Herkesi öncelikle Allah"ın selamıyla "Esselamünaleyküm " diyerek selamlıyorum. Evet hemşehrilerim içinde bulurduğumuz hafta alemlerin onun yüzü suyu hürmetine yaratıldığı kutlu doğum haftası ve biz bu haftaya girmiş bulunuyoruz. Bu haftalar ve günlerde o mübareğin şefea...tine nail olmak için ona ümmet olabilmek için elimizden geldiği kadarıyla onu tanımık hatırlamak ona olan özlemle rabbimize yalvarmak ve mağfiretle, bağışlanmamızı dilememiz gerekir.
Biz nizip com olarak bir salavat kampanyası düzenleyelim ne dersiniz
Dini İçerikli Konular
kutlu dogum haftası
Salavat kampanyası da ne ki?
kimse bu konuya yorum yazmamis bile.
bu mübarek günde el birligiyle PEYGAMBER EFENDIMIZ(s.a.v)icin salavat getirelim..
Nizip com.olarak cumhur cemaat bu işi nasıl yaptıracaksın?
Nasıl bir kampanyaymış ki bu?
Her birey kendi başına yapmakta zorlanıyor mu?:)
Kullar ne zaman ve nasıl yapacağına her halde kendileri karar verir,bu işleri kampanyaya dönüştürmek te ne ki?
müslüm akpek;225265 wrote:Salavat kampanyası da ne ki?
Başkası olsa idi güzel cevap vardı ama dua edin ki sizsiniz.Arkadaşımız kutlu doğum munasebetiyle kendince Peygamber efendimize s.a.v çokça selavat getirmek için böyle bir kampanya yapmış yüreğine sağlık,katılmak istertseniz katılırsınız yok istemesseniz abuk subuk yorum yapmayın bari. Peygamberimize Salavat Getirmek "Şüphesiz Allah ve melekleri peygambere çok salavat getirirler.Ey iman edenler! Sizde ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin" (AHZÂP SURESİ 56.AYET) KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...vedatakkas;225307 wrote:Nizip com.olarak cumhur cemaat bu işi nasıl yaptıracaksın? Nasıl bir kampanyaymış ki bu? Her birey kendi başına yapmakta zorlanıyor mu?:) Kullar ne zaman ve nasıl yapacağına her halde kendileri karar verir,bu işleri kampanyaya dönüştürmek te ne ki?
Mavi şahin konuyu açtıgın için teşekkürler salavay kampanyası yerine
adminimiz konu açsada bir hatim indirim peygamberimize ve tüm müslüman ve allaha inanlara bagışlasak bagışlasak
selamlar
Mahmut beni anlamadın galiba...ya da ben alatamadım diyelim:)
Kutlu doğum haftası kutlu ve mutlu olsun.
Salavat getirmek için herkes kampanya mı bekliyor?Kampanya açılmazsa,insanlar salavat getiremiyecek mi?
Niye ısrarla araya girmeye çalışıyorsunuz bir türlü anlayamıyorum.?:)
Abuduk zubuduk günler için nice konular açılır ve bir dünya yorum yapılır bende bunu atlamışım, arkadaşımız hatırlatmasaydı unutmuştum,belki bir şekilde hatırlardım ama bu vesile oldu mesele araya girme meselesi değil sonra kimle kimin arasına girdik ki sadece olaki unutanlar olursa diye küçük bir hatırlatma yapılmış.Allah Allah.vedatakkas;225314 wrote:Mahmut beni anlamadın galiba...ya da ben alatamadım diyelim:) Kutlu doğum haftası kutlu ve mutlu olsun. Salavat getirmek için herkes kampanya mı bekliyor?Kampanya açılmazsa,insanlar salavat getiremiyecek mi? Niye ısrarla araya girmeye çalışıyorsunuz bir türlü anlayamıyorum.?:)
Abuduk zubuduk günler için nice konular açılır ve bir dünya yorum yapılır .......
Mahmut abi ben hiç böyle düşünmemiştim valla ilginç bir tespit.
O ki dünyada ilk sözü ümmetim olmuş.
O ki ümmetim cennete girmeden ben girmem demiş
O ki yarabbi ümmetimin hesaba çekilişini başka ümmetler görmesin onların hesabını ben göreyim demiş
O şefkat peygamberi bizim üzerimize bu kadar titrerken neden salat-ü selam okumayalım.
Bu salavatın anlamı nedir.
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed....müslüm akpek;225403 wrote:Bu salavatın anlamı nedir.
Türkçesi ne?dilruba;225488 wrote:Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed....
Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
- Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.
- Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir.
- Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.
- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
- Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
- Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.
- Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir.
- Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı.
- Dün gece acayip bir şey gördüm. Adamın biri Sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavat geldi. Elinden tuttuğu gibi Sırat'tan geçirdi.
- Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.,
- Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin.
- Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik günahi affolunur.
- Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz.
- Karsilaşan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahlari bagışlanir. - Üzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar. Iştiyakla daha fazla getiren için kiyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.
- Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.
- Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.
- Ömrünü boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i şerife ile meşgul olmalidir. Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiş olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha ağır gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin.
Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabıyla senin bir salavatına karşılık sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.
Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Çünkü Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûçar olmaz.
- Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.
* Salavat-i Şerife dünya ve ahirette insanin derecesini yüceltir. Onu büyük bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynağıdır.
Siz bunlara gerçekten inanıyormusunuz, inanıyorsanı hemen vaz geçin günaha giriyorsunuz İslamiyetin sayılarla işi olmaz, siz içinizden geldiği kadar salavat getirin yeter.demirci mındık;225496 wrote:Efendimiz Aleyhisselam buyurdu: - Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir. - Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir. - Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır. - Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz." - Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder. - Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır. - Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir. - Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı. - Dün gece acayip bir şey gördüm. Adamın biri Sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavat geldi. Elinden tuttuğu gibi Sırat'tan geçirdi. - Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz., - Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin. - Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik günahi affolunur. - Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz. - Karsilaşan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahlari bagışlanir. - Üzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar. Iştiyakla daha fazla getiren için kiyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim. - Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez. - Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi. - Ömrünü boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i şerife ile meşgul olmalidir. Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiş olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha ağır gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin. Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabıyla senin bir salavatına karşılık sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir. Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Çünkü Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûçar olmaz. - Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir. * Salavat-i Şerife dünya ve ahirette insanin derecesini yüceltir. Onu büyük bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynağıdır.
mavi şahinin hatırlatması güzel teşekkürler. Müslüm beye katılıyorum islamiyetin sayıyla işi yok eğerki siz ben şukadar salavat getireceğim diye adadıysanız tabiki o sayıyı tamamlamalısınız ama insanlara şart koyarak şunu yaparsan günah bunu yaparsan günah derseniz insanları dinden uzaklaştırırsınız günah olan şeyleri değilde sevap olanları söylerseniz daha çok sevdirirsiniz.Dinimizin okadar güzel yönleri varkı dinimiz okadar esnekki yeterki uygulamak isteyin.Bırakın insanlar istediği zamanda istediği gibi ibadet etsin yeterki başlasın zaten zamanla olması gerekeni yani dinimizin öngördüğü istediği şekilde yapmaya yönelecektir.Mesela namaza başlayan birine yanlış kılıyorsun öyle kılınmaz günah derseniz onu soğutursunuz yeterki kılsın zaten çevresinden görerek doğrusunu öğrenecektir kendisinin farklı kıldığını farkedip soracaktır.dinde zorlama olmaz olmamalı.
İnsanın oglu kızı ve karısı ona ne kadar yakındır biri onları hayır ile ansa insan ne kadar sevinir mutlu olur degilmi
İşte insan peygamberine karşıda böyle olmalı en az.
Bir tanıdık gelse deseki dün bir yerde oturuyordum filan seni övdü dese biz o insana karşı daha muhabbetli olmazmıyız veya bir tanıdık veya tanımadık insan bir yakınımızı sıkıntıda iken kurtarsa ve tesadüf yanımıza gelse biz o insanı nasıl agırlarız nasıl işte salavatda böyle salavat getirende rabinin yanında böyle
Dostlar bazı insanlar görüyorum yeni konuşan veya büyüyen oglunu kızını veyahut torununu satlerce anıp duruyor onun yaptıklarını anlatıp duruyor o kadar çok anlatıyor ki bazen bana bıtkınlık geliyor ve bu insan ehlini sevdiginden dolayıda sevaba nail oluyor halbuki bu sıradan bir insan ve kendi nefsinden biri
Peki insanın kendi oglu kızı veya torunu kadardamı peygamberinin bir degeri yok ki bazı şeyleri iyi anlamak iyi yorumlamak lazım
Zira Cenabı mevla peygamberimiz için şöyle buyurmuş;
Ey habibim ben kendi nurumdan arşı alayı arşın nurundanda senin nurun u senin nurundanda bütün mükevvetatı yarattım ey bütünün parçası insan kendindeki hikmete bak aslında zikrettigin yine o bütün
Selamlar
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed....
Kandiliniz Mübarek Olsun.
PEYGAMBERİM
İST.-22.03.2008
07.18
Nübüvvet mühürlü, sünnetli doğdun
Ol cihanı nur'a, sevince boğdun
Cehaleti kökten, ümmetten koğdun;
Adı güzel, kendi güzel Muhammed! ..
Taş ve topraklardanputlar yapandı
Soydaşların toptan ona tapandı,
Cahilliye devri senle kapandı;
Adı güzel kendi güzel; Muhammed!
Bütün insanlığa islamı yaydın
kadın, çocuk, yoksul:herkesi saydın
Müslümanlar oldu, seninle aydın;
Doğmadan yetimdin, hem öksüz kaldın
Hak'ka çağırmaya, haberler saldın
Alemlere rahmet, payesi aldın;
Sen paha biçilmez, biz geçmez pul'uz
Hakikat yolunda, yerkerde çul'uz
Şefaate muhtaç, günahkâr kul'uz;
İmanlı mümini, aydınlatan ay
Sade yaşantından, almalıyız pay
Mahşerde komşundan, ümmetinden say;
Adı güzel, kendi güzel; Muhammed!
Yolunu kaybetmez, sararmaz beniz,
Marifet yolunda aşılmaz deniz
Hamdü sena olsun, ümmetindeniz;
Adı güzel kendi güzel; Muhammed! ..
Mahmut KÜÇÜK
Açıklamasında bile Türkçe karşılığını bulamıyorsunuz, bırakın bu Arap özentiliğini Türkçe konuşun, ne demek şimdi bu evladu iyali.M.ENES;225523 wrote:[FONT="]Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.[/FONT]
Mahmut abi elleriniz der görmesin ve ayrıca kandiliniz mubarek olsun bir solukta okudum tek kelime ile harika
Selamlar
Müslüm ammi bu gün bari ana muhalefet olma
IYAL türkçe bir kelime
Selamlar
Ben türkçe olduğuyla ilgili hiçbir bilgi bulamadım.fsoyarik;225536 wrote:Müslüm ammi bu gün bari ana muhalefet olma IYAL türkçe bir kelime Selamlar
Allah'ım ona (SAV) nurunca salat ve selam eyle, Onu (sav) makamı Mahmuda çıkar, bizi ve geçmişlerimizi affet, bizi gördüğümüz günden geri koyma...
Geceniz mübarek ve onun (SAV) gibi muhabbet dolu olsun
M.ENES;225523 wrote:[FONT="]Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle. [/FONT]
Sen şimdi "Allahım! peygamberimiz Hz. Muhammed'e ve ailesine rahmet eyle" sözünden bir şey anlamadın ve bu sözü de arap özentiliği olarak mı anlıyorsun. Sana söylenecek sözün bittiği yerdeyim doğrusu. Buradan bak görürsün türkçe olup olmadığını; Turkcebilgi.com sitesi Ayal nedir? Ayal Türkçe anlamı Ayal nedir? Ayal Türkçe sözlük anlamı ve tanımı: Türkçe - Türkçe sözlük Ayal anlamı Türkçe anlamı: ayal; karı, eş: çocuklar uyumuştur / efendi gazete okur / ayali dikiş dikmektedir.- O.V.Kanık şiirinden Üstteki Türkçe kelimelere iki kere tıklayarak sözlükte aratabilirsiniz.müslüm akpek;225532 wrote:Açıklamasında bile Türkçe karşılığını bulamıyorsunuz, bırakın bu Arap özentiliğini Türkçe konuşun, ne demek şimdi bu evladu iyali.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.