ve 5735 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkranın“bütün işlemlerinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmiştir. Ancak daha sonra aynı ibare, Anayasa Mahkemesinin 5/6/2008 tarih ve E.2008/16, K.2008/116 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir (Resmî Gazete, 22
Arkadaşlar eğer bir şeye CHP karşı çıkıyorsa bilin ki o iş halkın menfaatinedir, burada herhangi bir partiye oy atılmayacak, anayasa oylanacak. Tartişan bir çok kişi oylanacak anayasının değişen maddelerini bile bilmezken sırf; yok dayattıydı yok görüşmediydi yok biz zamanında çok çektikdi v.s v.s demenin bir mantığı yok.Sevgili kankam Mehmet, 12 eylül darbesini alkışlar bir tavır sergilemişsin hiç sana yakışmadı, kardeşim en kötü demokrasi bile darbeden iyidir...Şimdi sitedeki bu iş; kör gidiyor yol gidiyor hesabına dönüştü.Karşı gelenler niye karşı geldiğini,evet diyenlerde niye evet dediğini bilmiyor.Bilen varsa yazsın da kör kuyuya taş atmayalım.Birde yok sen önceden ülkücüydün ben sonradan oldum bunlar yanlış işler.12 Eylülden önce fikircilik vardı şimdi artık fikircilik yok insanlar dün ülkücüyken bugun AKP'li, Saadetli,Doğruyolcu veya tam tersi ülkücü olabilir.Ülke menfaati doğrultusunda çalışan dürüs bir parti varsa destekleriz.Bunun adının ne olduğunun ne önemi var, takım tutar gibi parti tutma devri bitmiştir, derim ben.
Menes agzına saglık kardeşim hislerimizi çok güzel özetlemişsin.selamlar
ikinci degişiklik maddesi
MADDE 2 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 20 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin esas ve usuller kanunla düzenlenir.”
daha önceki anayasa maddesi
MADDE 20.– Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. (Mülga cümle: 3.10.2001-4709/5 md.)
(Değişik: 3.10.2001-4709/5 md.) Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak, usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz ve bunlara el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar.
Bu ne yaaaaaa:Dfsoyarik;233159 wrote: Ancak uzman çavuşalrın emeklilik ve bazı özlük haklarındaki MHP nin getirdigi düzenlemeyi AKP gece çalışmaları sebebi ile algılayamadıkları için başka bir kanuni düzenlemeye kaldı örnek olarak işe lise ve yüksek okullu uzman çavuş işe bu diploma ve sınav ile alınırken maaş ve özlük hakları düznenlemesi orta ögretime göre yapılmakta bu sıkımtıyı MHP izmir milletvekili meclise taşıdı amma AKP göremedi malesef amma olumsuluklar her devirde olacak inşallah hepsi düzelir Selamlar
Bu Mesaji ayakta alkislarim... Etnik Milliyetcilik, kafa tascilik, idol felan bunlar bos seyler, Hani Allahin rizasi Hani Resul sevgisi Hani Ummetcilik.............M.ENES;233163 wrote:Arkadaşlar eğer bir şeye CHP karşı çıkıyorsa bilin ki o iş halkın menfaatinedir, burada herhangi bir partiye oy atılmayacak, anayasa oylanacak. Tartişan bir çok kişi oylanacak anayasının değişen maddelerini bile bilmezken sırf; yok dayattıydı yok görüşmediydi yok biz zamanında çok çektikdi v.s v.s demenin bir mantığı yok.Sevgili kankam Mehmet, 12 eylül darbesini alkışlar bir tavır sergilemişsin hiç sana yakışmadı, kardeşim en kötü demokrasi bile darbeden iyidir...Şimdi sitedeki bu iş; kör gidiyor yol gidiyor hesabına dönüştü.Karşı gelenler niye karşı geldiğini,evet diyenlerde niye evet dediğini bilmiyor.Bilen varsa yazsın da kör kuyuya taş atmayalım.Birde yok sen önceden ülkücüydün ben sonradan oldum bunlar yanlış işler.12 Eylülden önce fikircilik vardı şimdi artık fikircilik yok insanlar dün ülkücüyken bugun AKP'li, Saadetli,Doğruyolcu veya tam tersi ülkücü olabilir.Ülke menfaati doğrultusunda çalışan dürüs bir parti varsa destekleriz.Bunun adının ne olduğunun ne önemi var, takım tutar gibi parti tutma devri bitmiştir, derim ben.
Herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olacak. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsayacak. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızası ile işlenebilecek
Arkadaşlar kanun önünde mahkeme kararı olmayan fişlemeler geçerli olmayacak ve anayasal suş işlenmiş olacak bu kamu kurumu dahi olsa daha önceki mevcut düzenleme ceza kanununda az ve sarih olmayan şekilde yürüyordu isteyen istedigi yere çekiyordu
benim anladıgım öyle insanı kurumu veya zümreyi hedef alan davranışlara paydos yani MUZ CUMHURİYETİ olmaktan kurtulacagız
selamlar
Abi bu maddeleri pek konuşmanın ve yazmanın anlamı yok
Muhalefet topyekün hsyk ve aym maddelerini çıkaraın hepsine birden referanduma bile gerek kalmadan mecliste evet diyelim dedi.
Asıl fırtına koparan darbecilerin yargılanması, hsyj ve aym ile ilgili maddeler. Zati gerisine itiraz eden yok.
onlardan ilkini ben eklim
Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılması.
Neymiş bakalım koyla yapıştır ile ekliyorum.
1982 Anayasa’sının geçici 15. maddesi:
“GEÇİCİ MADDE 15. – 12 Eylül 1980 tarihinden, ilk genel seçimler sonucu toplanacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlık Divanını oluşturuncaya kadar geçecek süre içinde, yasama ve yürütme yetkilerini Türk milleti adına kullanan, 2356 sayılı Kanunla kurulu Millî Güvenlik Konseyinin, bu Konseyin yönetimi döneminde kurulmuş hükümetlerin, 2485 sayılı Kurucu Meclis Hakkında Kanunla görev ifa eden Danışma Meclisinin her türlü karar ve tasarruflarından dolayı haklarında cezaî, malî veya hukukî sorumluluk iddiası ileri sürülemez ve bu maksatla herhangi bir yargı merciine başvurulamaz.
Bu karar ve tasarrufların idarece veya yetkili kılınmış organ, merci ve görevlilerce uygulanmasından dolayı, karar alanlar, tasarrufta bulunanlar ve uygulayanlar hakkında da yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.”
Bir de şunu ekleyeyim geçenlerde Sayın bahçeli aynen şöyle dedi "Elbette 12 Eylül ile hesaplaşacağız'' "
Dün iktidarda iken böyle bir teşebbüs olmadı.
Bugun değilse peki ne zaman?
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.