FATIH SOYARIK ABIMIN ÖZEL RICASI ÜZERINE BI KAC MEZARLIK FOTOSU CEKtim KARSILASTIRMA YAPALIM TÜRKIYEDE MEZARLIKLARLA...bu resimler ALMANYANIN bir köy mezarligindan ceKilmistir...BU RESIMLERI CEKERKEN AKLIMA ESKI ANTEP YOLU ÜZERINDEKI TURLU MEZARLIGI GELMEDI DESEM YALAN OLUR ;ORAYI BILENLER BILIR ESKI YOLDAN ANTEPE GIDENLER MUHAKKAK GÖRMÜSTÜR.orasi bir müslüman mezarligi !!! bu cektiklerimde hrisitiyan mezarligi.orasi da bir köy burasida....yoksa hristiyanlarin kültüründe daha mi önemli yer tutuyor mezarlik temizligi ve ziyaretleri ??? konunun ehli olanlar davut hoca fatih abi aciklama bekliyorum sizden...ayrica kimse bana maddi olanaksizlik demesin...burdaki mezarliklarin bakiminida kiliseler gönüllü yapiyor...yani bizdede camiler gönüllü yapmali bu tip düzenlemeleri.cemaatte suclu hocalarda suclu .kimse masum degil ...bizdeki hocalar malum para almadan ölü selasi okumuyorlar ölüyü yikamiyorlar!!!cemaatte aman hocam diye avucuna para SIKISTIRMA huyundan vazgecmedigi icin.alan memnun satan memnuna dönüyor is birsüre sonra...HANGI TARAFTAN BAKSAK GERIDEYIZ maalesef ...
Gurbetten Duyurular Etkinlikler
Almanya mezarlık fotografları
Görüntülenme: …
sakallı burası mezarlık mıı....eminmisinz..park olmasın...????
ölülerin park yeri :)) SENDE HAKLISIN
İnsanın ölesi geliyor.
Sakallı çok teşekkür ederim söylediklerindede çok haklısın bizim mezarlıklar mezbele gibi bence Türkiyenin şu siyasi ilet ve atamalarından kurtulmak lazım zira bu ülkede Mezarlıklar müdürlügüne ya siyasi atama yapılır yada biri,ne kızarlarsa sürgün olarak atanır her iki durumdada atanan insanın LİYAKAT ve bu işin egitimini almış olmalşarı imkansız zaten bu ülkede böyle bir çalışmada yok.
Avrupada LİYAKAT ön planda bizde taaaaaaa Selçukludan bu tarafa liyakat sahibi olmayanlar iş başında oldugu için keyfiyet malesef böyle bu kadar sıkıntıdan bahsetmek yeter sanırım ya peki çözüm neler olabilir.Bence;
Belediye başkanlıklarında oy yerine Liyakat sahibi işin ehli olan insanların BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLMASI yani aday gösterilip seçilmesi lazım.
Nizip belediyemiz ilk örnegini yaptılar LATİF beyi aday gösterip seçmekle çok büyük bir projeye imaza attılar tebrik etmek lazım
Acaba sakallının dedigi gibi gönüllü organizasyon ile her gün veya her hafta planlı çalışmalar takip edilip yürütüle bilirmi
Sekiz yıllık egitime para kesilip işkembeler şişirilecegine elektik ve su para tahsilatı belediyelerce yapılsa hem kaçak elektrik kesiminin önüne geçilir zira o il veya ilçeye gelen elekrik bedel ve KV nının ne kadar oldugu belli olacagı için herkes kendi il ve ilçesinin elektrigini ödemek zorunda kalır bizde başkalarının elektrik parasını ödememiş ve kaçak tüketimin önünede geçilmiş olur
Kısaca elektrik ve su bedeline her hane veya abonman için 2.5 kuruş eski parayla 250 lira para kesilse her beldenin mezarlık ödenegi hazır olur yalnız bu para ayrı hesapta birleşmesi kaydıyla
İnanın izine geldim babamın mezarının topragı çökmüş mezar çalışması yapayım amma nasıl topragı nereden bulayım belediye el arabası toprak koysa taşyıp yapacagım amma nerde.Selamlar
Avrupada LİYAKAT ön planda bizde taaaaaaa Selçukludan bu tarafa liyakat sahibi olmayanlar iş başında oldugu için keyfiyet malesef böyle bu kadar sıkıntıdan bahsetmek yeter sanırım ya peki çözüm neler olabilir.Bence;
Belediye başkanlıklarında oy yerine Liyakat sahibi işin ehli olan insanların BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLMASI yani aday gösterilip seçilmesi lazım.
Nizip belediyemiz ilk örnegini yaptılar LATİF beyi aday gösterip seçmekle çok büyük bir projeye imaza attılar tebrik etmek lazım
Acaba sakallının dedigi gibi gönüllü organizasyon ile her gün veya her hafta planlı çalışmalar takip edilip yürütüle bilirmi
Sekiz yıllık egitime para kesilip işkembeler şişirilecegine elektik ve su para tahsilatı belediyelerce yapılsa hem kaçak elektrik kesiminin önüne geçilir zira o il veya ilçeye gelen elekrik bedel ve KV nının ne kadar oldugu belli olacagı için herkes kendi il ve ilçesinin elektrigini ödemek zorunda kalır bizde başkalarının elektrik parasını ödememiş ve kaçak tüketimin önünede geçilmiş olur
Kısaca elektrik ve su bedeline her hane veya abonman için 2.5 kuruş eski parayla 250 lira para kesilse her beldenin mezarlık ödenegi hazır olur yalnız bu para ayrı hesapta birleşmesi kaydıyla
İnanın izine geldim babamın mezarının topragı çökmüş mezar çalışması yapayım amma nasıl topragı nereden bulayım belediye el arabası toprak koysa taşyıp yapacagım amma nerde.Selamlar
Hani belediye cok iyi calisiyordu ya Fatih bey abicigim! Hani toz kondurmuyordun da, baskanim da baskanim diyordun!
Aman yine 'hakaret' felan ettiysem OZUR DILERIM, istersen de hemen silerim....
Aman yine 'hakaret' felan ettiysem OZUR DILERIM, istersen de hemen silerim....
Fatih selamlar, kuranda ölülerle ilgili bir şey varmı, yani islamiyet bildiğim kadarıyla Hristiyanlar kadar ölüye önem vermiyor, ölülere ve mezarlara olan ilgi sanırım Osmanlı döneminde başladı, ayrıca Türklerin eski dini Şamanizm, mezara ve ölüye çok önem veriyordu bu yüzden de herkesin ayrı ve anıt derecesinde mezarları vardı acaba bu alışkanlık şamanizmden mi kaldı.
YUSUF kardeş ben başkanımı ilk önce ahlakını seviyorum ikincisi gönül insanı ayrıca kendim dahi olsam dogrularımın yanındayım yanlışım varsa hemen geri adım atarım.
Kardeşim tabiki çalışan insanın hatasıda olacak hizmetide burada önemli olan dogrunun yanında olmak yanlışıda yapıcı olarak eleştirmek lazım diye düşünüyorum
güzel insan asıl biz seni kırdıysak özür dileriz ben kolay kolay kızmam kızarsamda gerçekten gönül evim incinir yapıcı olduktan sonra insan tenkitte alınırsa bu kibir olur.
Selamlar
Kardeşim tabiki çalışan insanın hatasıda olacak hizmetide burada önemli olan dogrunun yanında olmak yanlışıda yapıcı olarak eleştirmek lazım diye düşünüyorum
güzel insan asıl biz seni kırdıysak özür dileriz ben kolay kolay kızmam kızarsamda gerçekten gönül evim incinir yapıcı olduktan sonra insan tenkitte alınırsa bu kibir olur.
Selamlar
Aleyküm selam müslüm ammi delilere tam olarak belgelemek için araştırıp yazayım ancak din güzelik ve temizliktir bildigim kadarıyla mezara fazla debdebe iy degil lahit gibi ancak mezarlıgın ve mezarların temiz ve bakımlı olmaması lazım
Asrın idraki bunu geektiriyorsa islam buna çok sıcak bakar selamlar
Asrın idraki bunu geektiriyorsa islam buna çok sıcak bakar selamlar
Kardeşim mezarın üstünü boş verin bunlar kültür ile alakalı şeyler.Siz altına bakın altına.Elbette etrafı temiz olmalı,bir mezarlık alanının kullanım süresi 100 yıldır. mezarlığa 50 yıl boyunca cenaze defnedilir sonraki 50 yıl da ziyerete açık kalır 100 yıl da tamamlanınca düzlenir biter,bu işin usulü böyledir.
İstanbulda 20 sene sonra eski mezara yeni ölü gömülür, açarlar mezarı toplarlar eski kemikleri bir kenara gömerler yenisini, çünkü mezar yeri kalmadı.
burda ölüleri topraga gömen kim varki:(
hepsi ya yakiyor yada atiyórmus bi yere:(
bende ilk duyg´dugumda cok üzüldüm ve sasirdim ama gercek öylemis..
yine ne varsa bizim vatanimizda topragimizda var..
hepsi ya yakiyor yada atiyórmus bi yere:(
bende ilk duyg´dugumda cok üzüldüm ve sasirdim ama gercek öylemis..
yine ne varsa bizim vatanimizda topragimizda var..
Sevgili Sakallı kardeşim uzun zaman önce beni bu mezarlı fotoğraflarından haberdar etmişti.Bugün bakma şansım oldu.
İlahi dinlerin hemen hepsinde ölülerin mezara gömülmesi esastır.Tıpkı ilk peygamber Adem(a.s)ın öldürülen ile oğlu Habil'in öldüren kardeş Kabil tarafından gömülmesi gibi.Öte yandan ilkel, Animst,Hindu...v.b. dinsel inanç ile kültürlerde ise ölülerin yakılması inancı vardır.Bu bir diğer yanı ile "Ateşin yediği,yaktığı kubanının Allah'a adanış" ritüeli ile de bağlantılı bir inançtır.
İlahi dinlerin dünya ile ahiret tasavvurunu resmeden mezarlıklar aynı zamanda sosyolojik süreçlerin de tanığıdırlar.
Bu konuda daha sağlıklı bilgileri sizinle paylaşmam için kütüphanemi taramam gerek.Fakat mezarın altında olanın önemsenmesi gerektiği ve dış görünümün çok da önemli olmadığı vurgusuna pek katılamayacağım.Bu aynı zamanda insana verdiğimiz değeri de göstermektedir.Yapının ihtişamı v.b. unsurlar bir yana,düzenli ve temiz bir mekanın olması muhakkaktır.Tarihi süreç itibarı ile mezarlık kültürümüzü sizlerle paylaşmak dileği ile...Bütün ölülerimize rahmet diliyorum.Rahman olan Allah'ın onlara günahkar da olsalar rahmeti ile tecelli etmesini niyaz ediyorum.Selamlar
İlahi dinlerin hemen hepsinde ölülerin mezara gömülmesi esastır.Tıpkı ilk peygamber Adem(a.s)ın öldürülen ile oğlu Habil'in öldüren kardeş Kabil tarafından gömülmesi gibi.Öte yandan ilkel, Animst,Hindu...v.b. dinsel inanç ile kültürlerde ise ölülerin yakılması inancı vardır.Bu bir diğer yanı ile "Ateşin yediği,yaktığı kubanının Allah'a adanış" ritüeli ile de bağlantılı bir inançtır.
İlahi dinlerin dünya ile ahiret tasavvurunu resmeden mezarlıklar aynı zamanda sosyolojik süreçlerin de tanığıdırlar.
Bu konuda daha sağlıklı bilgileri sizinle paylaşmam için kütüphanemi taramam gerek.Fakat mezarın altında olanın önemsenmesi gerektiği ve dış görünümün çok da önemli olmadığı vurgusuna pek katılamayacağım.Bu aynı zamanda insana verdiğimiz değeri de göstermektedir.Yapının ihtişamı v.b. unsurlar bir yana,düzenli ve temiz bir mekanın olması muhakkaktır.Tarihi süreç itibarı ile mezarlık kültürümüzü sizlerle paylaşmak dileği ile...Bütün ölülerimize rahmet diliyorum.Rahman olan Allah'ın onlara günahkar da olsalar rahmeti ile tecelli etmesini niyaz ediyorum.Selamlar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.