Hayat Hikayemdir Şiir
Benim şiire olan merakım yıllar öncesinden başlamıştı. Bu güne kadar çok sayıdaki şiirlerimi derleyip , yayınlama imkanı bulamamıştım. Sadece gazete s
011_Şair Ahmet ŞAHİN
Benim şiire olan merakım yıllar öncesinden başlamıştı. Bu güne kadar çok sayıdaki şiirlerimi derleyip , yayınlama imkanı bulamamıştım. Sadece gazete s
Tren geldi gider, kim var nöbette Attım ayağımı bindim kırk dörtte Savaşlı yıllarmış, zordu elbette Yokluğu zorluğu gördüm de geldim Elli bir’de okul
Askerliğimi Çanakkale'de yaptım. Çanakkale'de askerliğim süresince soluduğum o manevi ruh iklimini asla unutamam. Çanakkale sokaklarında gezinirken sa
BAMYA Bamya seni yerde bulsam alırım Görsem kebabını kuzu sanırım Yar gibisin nasıl ayrı kalırım Eller sevmez ise bize gel bamya Turna katarısın şişe
İŞTE BARAK Her sabah doğarken güneşi başka Duman duman olur eli Barağın Bir gül için bülbül düşende aşka Sudan arı söyler dili barağın Dertli yürek de
AVRADIN DİLİ Sıcacık çorbanı buz gibi eder Kökten kesilesi avradın dili Çok zaman ters söyler mürai gider Söylerken şişesi avradın dili Dırdıra merak
Bir sabah namazı bulandı gönül Gitti gurbet eli dolandı geldi Hayal alemine dalınca gönül Karaçi'ye kadar uzandı geldi Gönül ateşinden yükselir duman
SEÇİM HAVASI Neler vadediyor şu tatlı diller Her ay seçim olsa ne güzel olur Zemheride dahi açardı güller Her ay seçim olsa ne güzel olur Hatırlar say
ÜÇ HABBE ZEYTİN Üç habbe zeytine takıldı kafa Aklımı fikrimi çaldın be zeytin Ne çuvala girdi ne kalktı rafa Rahatı huzuru aldın be zeytin Beş habbe d
HASTANE İnilti sesi gelir, karışır göz yaşına Umutlu bekleyişler bazen gider boşuna Bambaşka eser sende şefkat merhamet yeli Ana kucağı gibi sıcak hem
BİZDE BAHAR ERKEN GELİR Göründü Barak ta baharın ucu Zıplayan kuzular meleşir yine Döndü tomurcuğa bademin burcu Mahmurla arılar koşuşur yine Dalga da
İŞTE OSMANLI TORUNU Ya allah diyerek bir yola çıktık Tarihten bir selam almıştır Tayyip Yıkarak bentleri ummana aktık Ecdattan bir ilham almıştır Tayy
KASIMPAŞALI YA Şanınla şad oldum göğsüm yüksekte Yaradana kurban ben sana hayran Altmış yıl yürüdük hayli tümsekte Gönderene kurban ben sana hayran Öv
HAYAT TRENİ Yeni bir yolcu bu gelmiş durağa Hayat trenine oda binecek Atmıştır ayağın ilk basamağa Bende bu aleme geldim diyerek Yeni açmış bir gül gi
ŞAİRLER Doğruyu savunur iyliği över Hak yolunda dimdik yürür şairler Çirkinlikten kaçar güzeli sever Gül dalında bülbül olur şairler Gönül kelebeği ka
GEÇMİŞİN İZLERİ Eskilerden neyi kaldı köyümün Güller dahi öyle güzel kokmuyor Yağmuru başkaydı Nisan ayının Seller dahi öyle coşkun akmıyor Yayığın ye
İKİZCEM Nasıl tarif etsem benzersin yare Barağın içinde birdir ikizce Vücuda nazaran göğüstür sere Söyleyen ağızda dildir ikizce Nice evladını Yemen'e
HACILARI YOLLARKEN Medine yoluna revan olanlar Bizden Resulullah’a selam götürün Aşk-ı muhabbetle tütüp yananlar Bizden Muhammed’e selam götürün Yönün
ZEYTİN Bir hafif rüzgarda boyuna baksam Salınır durursun sen kara gözlüm Dalında seyrine şiirler yazsam İlhamım olursun sen kara gözlüm Şu yurdumun gö
HÜRRİYETİMDİR ŞİİR Bu gece rüyamda şiir okudum Sesimi ta gökler duyana kadar Özgürlük nakşını kalbe dokudum Acıkmıştı ruhum doyana kadar Yumruk gibi s
YAŞAM ÇİZGİSİ Tren geldi gider, kim var nöbette Attım ayağımı bindim kırk dörtte Savaşlı yıllarmış, zordu elbette Yokluğu zorluğu gördüm de geldim Ell
AŞKIM NİZİP Çıkıp şu taşbaşa seyrine dalsam Görmeye değersin yüksekte Nizip Vuslat nefesini derinden alsam Aşk gibi tütersin yürekte Nizip Gelinde al
NİZİP'İN NOHUT DÜRÜMÜ Bir gün uğrar isen Yeşil Nizip'e Nohut dürümünü sormadan gitme Hiçbir zarar vermez keseye cebe Bir sıcak ekmeğe sarmadan gitme F
ANTEP FISTIĞI Sararmasın yeşil kalsın yaprağın Dalında cumbalar bol olsun fıstık Senin ile cevher olur toprağım Salkımın kızarsın al olsun fıstık Sarı
Tarih doksan birin Haziran beşi Kimlerle mücehhez şu Uzun Çarşı Meydan Cumhuriyet caddenin başı Sıradan başlarsak sökülür gider Faruk köşe başı attar
İSTANBUL UN FETHİ Tebşiratı alan Fahri Alemden, Cihan feda demiş sana İstanbul. Fethi mubin o ki kutsi kelamdan, Ne Sultanlar konmuş sana İstanbul. Ni
Gam yeme mehmetim yüreğimdesin Şüheda yurdunun şehidindesin Ay yıldız da sensin,Bayrak’ta sensin Yeter ki varolsun vatan mehmetim Ağlamayın anam ağlam