011_Şair Ahmet ŞAHİN

üç habbe zeytin

mustafasahin Üye
ÜÇ HABBE ZEYTİN Üç habbe zeytine takıldı kafa Aklımı fikrimi çaldın be zeytin Ne çuvala girdi ne kalktı rafa Rahatı huzuru aldın be zeytin Beş habbe dökülmüş altında kurur Dört habbe dalında sallanır durur Daha geç kalırsa el alem vurur Sonbahardan kışa kaldın be zeytin Her gece aklımda uykumda kaçtı Günü güne sattım haftalar geçti Soğuklar başladı kırağı düştü Bitmeyen bir mahsul oldun be zeytin Bu sene azlığı şaşırdı bizi Verimli ağaçlar güldürür yüzü Sıhhatle karşılar mutfakta sizi Fakir için lükse girdin be zeytin Gerçekten şifadır lezizdir yağı Sofraya hakimdir etkindir bağı Kışa kalmasıdır riskinin çoğu Ayaz vurdu dona kaldın be zeytin Tutmadığı sene suratım astım Mahsulü görünce gözümü açtım Toplama zamanı bir hayli şaştım Gündemin konusu oldun be zeytin Barhana (1) sabahtan toplanır erken Tutturur bir yağmur yolda giderken Kahvaltısı hoş da çay ile yerken Ama neden kışa kaldın be zeytin Şahin'in baş tacı salamurası Yağdan arta odun olur dahası Sökmeyin kökünü cennet meyvası Ocağımın yağı sensin be zeytin 26 Şubat 1994

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim