011_Şair Ahmet ŞAHİN

011_Şair Ahmet ŞAHİN

Konular

28 konu
Hayat Hikayemdir Şiir

Hayat Hikayemdir Şiir

Benim şiire olan merakım yıllar öncesinden başlamıştı. Bu güne kadar çok sayıdaki şiirlerimi derleyip , yayınlama imkanı bulamamıştım. Sadece gazete s

mustafasahin 10 cevap

Yaşam çizgisi

Tren geldi gider, kim var nöbette Attım ayağımı bindim kırk dörtte Savaşlı yıllarmış, zordu elbette Yokluğu zorluğu gördüm de geldim Elli bir’de okul

Şair Ahmet Şahin 1 cevap

Gazi-Antep Şehit-Halep

Askerliğimi Çanakkale'de yaptım. Çanakkale'de askerliğim süresince soluduğum o manevi ruh iklimini asla unutamam. Çanakkale sokaklarında gezinirken sa

alişahin 0 cevap

Bamya

BAMYA Bamya seni yerde bulsam alırım Görsem kebabını kuzu sanırım Yar gibisin nasıl ayrı kalırım Eller sevmez ise bize gel bamya Turna katarısın şişe

mustafasahin 11 cevap

Işte barak

İŞTE BARAK Her sabah doğarken güneşi başka Duman duman olur eli Barağın Bir gül için bülbül düşende aşka Sudan arı söyler dili barağın Dertli yürek de

admin 2 cevap

Avradın dili

AVRADIN DİLİ Sıcacık çorbanı buz gibi eder Kökten kesilesi avradın dili Çok zaman ters söyler mürai gider Söylerken şişesi avradın dili Dırdıra merak

mustafasahin 15 cevap

Gönül kuşu

Bir sabah namazı bulandı gönül Gitti gurbet eli dolandı geldi Hayal alemine dalınca gönül Karaçi'ye kadar uzandı geldi Gönül ateşinden yükselir duman

mustafasahin 0 cevap

Seçim havası

SEÇİM HAVASI Neler vadediyor şu tatlı diller Her ay seçim olsa ne güzel olur Zemheride dahi açardı güller Her ay seçim olsa ne güzel olur Hatırlar say

mustafasahin 0 cevap

üç habbe zeytin

ÜÇ HABBE ZEYTİN Üç habbe zeytine takıldı kafa Aklımı fikrimi çaldın be zeytin Ne çuvala girdi ne kalktı rafa Rahatı huzuru aldın be zeytin Beş habbe d

mustafasahin 0 cevap

Hastane

HASTANE İnilti sesi gelir, karışır göz yaşına Umutlu bekleyişler bazen gider boşuna Bambaşka eser sende şefkat merhamet yeli Ana kucağı gibi sıcak hem

mustafasahin 0 cevap

Bizde bahar erken gelir

BİZDE BAHAR ERKEN GELİR Göründü Barak ta baharın ucu Zıplayan kuzular meleşir yine Döndü tomurcuğa bademin burcu Mahmurla arılar koşuşur yine Dalga da

mustafasahin 0 cevap

Kasımpaşalı ya

KASIMPAŞALI YA Şanınla şad oldum göğsüm yüksekte Yaradana kurban ben sana hayran Altmış yıl yürüdük hayli tümsekte Gönderene kurban ben sana hayran Öv

mustafasahin 0 cevap

Hayat treni

HAYAT TRENİ Yeni bir yolcu bu gelmiş durağa Hayat trenine oda binecek Atmıştır ayağın ilk basamağa Bende bu aleme geldim diyerek Yeni açmış bir gül gi

mustafasahin 1 cevap

şairler

ŞAİRLER Doğruyu savunur iyliği över Hak yolunda dimdik yürür şairler Çirkinlikten kaçar güzeli sever Gül dalında bülbül olur şairler Gönül kelebeği ka

mustafasahin 0 cevap

Geçmişin izleri

GEÇMİŞİN İZLERİ Eskilerden neyi kaldı köyümün Güller dahi öyle güzel kokmuyor Yağmuru başkaydı Nisan ayının Seller dahi öyle coşkun akmıyor Yayığın ye

mustafasahin 0 cevap

Ikizcem

İKİZCEM Nasıl tarif etsem benzersin yare Barağın içinde birdir ikizce Vücuda nazaran göğüstür sere Söyleyen ağızda dildir ikizce Nice evladını Yemen'e

mustafasahin 1 cevap

Hacıları yollarken

HACILARI YOLLARKEN Medine yoluna revan olanlar Bizden Resulullah’a selam götürün Aşk-ı muhabbetle tütüp yananlar Bizden Muhammed’e selam götürün Yönün

mustafasahin 0 cevap

Zeytin

ZEYTİN Bir hafif rüzgarda boyuna baksam Salınır durursun sen kara gözlüm Dalında seyrine şiirler yazsam İlhamım olursun sen kara gözlüm Şu yurdumun gö

mustafasahin 0 cevap

Hürriyetimdir şiir

HÜRRİYETİMDİR ŞİİR Bu gece rüyamda şiir okudum Sesimi ta gökler duyana kadar Özgürlük nakşını kalbe dokudum Acıkmıştı ruhum doyana kadar Yumruk gibi s

mustafasahin 0 cevap

yaşam çizgisi

YAŞAM ÇİZGİSİ Tren geldi gider, kim var nöbette Attım ayağımı bindim kırk dörtte Savaşlı yıllarmış, zordu elbette Yokluğu zorluğu gördüm de geldim Ell

mustafasahin 0 cevap

Aşkım Nizip

AŞKIM NİZİP Çıkıp şu taşbaşa seyrine dalsam Görmeye değersin yüksekte Nizip Vuslat nefesini derinden alsam Aşk gibi tütersin yürekte Nizip Gelinde al

mustafasahin 9 cevap

Nizip'in nohut dürümü

NİZİP'İN NOHUT DÜRÜMÜ Bir gün uğrar isen Yeşil Nizip'e Nohut dürümünü sormadan gitme Hiçbir zarar vermez keseye cebe Bir sıcak ekmeğe sarmadan gitme F

mustafasahin 2 cevap

Antep fıstığı

ANTEP FISTIĞI Sararmasın yeşil kalsın yaprağın Dalında cumbalar bol olsun fıstık Senin ile cevher olur toprağım Salkımın kızarsın al olsun fıstık Sarı

mustafasahin 0 cevap

Uzun çarşidakiler

Tarih doksan birin Haziran beşi Kimlerle mücehhez şu Uzun Çarşı Meydan Cumhuriyet caddenin başı Sıradan başlarsak sökülür gider Faruk köşe başı attar

ahmetsahin 3 cevap

Istanbul un fethi

İSTANBUL UN FETHİ Tebşiratı alan Fahri Alemden, Cihan feda demiş sana İstanbul. Fethi mubin o ki kutsi kelamdan, Ne Sultanlar konmuş sana İstanbul. Ni

mustafasahin 3 cevap

Gün Birlik Günü

Gam yeme mehmetim yüreğimdesin Şüheda yurdunun şehidindesin Ay yıldız da sensin,Bayrak’ta sensin Yeter ki varolsun vatan mehmetim Ağlamayın anam ağlam

ahmetsahin 8 cevap
WhatsApp iletişim